Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Färginspiration för brunetter

Nu är det brunetternas årstid och det är dags för er att blomma fram. Oftast har brunetter starkare drag i ansiktet så som mörkare ögon och varmare hud vilket jag älskar att se som en bra grund när man väljer hårfärg. Det finns så många olika alternativ till dig som är brunhårig men inte bara vill ha en ”färghjälm” med brunt hår.

Här under följer lite inspiration!

rödbrun

1. Jag älskar den rödbruna nyansen. Jag tycker håret få så mycket liv och glans som ingen annan hårfärg kan ge. Eftersom ljuset reflekterar hårfärgen så byter man skepnad vart man än går – vilket är coolt. När man har en mer tilltalande nyans så är det mycket roligare att välja make-up samt klädvalen blir också roligare. En sensuell och sexig hårfärg som kräver att personen är mån om håret och älskar välfönat hår.

brunette

2. Då kommer vi till den mäktiga brunetten, en djup färgrik mörkbrun färg. En perfekt färg till vintern när man känner att klä på sig en vit/beige lång kappa där hårfärgen år göra sin fulla rätt. Det finns ju en anledning varför KIM K är mörkhårig, flawless?!

ombre

3. Nu kommer vi till min absoluta favorit (chockade?) – Den mörkbruna Ombren – jag blir så kär när jag får färga denna typ av hårfärg. Man får det bästa av två världar, en mörkare botten som passar mot ansiktet och sedan övergången till ljusbruna toppar som färgas in i en mörkbeige ton. Jag blir galen, denna hårfärg är SÅ mycket 2014 som det kan bli. ÄLSKA!

ljusbrun

4. Denna färg är så otroligt varm, mjuk och romantisk. Ett jättebra val om man är blond och vill gå mörkare men ändå inte löpa linan ut och bli mörkbrun. En mattare ljusbrun helfärg som smälter in i en ljus hy på ett magiskt sätt, vackrare än såhär blir det inte.

slingor

5. Att Eva Longoria är känd för hennes fantastiska hårfärg är ingen som har missat. Jag är ibland väldigt skeptisk att ljusa upp en brunt hår med slingor, oftast blir slingorna för ljusa och det blir ingen harmonisk helhet. Men när man lyckas ljusa upp vissa delar i ett brunt hår så helheten blir färgat guldigt solblekt – DÅ är det magiskt. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Elin!
  Undrar hur du brukar ljusa upp mörkare hår om du inte föredrar slingor? Avfärgar du? Vet att du skrivit tidigare om att du har något tre-stegs system.

  Anna 2014-09-18 11:59:43
  Svara
 • Åh, snälla gör en likadan för blondiner! Inspiration behövs 🙂

  Bea 2014-09-17 23:22:57
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag har nyligen, tack vare dig, investerat i bra schampoo/balsam, leave in kräm, olja, root lifter samt en rundborste. Har dock väldigt svårt att få till de med föningen, de blir inte något fint lyft eller glansigt. Vet inte om jag gör något fel, har tittat på dina videos och försökt göra efter de men de funkar bara inte. Har du några tips? Har hår ner till brösten och funderar på om jag ska köpa en större borste? Eller om de kan ha med min fön att göra, har en billig fön för typ 200kr? Har inte klippt mig på ca 7 månader men håret är inte särskilt slitet..

  Hoppas du kan hjälpa mig!

  Karolina 2014-09-17 19:45:17
  Svara
 • Hej Elin!

  Hur mycket kostar det att färga ombre precis som på bilden? Jag har ungefär den längden på håret.

  Mvh
  Sara

  sara 2014-09-17 17:05:01
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har precis köpt Kevin Murphys Hydrate me, schampo och balsam samt leave in sprayen Staying Alive. Hur mycket använder du av schampot/balsamet per gång?

  Jag har även funderat på att köpa ett torrschampo då mitt hår blir fett några dagar efter tvätt. Men sen kom jag att tänka på att när håret är fett, är det då bra att spruta i torrschampo som suger upp oljorna i håret? Det känns som att det är väldigt dåligt för håret att använda det, att det kan innehålla mycket parabener och silkoner osv som lägger sig runt hårstrået. Skadar det inte mer att använda torrschampo då än att duscha håret en gång extra?
  Jag kanske har tokfel men vill gärna höra med dig om vad du tycker. Sen undrar jag om skillnaden på ett torrschampo från Kevin Murphy och Batiste? Är det stor skillnad på dessa, hur bra de är för håret?

  Massa kramar och tack till en så otroligt bra blogg! Du är grym!!

  Olivia Gunnarsson 2014-09-17 15:16:49
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!