Mänskliga Elin – Ställ er fråga

Hej mina fina läsare!

Jag vill bara kika in och säga att jag inte är på topp just nu, jag har blivit sjuk och kommer blogga så gott jag kan. Det är nackdelen med att inte ha en livstilsblogg, jag pratar nästan aldrig om hur jag mår. Men jag vill inte att ni ska tro att jag struntar i er <3. Jag kommer inte vara på salongen men jag tänkte att ni kunde passa på att ställa valfri fråga till mig – allt inom hår såklart. Så ska jag svara på dessa i ett inlägg till er imorgon, kul va?

Stor kram på er!

lockar

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
52kommentarer
 • Hej Elin! Älskar din blogg, fortsätt med det du gör för du är grym!
  Jag har väldigt vågigt/lockigt och EXTREMT frissgt hår. Jag tvättar håret 2 gånger i veckan och jag använder schampo och balsam för färgat hår från TREsemmé. Jag borstar det aldrig för då blir det tusen gånger frissigare, förutom innan jag ska tvätta håret. Jag använder hårolja varje dag som min frisör har rekommenderat men den hjälper inte ett dugg för mitt hår. Jag använder värme på håret 1-2 gånger i veckan för det är den ända gången som det inte är frissigt.
  Jag behöver då hjälp att hitta ett schampo och balsam som ska motverka frissigt hår, jag vill inte lägga för mycket pengar på det eftersom som jag är student, men runt 500kr som max för både schampo och balsam.
  Min frisör rekommenderade ett schampo och balsam från Matrix men hon sa att det skulle fungera efter ca 10-20 tvättar och det har jag inte så mycket tålamod till.

  Cornelia 2014-10-05 21:24:22
  Svara
 • Hej Elin!
  Har precis satt löshår med vax, då min frisör inte rekommenderade microringar som var mitt första val, då mitt hår var för tunt och hon trodde fästerna skulle lossna. Vad tror du? Jag använder rapunzel of Sweden hår och gjorde de på deras egna salong. Känns som att sätta i nytt hår var 3 månad kommer bli super dyrt istället för att kunna sätta om håret med microringar? 🙂

  Ingrid 2014-10-04 14:22:38 http://Elin.damernasvarld.se
  Svara
 • Tycker du om när kunden inte har några egna idéer på hur personen vill färga/klippa håret och låter dig få fria händer eller tycker du bara att det är jobbigt?
  Tycker du det är tråkigt när du bara får klippa och inte färga håret på en kund?
  Tvättar du håret på alla dina kunder eller får de välja själva?

  Alva 2014-10-04 13:06:19
  Svara
 • Hej! Vilken inspirerande och lärorik blogg du har!
  Jag undrar vad du menar när du pratar om föningslotion i dina videos. Vad är det för produkt (har aldrig hört talas om detta innan) och vad gör den för stylingen? Jag har typsikt skandinaviskt hår, ljust och fint och undrar hur man kan göra så det ser lite tjockare ut? Undrar också vart man kan köpa UNITE TEXTURIZA Sprayen som du tipsade om?

  Sandra 2014-10-04 12:48:47
  Svara
 • Jag undrar vad du tycker om färgbomber och tex. Maria Nilas Color Refresh!

  Linn 2014-10-03 21:07:58
  Svara
 • Du använder ju ganska mycket värme i ditt hår.. Så har lite frågor om. Jag är jätterädd för att använda värme i mitt hår, är rädd för att det ska bli slitet och att det går av. Jag undrar om värme är så farligt? Om man använder rätt produkter osv, hur ofta/sällan bör man använda värme i ditt hår utan att påverka hårets växt till att det blir längre om man vill spara ut håret?
  Kramar

  Matilda 2014-10-03 19:35:54
  Svara
 • Hej Elin! Grym blogg du har 🙂 Jag har ett problem med mitt hår. Det blir rent ut sagt svinto varje gång jag tvättar det, får stå i evigheter och borsta ut det, vilket sliter mycket. Men så fort jag blåst de torrt är det super lent, så lent att jag inte ens kan göra en fläta. Jag har testat olika schampo/balsam/inpackning i perioder men det blir samma resultat. Använder Redken anti snap som leave in sen någon vecka. Har du något tips?

  Sandra 2014-10-02 19:45:48
  Svara
 • Hej bästa Elin! Kan du snälla tipsa om något hyfsat budgetschampo och balsam för oss som inte har råd med produkter från en salong? Tack för en superbra blogg! 🙂

  S 2014-10-02 18:39:30
  Svara
 • Om man vill att håret ska växa mer och bli finare, hjälper det med tex silicea och ricinolja?

  Petra 2014-10-02 14:47:35
  Svara
 • Hej bästa Elin!
  Tack för alla dina bra tips och din blogg äger läser den dagligen.
  Jag har en fråga och jag skulle bli jätte glad om du kunde svara på den.
  Nu till min fråga, jag har ett tjockt lockigt utländskt hår och jag skulle vilja att du tipsar mig om bra hårprodukter som shampoo, balsam, inpackning, leave in produkt ja you name it som passar mitt hår men även bra verktygs produkter. De ska inte kosta för mycket.
  Tack på förhand.
  Keep up the good work!!

  Fatima 2014-10-02 14:19:45
  Svara
 • Håroljor verkar bli allt trendigare men som jag förstått det är det skillnad på hårolja och hårolja då många innehåller i princip bara silikoner. Kan du tipsa om en bra, vårdande och återfuktare hårolja som inte innehåller silikoner?

  Linnea 2014-10-02 12:53:01
  Svara
 • Hej Elin! Vill först bara tacka för en sån himla grym blogg! Har fått jättemånga bra tips från din blogg så tack så mycket!
  Jag undrar vad du som frisör tycker ”bäst” om, tycker du att man ska komma med nyduschat hår eller någon/några dar ”gammalt” så det inte är så rent? Och brukar du alltid tvätta dina kunders hår innan du börjar klippa osv? Kram!

  Amanda 2014-10-02 12:40:53
  Svara
 • 1.Tips på ett bra schampoo & balsam?
  2.Är det bra att borsta håret ca 10 gånger per dag? jag gör det och får panik så fort mitt hår känns trasslig, men är det verkligen bra?

  Emma 2014-10-02 12:02:31
  Svara
 • Hej!
  Jag har ett hår som är uppljusat med slingor, ca till en 7:a, dvs. någon slags mörkblond färg. Jag upplever att färgen blir dassig några veckor efter frisörbesöket, och börjar dra åt gult istället för den kalla och beiga tonen jag vill ha. Jag upplever inte att silverschampo hjälper, jag antar att mitt hår är för mörkt för att det ska bita. Min fråga är då vad jag kan göra hemma för att hålla min hårfärg fräsch och kall hemma mellan frisörbesöken.

  Tack!

  Sofie 2014-10-02 10:20:15
  Svara
 • Hej! Jag undrar hur du gör när du preppar ditt hår med att locka och styla det inför veckan. Du har ju löshår och då måste man ju sova med fläta.. Har själv precis skaffat hårförlängning nämligen och skulle jag styla de är det ju förstört av flätan dagen efter.
  Sen undrar jag vad du tror om schampoo och balsam ifrån ”forever Living”? www.foreverliving.se kan du gå in och titta 🙂
  Supertacksam för svar! 🙂
  Kram!

  Sofie 2014-10-02 10:17:19
  Svara
 • Hej Elin! 🙂
  Är så glad att jag hittade till din blogg för några månader sen. Du har gett mig så mycket tips om bra produkter att jag köpt Redkens ”prepping blow-dry lotion” satinwear 02, Redkens All soft argan-6 oil samt Kevin Murpys Born.Again inpackning. Och jag är så nöjd med dessa produkter. Tack 🙂
  Jag är en sån som alltid kört med hårprodukter från Ica, men för ca 1 år sen började jag med frisörschampo och balsam. Jag var använt Evo ”ritual salvation” swarzkopf ”color freeze” och ”time restore”. Även om jag inte varit helt nöjd med dessa produkter (det sistnämnda gjorde mitt hår fett i hårbotten) så har jag ändå märkt skillnad på mitt hår. Från att ha blåst och plattat mitt hår varje gång efter varje hårtvätt (som förövrigt inte sker mer än två ggr/vecka) till att faktiskt låta det självorka mer, gör alltid en fläta för att få lite mer svall än vad jag redan har, och sedan inget mer. Har vunnit både tid och ett mjukare och ej så frissigt hår, på att inte platta och blåsa det varje gång. Så håret har helt enkelt fått sig ett lyft 🙂
  Men nu till min fråga. Jag vill använda ett schampo/balsam som gör mitt hår ännu mjukare och mindre skadat. Har ett slingat hår sen kanske 1.5 år tillbaka. Har väldigt tjockt/mycket hår. Vad skulle du rekommendera? Vet att du ofta lyfter fram Redken och Kevin Murphy, vilket jag även tänkt köpa flera ggr pga av dina tips, men har då så svårt att veta vilken typ/serie jag ska välja.
  Sen undrar jag om du har något mer tips på vad ”som måste finnas i badrumsskåpet”? 😉
  Jag hoppas att du orkar läsa igenom denna långa ”fråga” och ge mig ett svar. Tack på förhand 🙂 och krya på dig!
  / Amanda

  Amanda 2014-10-02 10:12:13
  Svara
 • Krya på dig fina Elin! Har en fråga då jag söker efter den bästa leave in crémen som kan boosta håret maximalt, som har allt! Även inpackning!

  Ramona 2014-10-02 09:15:28
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har en kanske annorlunda fråga, det gäller min lilla dotter på 3 år som har ett fantastiskt hår med härliga lockar!
  Problemet är bara att hon får lätt tovor(inte i lockarna utan mer uppe på bakhuvudet), detta är verkligen ett problem för henne/oss. Det spelar ingen roll vad vi gör, vi använder balsam, tar ibland lite inpackning som får verka en stund, använder spraybalsam efter hårtvätt/balsam.
  Håret är alltid väldigt fint efter tvätt men en dag senare kämpar vi med samma eländiga tovor.
  Jag har frågat min frisör som säger att det bara är att kämpa på som vi gör.

  Har du något bra knep på hur vi blir av med tovorna eller om du känner till någon bra produkt som kan hjälpa?

  Tack för en fantastisk blogg!

  Vänligen
  Hanna

  Hanna 2014-10-02 08:45:42
  Svara
 • Hej!
  Har du något tips på schampoo/balsam/inpackning etc för torr hårbotten? Finns ju massor för torrt hår men jag hittar inget för hårbotten, eller funkar det även för hårbotten? I övrigt har jag normalt skandinaviskt hår som är färgat.
  Krya på dig!! 🙂

  Felicia 2014-10-02 08:23:20
  Svara
 • Värmeskydd handlar min fråga om. Mitt hår går till nyckelbenen ungefär och jag använder olja i topparna (KM lila flaskan) som vad jag förstått fungerar som skydd. Men resten av håret då? Jag vill ju ha skydd även i hårbotten och ”mitten” av håret. Har provat använda olja högre upp men då känns håret fettigt (har väldigt tunna hårstrån och inte jättemånga). Kan du ge tips? Har använt Lóreal men den är för lockigt hår men det är inte mitt hår (köpte med tanke att locka oftare).
  Krya på dig! Kram

  Cecilia 2014-10-02 08:07:40
  Svara
 • Hej!
  1. Jag har längre funderar på att klippa en lite längre page, tycker det är dösnyggt men är osäker åp om det passar min ansiktsform… Jag är rätt rund i ansiktet av mig.
  2. Jag har en typsik blond färg, blekta slingor och även några slingor med ljus färg… dock börjar jag tröttna lite p det och skulle vilja ha en förändring men samtidigt trivs jag som blond, har du några tips på olika blonda frisyrer?
  3. Har funderar på att äta kosttillskott för hår och naglar, min frisör har tipsat om silicea, vad tycker du om det? Vet du om det finns något på kosttillskott på marknaden?
  4. Jag är jättesugen på att klippa och färga hos dig men hittar inte prislistan, vad kan jag hitta den?

  Tack för en toppenblogg!

  Klara 2014-10-01 23:59:40 http://klarawistrand.blogg.se
  Svara
 • Det är så att jag är platinablond idag och vill bli mer naturligt beigeblond med en soft ombre (jag är egentligen ganska mörkhårig). Jag har hittils varit hos tre olika frisörer med min förfrågan men det har aldrig blivit det resultat som jag vill. Antingen så har färgen blivit bra men ”runnit ur” när jag tvättat håret och håret har då blivit grått istället, eller så har håret färgats diarréfärgat och inte i närheten av naturligt blont.
  Ska jag ge upp mina försök att få den hårfärg jag vill ha? Är det omöjligt att få en bra nyans som sitter på ett platinablont hår? Eller finns det något särskilt jag ska be efter i form av färg eller liknande hos frisören?
  Tack på förhand och krya på dig

  M 2014-10-01 23:49:22
  Svara
 • Hej Elin!

  Tack för en underbar blogg med många värdefulla tips och råd!

  Mitt problem är att jag har något av ett omöjligt hår. Det lever sitt egna liv så att säga. Jag har en GHD-plattång hemma, men när jag plattar håret så håller det sig platt i några timmar innan håret börjar böja sig i ändarna. När jag lockar håret (oberoende om det är med platt-eller locktång) är lockarna näst intill obefintliga efter 4-5h. Vad gör jag för fel? är det produkterna? är det tekniken jag använder när jag plattar/lockar? eller något annat? Att tillägga är att mitt hår är vanligt skandinaviskt hår utan lockar/svall men fortfarande lite självfall. De produkterna jag använder är unique one, hårolja varannan kväll och hårsprey.

  Emma 2014-10-01 23:44:21
  Svara
 • Kommenterade för någon dag sen om samma sak men tänkte ta det igen då jag verkligen är i behov av hjälp! För cirka 1 månad sen var jag till frisören för att gå från blekt hår till en naturlig ombre då jag var trött på att få utväxt väldigt fort. Jag har redan försökt hos en annan frisör tidigare men de misslyckades, gick tillbaka men de kunde inte göra det så mycket bättre. Den här gången gick jag till en ny lite ”exklusivare” salong, om man kan säga så, då jag sett på deras instagram att de var duktiga på just det området. Jag berättade hur jag ville ha vid bokning samt besöket och visade även bilder (är inne på resultatet av dina soft ombres) och var väldigt noga med att jag ville ha som min egen färg och om det ej fanns fick de bara fixa resten av håret för att få en naturlig övergång. Frisören la i färg i hårbotten så antog att det fanns nåt som var som min ”råttfärgade” hårfärg. När det var klart och fönat märkte jag att det var väldigt mörkt men tänkte att det skulle dämpas med tiden, men nu har det blivit rödbrunt på färgen som skulle föreställa min egen.. kan jag gå tillbaka fastän det gått 1 månad och vad kan man som kund begära? En anledning till att jag låtit det gå så länge är för att jag ville se hur det skulle se ut med min egen utväxt å nu har jag fått ca 1 cm utväxt och ser då att det inte stämmer alls. Är verkligen missnöjd och känner att jag slängt pengarna i sjön. Tacksam för svar!

  Anna 2014-10-01 23:37:42
  Svara
 • Hej Elin!
  Vad tycker du om LUSHs hårprodukter?
  Då dom innehåller massa färska råvaror och oljor osv.

  Emelie 2014-10-01 23:00:48
  Svara
 • Hej fina du,
  Trist vara sjuk, hoppas du snart är pigg igen.
  Kan du rekommendera ett bra torrshampoo?
  Har provat flera men inte hittat det perfekta ännu, flera gör håret ”dammigt” ”grått” osv.
  Har du tips på bra schampo och balsam
  för ett torrt hår som är slingat?

  Din blogg är jättebra!
  Kram Anna

  Anna 2014-10-01 22:33:38
  Svara
 • Hej Elin! Måste börja med att jag älskar din blogg och kommer på mig själv med att gå in på den allt som oftast för att se om den har uppdaterats!

  Jag har ett problem med mitt hår och min hårbotten. Det är så att jag har en känslig hud (kan inte duscha med parfymprodukter och får utslag för allt möjligt) och det visar sig att det är samma sak med min hårbotten. Jag duschar med Joicos produkter för torrt och skadat hår och har på sista tiden börjat skrubba in schampot i hårbottnen noggrant (har varit lite slarvig innan…) och märkt att min hårbottnen blir väldigt irriterad. Jag säger då detta till min mamma och hon svarar då: Du ska använda Barnängen!

  Problemet är att jag bryr mig om mitt hår väldigt mycket. Jag duschar tre gånger i veckan, borstar det inte hela tiden, använder varken värmeverktyg eller tofsar med metallbitar och använder arganolja var kväll, färgar det inte då jag gillar min egna hårfärg, har en mellanlängd med helt raka, tunna, men många hårstrån (mitt hår är väldigt tjockt) och jag vet att Barnängen inte är ett superbra märke, frågan är: Vad ska jag använda?
  ///En Louise med lite smått panik

  louise 2014-10-01 22:30:48
  Svara
 • Hur vårdar jag bäst min ombre? Kan jag använda mig av färgbomber för att behålla ombren så fräsch som möjligt?

  Lisa 2014-10-01 22:20:48
  Svara
 • Hej! Hoppas du mår bättre snart! 🙂
  Min fråga är, hur vill du att kunden ska ta hand om sitt hår inför ett besök hos dig då man ska ev slinga och färga. Så att du kan uppnå bästa resultat.

  Kram lisa

  Lisa 2014-10-01 22:15:36
  Svara
 • Vem passar i lugg?

  Jag har jämnlångt tjockt SPIKRAKT hår. Vad kan man klippa för snygg frisyr då? Uppklippt ser bara bra ut när det är lockat men inte när håret är naturligt.

  linnea 2014-10-01 22:05:19
  Svara
 • Hej! Jag måste bara få veta vad du tycker om Hairbells schampo och balsam. De gör ju reklam hela hela tiden på Facebook och ”lovar” att håret ska växa typ 5cm på två månader. På instagram lägger folk också ut före och efter bilder så det verkar ju som att det fungerar men jag kan ändå inte riktigt tro på det. Tacksam för svar=) <3

  Hanna 2014-10-01 22:04:02
  Svara
 • Krya på dig härliga och grymt duktiga du! Underbart att få ta del av all din kunskap och glädje till ditt yrke. Undrar också hur lång väntetid det är för klipp hos dig? Bor i norra Sverige och vill åka och klippa mig hos dig i dec 🙂

  Åsa 2014-10-01 21:43:23
  Svara
 • Hej Elin! Jag tänkte köpa en amika hårfön. Vilken rekommenderar du,den för ca 1000kr eller den för ca 1500kr? Tack för en jättebra blogg!

  Sandra 2014-10-01 21:42:35
  Svara
 • Elin,
  Hittade din blogg för någon vecka sedan och är FAST. Hade jag bott i sthlm hade jag bokat tid på direkten.

  Jag har läst inlägg efter inlägg för att försöka hitta tips på att ”lösa” mitt hår.

  Förstår att det är svårt när du inte sett eller känt mitt hår men här kommer en enklare förklaring:

  Färgat håret sen tonåren (från brun till blont och blont till brunt). Håret är frissigt, torrt och mitt självfall är inte det minsta snyggt. Ser mest torrt och frissigt ut:/

  Har två små barn och en hel del (!) smått nytt hår som växer ut överallt = upplevts som ännu mer frissigt!!

  Använder moroccanoil och deras schampoo/balsam. Fönar och plattar håret MAX en gång var tredje månad. Annars lufttorkar jag det.

  Jag undrar givetvis vad du tror jag ska göra men främst, vad ska jag använda för produkter och av vilket märke? Kan redken smooth lock vara nånting? Värmeskydd? Leave-in?

  Åh hoppas på svar..:)

  SUPER blogg och vilka otroliga färgningar/makeovers du lyckas med!!!

  Anna 2014-10-01 21:38:55
  Svara
 • Hej! Har du något tips som gör att håret kan växa lite snabbare! Har ungefär bröst långt och vill att det ska växa snabbare! Något bra tips?

  Thilda 2014-10-01 21:29:53
  Svara
 • Hej!

  Jag har naturligt lockigt hår och slingar mig ljusare (blont) ca var 4 månad. Finns det något schampo som du kan rekommendera till mig med denna hårtypen. I nuläget använder jag mig av Björn Axéns ”repair” serie och varvar ibland med deras silverschampo för att ta bort lite röda nyanser i mitt hår

  Tacksam för svar!

  Christel 2014-10-01 21:25:25
  Svara
 • Hej, vilken är den bästa håroljan för torrt och tunt hår? Kram

  Moa 2014-10-01 21:12:49
  Svara
 • Hej!
  Har du någon som helst erfarenhet av hårvårdsserien från MUK? Jag gick nämligen till en frisör för en månad sen och gjorde min efterlängtade ombre (tog givetvis med mig bilder på dina verk som inspiration), det blev inte någon direkt skillnad först så vi fick färga ytterligare en gång innan det blev super. Hur som helst så fick jag till mig att jag behövde ordentligt bra schampoo/balsam och min frisör skickade med mig MUK:s serie hem. Efter en månads användning så upplever jag inte att det har gett någon som helst förändring på mitt hår. Det är lite torrt och fortfarande slitet (trots klippning) längst ner även fast jag 1. har ultrasmooth and soft schampoo från MUK, det som är bäst för torrt hår. 2. tvättar håret var 4:e dag och inte tar något schampoo i topparna. 3. Tar rikligt med balsam!!!!! Min frisörs menar på att det är mycket proteiner i schampoot (vilket är min frisörs förklaring på varför mitt hår kan kännas strävare) Stämmer det att proteinerna bidragit till detta och att mitt hår är friskt och bra ändå? Jag trodde nämligen att jag, efter år av schampoon och balsam från ICA, skulle uppleva ett härligt resultat av riktigt bra och omtalat schampoo- att håret skulle bli otroligt lent och fint. Vad ska jag göra? 400kr i sjön, eller?

  Krya på dig & tack för en otroligt givande och energisk blogg! Kram

  Jennifer 2014-10-01 21:01:55
  Svara
 • Hej! Trist att gå och bli sjuk, önskar dig tillfrisknande snarast!
  Har knåpat ihop tre enkla(?) frågor åt dig Elin:
  1. Hur räddar man håret från badhusets klorvatten som man besöker en gång per vecka?
  2. Är torrolja som Nuxe något du kan rekommendera för håret?
  3. Har tunt nordiskt platt hår, utan större spänst eller volym utan styling – jag kan inte duscha mindre än två dagar i veckan, omöjligt. Men visst måste det vara skillnad från ditt tjocka hår där det ändå ”tar någon extra dag” innan fettet ens tar sig fram tills de yttersta håret som syns? Nog måste dusch en dag i veckan inte vara optimalt för alla?

  Krya på dig och ta hand om dig Elin. Tack för grym blogg!

  Sofie 2014-10-01 20:59:39
  Svara
 • Hej Elin!
  En kompis sa att hon använde balsam FÖRE schampo för att håret på det viset skulle ”suga åt sig” mer av det. Såvida inte håret är megasmutsigt av produkter kan jag tänka mig att det funkar? Vad tror du? Kanske att schampot verkar bättre om håret blivit mjukt av ett balsam först? 🙂 Hon hade hört detta av sin frisör så jag blev så nyfiken på om det kan vara värt att prova!
  Krya på dig nu!
  Kram Ylva

  Ylva 2014-10-01 20:58:05
  Svara
 • Tips på ett bra schampo inpackning för ett blonderat och färgat hår, har gjort slingor i hela håret. Har många fina hårstrån med torra toppar. Använder olja från Kevin murphy som du tipsa mig om, den lila. Och älskar den!! Tusen tack.
  Skulle även bli glad för tips hur man slipper elektriskt hår nu när vinter snart kommer.

  Krya på dig
  Från en annan sjuk tjej

  Sofie 2014-10-01 20:48:31
  Svara
 • Hej! Jag har en fråga om löshår. Jag har nyss satt i det och undrar om man kan schamponera som vanligt i hårbotten mot fästena? Jag vet att man ska vara försiktig med balsam så man inte får det på fästena, men hur funkar det med schampo? Man vill ju få håret riktigt rent. Jag har be gorgeous hår. Tacksam för svar!

  Mia 2014-10-01 20:40:27
  Svara
 • 1. Mitt hår har blivit hur slitet och tunt som helst efter mina färgningar och blekingar vad ska jag göra?
  2. Har du koll på balsammetoden? Skulle du rekommendera den?

  Tina 2014-10-01 20:37:42
  Svara
 • redken eller kerastase?
  Ungefär hur lång tid är väntetiderna om man vill boka hos dig?
  Tänkte det här med torrschampo, vill inte hårbotten producera mer fett då eftersom man tar bort fettet? Bara en liten teori jag har funderar på…!! Vet du.?
  Kram kram!

  Louise 2014-10-01 20:34:44
  Svara
 • Hej! Jag har börjar använda moroccanoils schampo, balsam och inpackning. När jag tvättar med schampot så blir mitt hår väldigt strävt och trassligt. Ska det vara så? Inpackningen tar bort det sträva lite grann, men sen blir det strävt igen när jag använt balsamet och sköljer ut det. Håret känns friskt när det torkat men fortfarande strävt.

  Jennifer 2014-10-01 20:29:47
  Svara
 • Hej!
  Skulle vara jätte kul om du kunde visa hur du gör dina jätte snygga hombre färgningar, eller iallafall beskriva med text. Gärna säga hur du gör för att få en sån bra ton o mjuk övergång mellan färgerna osv!

  Jonathan 2014-10-01 20:24:52
  Svara
 • Har skandinaviskt blont (delvis färgat) hår med många fina strån. Köpte en plattång (gama) för att nån gång då och då göra fina lockar. Efter två gånger va mitt hår förstört, sönderbränt i topparna. Har gjort mig av med plattången, men undrar nu om det finns något annat mer skonsamt alt samt OM jag vågar mig på värmeverktyg igen? VÄLDIGT tacksam för svar!

  PS. Är väldigt noga med vårdande produkter samt värmeskydd.

  Anna 2014-10-01 20:23:36
  Svara
 • Varför blir det som vita prickar/pluppar på hårstråna? Jag har alldeles fullt av dom i mina längder, de kommer tillbaks lika fort som jag klipper bort dom. Där detta vita är så kan man dra av hårstrået så går håret av där pricken är.. Vad är detta och hur får man bort dom/förebygger??

  Frida 2014-10-01 20:19:43
  Svara
 • Om man bortser från styling etc, vilket sätt att torka håret (föna vs handduks-/lufttorka) är bäst och mest skonsamt för håret? Jag har naturliga lockar och tycker att mitt hår blir bäst när jag låter det lufttorka och sen lägger till / formar om några extra lockar med plattången, men jag försöker också spara ut håret så vill torka det på det absolut mest skonsamma sättet. Har funderat ett tag, men efter att ha läst denna artikel: http://www.prevention.com/beauty/beauty/healthiest-way-dry-your-hair så tänkte jag att jag verkligen måste fråga nån som är superkunnig om hår – som du!! 🙂

  Hanna 2014-10-01 20:18:49
  Svara
 • Hej!

  1. Jag har lockigt hår. Nu det senaste har jag börjat gilla mina lockar mer och plattar det inte längre då det sliter så mycket. Men varje gång jag går till min frisör så plattar hon håret på mig för att sedan klippa det, då det antagligen blir enklare för henne. Men nu vill jag att hon ska klippa utifrån mitt svall och inte ett rakt hår, som jag vanligtvis inte har.
  Så min fråga är, kan man begära av sin frisör att hon klipper efter sitt eget svall? Är det här något som ”nybörjar-frisörer” gör eller gör alla frisörer såhär innan klippning? Ska man då förvänta sig att man får en ojämn klippning om man ber om en klippning utan plattat hår?

  2. Jag har även funderat på att köpa ett torrschampo då mitt hår blir fett några dagar efter tvätt. Men sen kom jag att tänka på att när håret är fett, är det då bra att spruta i torrschampo som suger upp de naturliga oljorna i håret?
  Det känns som att det är väldigt dåligt för håret att använda det, att det kan innehålla mycket parabener och silkoner osv som lägger sig runt hårstrået. Skadar det inte mer att använda torrschampo då än att duscha håret en gång extra?

  Jag kanske har tokfel men vill gärna höra med dig om vad du tycker. Sen undrar jag om det är stor skillnad på ett torrschampo från Kevin Murphy och Batiste?

  3. Har även köpt KM schampoo och balsam (hydrate me), samt leave in men mitt hår blir ändå frissigt efter ca 4 dagar. Vad kan jag göra för att motverka detta?

  Otroligt tacksam för svar!
  Kram Olivia

  Olivia 2014-10-01 19:57:34
  Svara
 • Hur mycket slits håret av att används värmevertyg varje dag till en vanlig lugg (som din) för att ”snygga till” bara den delen? Hur tänker du kring det på ditt hår?

  Lottis 2014-10-01 19:46:46
  Svara
 • Hej!
  Är det skillnad på koksolja som hårinpackning och vanlig hårinpackning?

  Lottis 2014-10-01 19:44:58
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!