Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga – Håret förändras efter förlossning?

Hejsan!
Det här är viktigt å intressant! Efter tre barn med ett års amning/ barn har jag tappat en del hår och det verkar inte ha styrkan att växa ut vid tinningar osv. Jag upplever att jag fortfarande tappar mycket hår vid tvätt och hårborstning (två år sedan senaste avslutade amning. Behöver hjälp! Har provat att äta sådana där hårtillskottsgrejer men utan resultat. Jag är heller inget fan av löshår osv. Vad kan jag göra? Saken hör också till den att jag redan innan hade typiskt skandinaviskt hår- tunt å fint. Hoppas du har några bra tips här!!! En sak till, nyss fyrtio år fyllda och gråa hår kommer mer och mer… hur döljer jag detta bäst med färgning? Brukar vara blond. Hoppas du orkar svara på allt detta!
Mvh Yvonne

Hej du!

Detta är en väldigt intressant fråga samt helt värd att ta upp. Jag har skrivit ett inlägg om liknande ämne HÄR

– När man får barn så förändras kroppen väldigt mycket, särskilt om man får flera barn under en kortare period. Efter förlossningen går östrogennivåerna ner, vilket gör att hårstråna går från tillväxtfas till vilofas. Det menas att man tappar hår i två till tre månader efter förlossning, eftersom det går väldigt fort så märker man av håravfallet mer än vanligt. Har du dessutom fött fler än ett barn så kan du räkna ut själv att du tappar mycket mer hår om du fött flera barn.

Sedan när man börjar närma sig 40 år så förändras kroppen ännu mer ju äldre vi blir. Du säger också att du börjar få gråa hår och det är också vanligt när man närmar sig 40.

Vad ska du göra?
– Det är jättesvårt men det bästa du kan göra är att boosta kroppen med så mycket nyttigheter som möjligt. Drick mycket vatten, massera hårbotten regelbundet och försök att sova ordentligt. Dom små-håren som är runt tinningarna kommer troligtvis inte växa ut, utan du får nog lära dig att leva med dom. När det gäller färgning så tycker jag att du ska gå mot en softombre variant, plocka upp den mörkaste delen av hår som du själv är i som en grund och färga mot ljusare längder. Då får du en snygg hårfärg och du färgar även bort dina gråa hår. Alt är om du bara slingar utväxten ljus, men då kommer du inte bli av med dom gråa hårstråna.

Klipp håret regelbundet och ha ett sund förnuft när det kommer till vardaglig hårvård. Detta är nackdelen med att föda barn, särskilt flera barn. Kroppen förändras och det kommer aldrig bli som förr, vissa får fördelen att få bättre hår men 90% av fallen så försämras hud och hår kvalitén.

Men som sagt, mitt bästa tips är att gå till en kunnig frisör som hjälper dig att få en snygg och hållbar färg. 

Stort lycka till!

elinjohansson

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej!

  Kände att jag måste skriva en kommentar på ditt inlägg.

  Håret behöver absolut inte få sämre kvalitet pga att man har fött och ammat barn. Vill inte att någon låser detta och tänker att det är så.

  Jag har fört 2 barn och ammat varannan timme i 3 år. Visst tappade jag hår efter förlossningarna men jag har fått tillbaka det. Och det har alltid fortsatt att växa så snabbt som 1,5-2 cm i månaden.

  Men det är ju också viktigt som du säger att ta hand om sig och få i sig det man behöver.

  Ha det gott!

  Sarah 2018-04-07 22:57:16
  Svara
 • Tack snälla för svar! Får väl boka in ett besök hos dig nästa gång jag besöker Stockholm…!
  Yvonne

  Yvonne 2014-09-29 22:35:14
  Svara
 • Hej Elin!

  Tack för en bra blogg! Gäller detsamma när man slutar med p-piller? Jag har ätit p-piller med mycket östrogen i nio år, och sedan jag bytte preventinmedel till ett hormonfritt har jag börjat tappa så mycket hår. Det har nu gått nära tre månader så jag hoppas att det vänder snart!

  Anna 2014-09-23 16:38:01
  Svara
 • hej Elin!
  Måste säga att det är jättekul med en blogg som är helt inriktad på frisör yrket! Jag själv går frisör och jag ser dina ”hombre” färgningar väldigt ofta, jag skulle gärna se hur du får de att bli så snygga! Många hombrefärgningar blir oftast lite snarlika till dippdye och de blir gärna gula, men dina blir alltid så jämna o väldigt kalla.
  Skulle vara väldigt kul om du antigen gjorde en video eller skrev hur du gör från start till slut!
  Verkligen grym blogg!

  Keep the good work up 😉

  Jonathan 2014-09-22 19:37:28
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!