Så stylar du dina naturliga lockar

Jag gillar ju naturliga, välvårdade och lättstylade hår – då kommer jag direkt in på naturliga lockar. Alla försöker kriga emot dessa skruvar men jag kan tycka det är ett utav det snyggaste som finns – OM man stylar dom på rätt sätt.

1. Att klippa en lugg är faktiskt inte så dumt för oftast är man inte lockig ända in i hårbotten. Det blir lätt att håret blir platt mot huvudet och sedan faller lockarna ut i form. Då tycker jag man kan göra helheten lite snyggare genom att antingen klippa fram några partier i pannan i valfri bena. Eller en kortare ”parted bangs” men det många som har lugg oftast gör fel är att platta luggen och ha resten av håret lockigt, gör snälla inte det – förstör hela helheten. Luggen ska vara cool och det ska se ut som att du ”inte bryr dig” stilen.

2. Dom som har väldigt lockigt hår, vi pratar korkskruvslockar. Snälla, ni som har det kan ni inte skicka en bild på ditt hår till mig? Det är så snyggt och vi måste begrava att korkskruvslockar är fult eller töntigt – hallå vem älskar inte Carrie Bradshaws lockar? Men för dig som har ett hår som är normalt lockigt i sig själv men känner för att tämja dom lite, överdosera värmeskyddande spray och ta fram din bästa locktång – konform eller 25mm och kör.

el

Inte så pjåkigt va? Hur jag gjorde denna look kan ni klicka er vidare till HÄR!

3. Du har lockigt hår, du ska gå ut och festa med dina tjejer – känslan av att du endast har en timme på dig att bli klar. Du står och velar, ska jag tvätta håret eller ska jag ta fram plattången och platta ner allt? Nej, har du naturliga lockar – låt dom vara. Gör en djup snedbena, den sida som har minst hår – dra det bakom öronen och fäst ett spänne för att hålla sidan på plats. Applicera lite volympuder i hårbotten och krama upp lockarna med en curl-lotion för att minska frisset. Detta tar sammanlagt 3 minuter och du använder INGET slitage för att få till en super sexig look bara sådär.

4. En falsk page, den idé är så briljant som det är sagt. Har du lockigt hår, tupera från topparna och uppåt. Krama upp längderna och fäst med några hårnålar så är det klart. Dra fram några slingor mot ansiktet så har du skapat en helt ny frisyr, kan det bli enklare?

false

Här har vi två exempel på en ”False-bob”

5. Det sista jag verkligen vill lyfta fram är att skrota plattången, alltså plattången är ett naturligt lockigt hårs största fiende. Det kommer aldrig hjälpa dig, bara förstöra ditt hår. Som jag alltid säger, LÅT HÅRET FÅ LEVA FRITT och älska dina lockar. Det ser alltid värre ut och du försöker tämja lockarna på fel sätt, varför ska vi se lika dana ut för? Lockiga personer är livfulla, full med energi och roliga personer – keep it that way!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Jag håller med dig helt och hållet Leila! Jag har tunna hårstrån fast väldigt många, mest i nacken, superlockigt hår i axellängd. Det går inte att spara ut… så extensions och styling, jaa… allt är av intresse 😀

  Elemina 2015-04-12 22:35:26
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har naturligt väldigt lockigt hår som bara verkar bli lockigare och lockigare och jag gillar verkligen mina lockar. Jag har ungefär axellångt hår och längre blir det aldrig och nu är jag riktigt sugen på att klippa kort för att få något helt annorlunda. Min fråga är om du skulle rekommendera kort frisyr till ett lockigt hår? Tänker mig något i stil med en kortare bob. /sara

  Sara 2014-10-12 20:00:24
  Svara
 • Fast har man, som jag, tunt, axellångt, krulligt hår är det inte så lätt att bara låta det vara. Platt på toppen och krull i topparna, mer i nacken än fram. Ser inte alls bra ut :/ på tal om det- ämne att ta upp –> Lockiga extensions! 🙂 vill veta allt!

  Leila 2014-10-05 10:40:24
  Svara
 • Hej,

  Jag har ganska långt lockigt hår (till bröstet ungefär).
  Jag älskar att vårda mitt hår med bra schampo, balsom osv. Men jag har två frågor, hur klipper man bäst ett lockigt hår? Jag har tidigare oftast haft det uppklippt men tycker att det kan se lite tråkigt ut ibland…men å andra sidan så kommer lockarna fram bättre då upplever jag. Har du några tips?
  Sen undrar jag vad jag ska använda för styling? Jag har nästan alltid använt Paul Mitchell’s mouss (röd med cocos doft). Den gillar jag men är lite sugen på att testa någon föningskräm. Tips på styling för att få mjuka fina lockar? Nu när jag sparat ut mitt hår blir det lite mer åt det vågiga än riktiga lockar som det va när det var kortare. Men jag gillar det också. Men det gäller att det inte blir frissigt, vilket det ibland blir. Tips? Önskar även tips på vad man ska göra för att slippa tvätta håret så ofta. Upplever att lockarna/vågorna blir bäst nyfönade med tratt.
  Med vänlig hälsning, elin

  Elin 2014-10-04 11:30:48
  Svara
 • Toppeninlägg! Men jag undrar en sak till om frissigheten. Jag har lockigt och blir superfrissig högst upp på huvudet och ner till öronen kanske. På själva längderna funkar det lite med ngn sån curl-lotion men det där uppe då?? Ska jag ta lotion ändå uppe på benan med? Eller hur ska man annars göra? Älskar mitt lockiga hår men när man inte vet hur man ska tämja det till snyggare lockar blir det ju så att jag bara slänger ihop det i en tofs :/

  Josefin 2014-10-03 21:25:12
  Svara
 • Hej Elin!
  Har en liten fråga om att föna håret. Jag kollade på en video innan där du fönar en tjejs hår, där låter du borste sitta kvar i håret en stund innan du drar ut den. Det jag undrar är om det är något speciellt man ska tänka på när man rullar upp håret så på borsten och låter den sitta kvar. Är så rädd för att testa det då det känns som hela håret ska trassla in sig i borste och det bli typ omöjligt att få ut. Minns när man var mindre och lekte med sin mammas rundborste och lyckades fastna haha.
  Några tips man ska tänka på när man gör det?
  Kram och tack för en sjukt inspirerande blogg. Har precis köpt hem en hårfön så håller på att få in rörelserna hur man ska föna det hehe.

  Pauline 2014-10-03 16:13:59
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!