Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Varför det blir fel? Alla är olika…

Hej på er!

Det är många av er som frågat mig varför det kan bli så fel när frisörer jobbar med sina kunder?! Jag träffar på många kunder som varit hos andra frisörer som kanske inte riktigt lyckats med sina arbeten. Jag tar faktiskt väldigt illa vid mig när jag ser dessa förstörda hår, hur kan man göra detta på bekostad på kundens hår? Jag försöker med all min makt att ”rädda” dessa hår på bästa tänkbara sätt, men ibland är det svårt. Kunden måste lita på mig att jag vet vad jag talar om och ge kunden så pass mycket information så vi kan pratas oss fram till ett bra resultat. Känner jag att kunden inte lyssnar på mig och att vi inte pratar samma språk så då låter jag kunden gå. Allt handlar om kommunikation och kemi, även om frisören är duktig så måste ni tala samma språk – annars kommer ingen av er bli nöjda.

Hur kan det då gå så fel?!

– Alla kan göra fel, det är fullt normalt men hur långt får man gå? När man är frisör så måste man också lära sig att förstå sina brister och erkänna för sig själv att man kanske inte klarar av vissa saker eller att kunna säga till sin chef eller kunden att ”tyvärr, jag har för lite kunskap om denna färgning så jag väljer att boka om din tid till min kollega som behärskar den tekniken bättre”Visst, kunden kan tycka att du tar upp hennes tid men att vara ärlig och stå upp för sig själv kommer löna sig i längden.

Sen är det lite så att alla är olika. När jag var på kurs i L.A så var vi 15 frisörer som skulle lära oss en ny klippteknik, alla fick varsin docka att träna på och klipptekniken var den samma för alla. När alla var klara så såg alla dockorna olika ut men tekniken var den samma. Hur coolt är inte det? Det är lite det jag menar, frisören kan ha gjort helt rätt tekniskt men vi skiljer oss år väldigt mycket i tycke, smak och kommunikation.

Sen tror jag att det har att göra med att vissa frisörer inte vill inse att dom kanske inte är så duktiga, hemskt att säga men så är det med alla jobb. Vissa har det och vissa har det inte. Vi jobbar kreativt hela dagarna och man kan inte se frisöryrket bara som ett ”jobb”, vi har lärt oss att bli frisörer men när vi släpps lös så handlar det om att forma sig själv och jobba sig till den frisör man själv vill vara. Vi är tvungna att bli grymma för att komma någon vart, då går det inte att bleka sönder kundernas hår då – då är du körd. 

Men som sagt, jag är väldigt glad över att vi frisörer är olika för det gör att våra kunder ser olika ut. Men det finns gränser, hoppa inte på en färgning eller klippning om du inte vet exakt hur håret kommer reagera samt hur slutresultatet kommer bli. Det finns ingenting som heter ”vi får se hur det blir, det blir nog bra” BIG NONO. Så fort du börjar ta i kundens hår då är det DU som sätter spelreglerna och det finns inget som heter ”det kommer inte synas sen, eller vi ser hur det blir när vi torkat håret”. Perfektion, tålamod och kunskap – då får du kunden nöjd. 

elinjohansson

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej. För cirka 1 månad sen var jag till frisören för att gå från blekt hår till en naturlig ombre då jag var trött på att få utväxt väldigt fort. Jag har redan försökt hos en annan frisör tidigare men de misslyckades, gick tillbaka men de kunde inte göra det så mycket bättre. Den här gången gick jag till en ny lite ”exklusivare” salong, om man kan säga så,då jag sett på deras instagram att de var duktiga på just det området. Jag berättade hur jag ville ha vid bokning samt besöket och var väldigt noga med att jag ville ha som min egen färg och om det ej fanns fick de bara fixa resten av håret för att få en naturlig övergång. Frisören la i färg i hårbotten så antog att det fanns nåt som var som min ”råttfärgade” hårfärg. När det var klart och fönat märkte jag att det var väldigt mörkt men tänkte att det skulle dämpas med tiden, men nu har det blivit rödbrunt på färgen som skulle föreställa min egen.. kan jag gå tillbaka fastän det gått 1 månad och vad kan man som kund begära? En anledning till att jag låtit det gå så länge är för att jag ville se hur det skulle se ut med min egen utväxt å nu har jag fått ca 1 cm utväxt och ser då att det inte stämmer alls. Är verkligen missnöjd och känner att jag slängt pengarna i sjön. Tacksam för svar!

  Anna 2014-09-30 22:39:32
  Svara
 • Hej! Jag undrar vad det är för skillnad att färga håret hemma med färg man köper på affärn än om man färgar hos frisören?

  Johanna Huss 2014-09-29 22:32:56 http://elin.damernasvarld.se
  Svara
 • Hej Elin. Jag måste börja med att säga att jag älskar din blogg! Jag jobbar själv som frisör och driver min egna salong. Och jag vill bara inflika att jag håller med dig om ovanstående men det är också så mab lär sig. Men! Jag skulle aldrig äventyra en kunds kvalité! Aldrig men jag skulle ljuga om jag sa att jag alltid vet hur färgen kommer att bli. Jag försöker lära mig varje dag för att bli bättre och bättre. Visst jag har misslyckats, men jag har inte släppt ut en kund missnöjd. Men det jag försöker säga att man måste utmana sig själv. Testa nya saker. Utan att som sagt äventyra kvalitén. Tack för en bra blogg. Kram

  nathalie 2014-09-29 20:23:08
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!