Läsarfråga // nackdelen med Microringar

Hej Elin!
Har precis satt löshår med vax, då min frisör inte rekommenderade microringar som var mitt första val, då mitt hår var för tunt och hon trodde fästerna skulle lossna. Vad tror du? Jag använder rapunzel of Sweden hår och gjorde de på deras egna salong. Känns som att sätta i nytt hår var 3 månad kommer bli super dyrt istället för att kunna sätta om håret med microringar?

Hej du! 

Microringar är lite känsligare än keratin t.ex. – Keratinfästen sitter som berg men det är också den metoden som sliter mest på håret. Det gäller att vara lite mer försiktig med Microringar, men det handlar mycket om vem som sätter i dom. Man måste vara duktig på att sätta Microringar och informera kunden vad som krävs. Jag har den metoden själv i mitt hår och då har jag haft keratinfästen i många år innan det.

När jag gick över från Keratin till Microringar så tappade jag kanske 30 slingor på två veckor. Kände att såhär kan det inte vara, så jag fick tänka om. Jag måste vara mer försiktig och inte slita och dra så mycket som man kan göra med Keratinfästen. Jag satte om dom jag hade tappat, sedan hade jag mina fästen i fyra månader. Andra gången jag satte om nytt hår (Micro-ringar) så tappade jag inte en ända, det gäller att förstå och vilja ta hand om håret så kommer löshåret sitta som du vill.

Fördelen med Microringar är att du kan sätta om fästena med samma hår två gånger, man flyttar bara upp fästena igen. Så smart, skonsammare och betydligt mycket billigare. Oftast föredrar frisörer att jobba med Keratin just för att dom kan försäkra sig om att du som kund inte kommer tillbaka och har tappat fästen. Men sedan så tjänar dom mer pengar på att du kommer var trejde månad och sätter nytt löshår.

Valet av metod handlar om hur du som kund är villig att ta hand om håret och vad som passar din livsstil samt plånbok. Rapunzel är lågpris och då får man ta det som det är.

Jag har skrivit mycket om löshår, ni hittar alla länkar: 

HÄRHÄRHÄRHÄR 

elindamerna

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej! Jag undrar om det är okej för dig att man tar med sig lite bilder på idéer så man kan visa dig på ett ungefär vad man tycker om och kanske skulle vilja göra? Men självklart även få höra dina åsikter, för det är ju ändå du som är proffset, haha 😀 Tacksam för svar 😀

  Ellenor 2014-10-07 09:38:11
  Svara
 • Elin, jag är desperat! Jag behöver tips på bra produkter för fett hår!!! Spelar ingen roll hur sällan jag tvättar mitt hår, det är lika fettigt ändå efter en dag! Så snälla, kan inte du göra ett inlägg och gärna tipsa på bra produkter, gärna såna som inte luktar så starkt (jag har använt Kevin Murphy, men har så svårt för lukten)
  Kram till dig o tack för bärldens bästa hårblogg!

  Caroline 2014-10-06 22:54:32
  Svara
 • Hej Elin! Tack för en superbra blogg 🙂
  Jag undrar om du skulle kunna ge lite tips till alla oss med ofärgat hår men som ändå vill prova på någon annan hårfärg utan att gå så långt att man behöver färga?
  Går det ens att tona ett ofärgat hår och få ett bra resultat? Jag skulle säga att jag är mellan en chokladbrun hårfärg och en ljusbrun. Är jättesugen på att testa på en ny hårfärg, mörkröd. Tror du detta skulle vara möjligt eller vad annars föreslår du? Ska jag bara nöja mig med att jag faktiskt har en fin hårfärg som jag trivs i även om jag gärna skulle vilja testa något nytt? Tacksam för svar, kram <3

  Johanna 2014-10-06 21:35:33
  Svara
 • Kommer det en del tre på frågestunden med de frågor som du inte svarat på? Du är grym på det du gör!! Kollar din blogg typ 5 ggr om dagen, älskar den!

  Olivia 2014-10-06 19:27:33
  Svara
 • Hej Elin! (Har använt din blogg mycket senaste månaden då jag bytt frisyr precis och sugit i mig alla dina tips och recensioner för att skapa nya rutiner. Vilken fantastisk frisör du är och vilken proffsig blogg! Så inspirerande med någon med så mycket kunskap. Ville bara få det sagt!) Uppskattar verkligen hur du tar upp olika teman och frågor och svarar utifrån dina erfarenheter så tänkte passa på att se om du har själv sett/hört om något som verkligen fungerar för män med ärftligt håravfall? Min kille är bara 21 men börjar precis som sin storebror och pappa bli tunnhårig på ”helikopterplattan”, och han lider så mycket över det här. Han har precis startat en kur med tabletter från apoteket för att försöka stoppa upp processen men jag är alltid väldigt skeptisk till sånt där och ville i alla fall slänga iväg frågan till dig!
  Emma

  Emma 2014-10-06 18:50:13
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!