Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Step by Step – Från start till mål

Hej på er!

Det är ny vecka och jag är taggad till tusen. Dock är jag lite seg nu när det börjar bli kallt ute men det går inte att klaga, kör bara. Men idag tänkte jag visa er hur det kan se ut när jag stylar ett hår från blött till färdigt resultat. Som tur var så hade jag min bästa vän i stolen idag så jag skulle ändå färga samt klippa hennes hår, så ni som undrar hur man stylar ett mellanlångt hår – HÄNG MED. Höstens absoluta stor-trend, en softombre med rufsig finish.

nicole

Här kommer färgen samt klippningen. Jag klippte ca 7cm på längden, klippte upp och ur för Nicole har väldigt tjockt och kompakt hår. Så ska hon ens kunna få volym och textur så gäller det att klippa ur på rätt sätt och skapa ett lättare bakparti än fram. Jag färgade en väldigt lätt softombre och så fick hon en krämigare blond nyans. Fint va? 

1

Denna gång ska jag INTE volymföna, jag tänkte visa er att det går att få håret som du vill utan rundborsten. Jag fönar hennes hår ca 80% torrt, var noga med att botten blir torrast först. Sedan väljer jag att jobba med en paddelborste, man kan säga att jag volymfönar med paddelborsten bara. Drar håret med hjälp av paddelborsten åt olika riktningar för att få naturlig volym. Håret ska vara helt torrt!

2

Sedan tar jag fram locktången (32mm) och delar upp håret i sektioner. Börjar locka små partier noga och jag tar tid på mig för att håret ska bli VARMT. Låter lockarna vara försiktigt utan att dra fingrarna eller borsta igenom. Jag lockar håret bort från ansiktet!

3

Låt lockarna svalna och sedan avsluta med saltvattensspray och torrschampo med stadga i. Dra fingrarna igenom håret och forma håret som du vill ha det med händerna. Klart! Inte svårare än så, som ni märkte så använde jag inga volymgivande produkter utan bara saltvattensspray som finish.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej! Hur beskriver man denna klippning för sin frisör utan att få hockeyfrilla (om man tex ber om uppklippt)?

  Kristin 2016-12-15 08:24:28
  Svara
 • Såååå fint, har mitt eget hår i nästan samma färg 😀

  Tänkte på om man sen kan använda revlons färgbomb i botten, men vilken av dem skulle du då rekommendera att man använder? beige blond, havanna?

  Jannika 2014-10-03 21:38:50
  Svara
 • Vilket torrschampo med stadga i använder du?

  Lotta Nilsson 2014-10-01 20:44:43
  Svara
 • Hej! Jag undrar exakt samma som föregående, jag har också jätteblont hår men vill ha denna färg. Jag är dock naturligt blond men har blekt. I grunden rätt ljus men med tråkig ton. Vad ska man be om? Har tidigare försökt visa bild men blir ändå inte bra, Mvh Julia

  Julia 2014-09-29 18:58:55
  Svara
 • Hej. Jag vet inte om man kan ställa frågor här i kommentarsfältet men jag provar!
  Det är så att jag är platinablond idag och vill bli mer naturligt blond med en soft ombre (jag är egentligen ganska mörkhårig). Jag har hittils varit hos tre olika frisörer med min förfrågan men det har aldrig blivit det resultat som jag vill. Antingen så har färgen blivit bra men ”runnit ur” när jag tvättat håret och håret har då blivit grått istället, eller så har håret färgats diarréfärgat och inte i närheten av naturligt blont.
  Ska jag ge upp mina försök att få den hårfärg jag vill ha? Är det omöjligt att få en bra nyans som sitter på ett platinablont hår? Eller finns det något särskilt jag ska be efter i form av färg eller liknande hos frisören?

  Tack på förhand

  M 2014-09-29 18:37:06
  Svara
 • Wow vad snyggt det blev! Jag undrar vad du tycker om färgbomber och tex. Maria Nila’s Colour Palette. Jag funderar på att färga håret mörkare, men vill vara riktigt säker på det innan och tänkte testa en färgbomb eller liknanade. Tacksam för svar!

  Linn 2014-09-29 16:22:06
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!