Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Då reder vi ut några hårmyter – Tunnhårighet special

Att det finns hårmyter är ingen nyhet och det finns också många MEN efter varje myt. Så valdagen i alla ära så tänkte jag dela med mig av några myter med våra män i fokus:

1. ”Håravfall kommer från mamma och mormors sida”

– FALSKT: Den största anledningen till tunnhårighet är genetik men det finns ingenting som tyder på att det är bara från mamma/mormors sida, det kan lika gärna vara pappas förtjänst till din tunnhårighet.

2. ”Att bära keps förvärrar tunnhårighet”

– FALSKT: Om man bär en tajt, vi pratar badmössa-tajt dygnet runt i en månad så kan hårbotten ge upp hoppet och håret kan falla av. Man kan säga att man stör blodcirkulationen rätt rejält. Mer att hårbotten försämras, mjäll och torr hårbotten uppstår genom att man bär huvudbonad ofta.

3. ”Järn är ett ämne som gör håret gott”

– SANT: Det finns alltid ämnen som gör kroppen gott, men Järn är ett ämne som gör håret extra gott. Det finns studier att dom personer som har järnbrist har lättare att få tunnare hår – det kopplas till tunnhårighet. Gäller även kvinnor, vissa hårsäckar tappar strån.

4. ”Hårwax gör att man tappar håret fortare”

– FALSKT: Varken stylingprodukter eller vilken hårvård som helst påskyndar tunnhårighet. Det som är den värsta boven är alla värmeverktyg vi använder, så ta det lite försiktigt.

5. ”När man har börjat tappa hår så är det kört”

–  FALSKT: Idag så finns det SÅ många olika behandlingar och lösningar som gör att man kan stoppa håravfall samt att kicka igång dom vilande hårsäckarna. MEN, oftast går det lättare att stoppa håravfall håravfall istället för att få MER hår.

hair

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Tunnhårigheten kommer från morfar, då håravfalls genen sitter i X och den är dominant.
  Källa – kerastases tekniker 😉

  Emma 2014-09-18 19:51:55
  Svara
 • Andleningen till nr1 är ju för att oftast så ärver/blir mest lika flickor sina pappor och pojkar sina mammor. Därför tror jag ofta att man får höra att man ärver det från mammans sida 🙂

  Lina 2014-09-14 18:42:36
  Svara
 • Hej, jag måste bara fråga en lite halvfånig fråga som jag jag tänkt på ett tag. I alla fall jag tappar jättemycket hår när jag borstar det efter jag nyss tvättat det, det är en handfull med hår som jag får slänga i korgen varje gång. Hur kommer det sig att jag har hår kvar ens efter så många år av borstande och i och med allt hår som försvinner? Hinner det växa ut så snabbt och kompensera det som faller bort? Eller blir man mer och mer tunnhårig med åren? Jag har väldigt tjockt hår och tycker det är konstigt att jag inte är skallig än? Hur funkar det?
  Carro

  carro 2014-09-14 18:35:54
  Svara
 • Hejsan!
  Det här är viktigt å intressant! Efter tre barn med ett års amning/ barn har jag tappat en del hår och det verkar inte ha styrkan att växa ut vid tinningar osv. Jag upplever att jag fortfarande tappar mycket hår vid tvätt och hårborstning (två år sedan senaste avslutade amning. Behöver hjälp! Har provat att äta sådana där hårtillskottsgrejer men utan resultat. Jag är heller inget fan av löshår osv. Vad kan jag göra? Saken hör också till den att jag redan innan hade typiskt skandinaviskt hår- tunt å fint. Hoppas du har några bra tips här!!! En sak till, nyss fyrtio år fyllda och gråa hår kommer mer och mer… hur döljer jag detta bäst med färgning? Brukar vara blond. Hoppas du orkar svara på allt detta!
  Mvh Yvonne

  Yvonne 2014-09-14 17:24:27
  Svara
 • Både mamman och pappan måste bära på genen för tunnhårighet för att den ska kunna slå ut! 🙂

  Emelie 2014-09-14 16:48:10
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!