Ekologisk hårvård, bra för den känsliga

Det är många av er som har frågat mig om parfymfria och snällare produkter för hår och hårbotten. Jag har skummat av den marknaden och jag tänkte tipsa er om några produkter som jag känner är bra och ett bra alternativ för dig med känslig hud och hårbotten.

John Masters Organics – Är en ekologisk hårvårdsserie med naturligt fuktgivande effekt från nattljusväxten, 7 proteiner och aminosyror samt 10 certifierade ekologiska växtoljor. Denna serie är bland annat inte testat på djur, innehåller inte ett spår utav parabener, sulfater, silokoner, 70-100% organiska ämnen och alla ingredienser måste vara biologiskt nedbrytbara som möjligt. Alla produkter hittar ni HÄR och jag kan verkligen rekommendera dessa för den som vill ha full kontroll över vad produkterna innehåller.

JMO

NYCE – NEW YORK COSMETIC EXPERIENCE – Detta är en serie som ligger mig varmt om hjärtat och som jag tycker är bättre än någonting jag testat i denna (EKO) kategori. Denna serie är helt:

nyce

” Utan parabener –Utan formaldehyd – Utan EDTA – Utan SLS och SLES – Utan PEG – Utan doftallergener – Dermatologiskt testade – Testade för nickel – Med bioalkohol – Utan silikoner ”

Tyvärr så finns denna serie bara att köpa hos utvalda frisörsalonger, ni hittar listan på olika frisörsalonger som säljer produkterna HÄR. Detta är en väldigt skonsam serie och eftersom jag själv har en väldigt känslig hårbotten så vet jag vad som fungerar. Deras hårbottens-inpackningar är helt magiska och min torra hårbotten mår väldigt bra efter denna kur.

aco

Apotekets produkter (Apoliva, Apoteket, ACO) – Jag tycker faktiskt att produkter från Apoteket är bra produkter. Jag är säker på att produkterna testas och går igenom långa processer innan dom säljs i butik. Har man barn så tycker jag barnen ska använda så snälla produkter som möjligt från Apoteket och det finns te.x en serie som heter Apoliva som har schampo, balsam och inpackning – parfymfritt och väldigt skonsamma produkter. Lika så produkter från ACO. Ni hittar produkterna HÄR!

Sen vill jag avsluta med att säga att när man använder naturliga produkter så blir inte håret supermjukt och lent just för att dom produkterna innehåller inte silikoner t.ex som gör håret supermjukt. Ju naturligare produkter, ju strävare är känslan – men det finns ingenting som säger att det ska vara dåligt, snarare tvärt om. Alla dessa produkter har jag själv testat och enligt mig så fungerar dom och därför rekommenderar jag dessa produkter till er.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Tack! 🙂

  louise 2014-10-08 15:43:13
  Svara
 • Men Kevin Murphy då? är de inte naturliga, fria från sulfat, paraben och silikoner? om de produkterna du skrev om är så bra varför använder du inte dessa då ist för KM? Och du skrev förut någon gång att om håret blir strävt när du använder schampot är det ett dåligt schampoo och då ska man byta, men då stämmer det ju inte med vad du skriver nu att dessa produkter är bra?

  Kan du inte skriva om varför du använder KM och varför dom är så bra?

  Tacksam för svar! 🙂

  S 2014-10-08 13:54:46
  Svara
  • Svar på Ss kommentar.

   Hej Sofie!
   Kevin Murphy är helt sulfat, parabenfritt samt icke testade på djur. KM är helt fantastiska produkter och dom ligger mig varmt om hjärtat. Jag skulle kunna fylla min blogg med olika produkters innehåll i en vecka eftersom det skiljer så otroligt mycket från produkt till produkt. Dessa produkter jag nämner här är EKO-produkter och dom har helt andra ämnen i sig än vad frisörprodukter innehåller.

   Jag ska säga det också att bara för en produkt innehåller naturliga ämnen behöver inte det passa en känslig person heller. Det kan vara något från växtriket som man inte tål också.

   Sen när det kommer till strävhet på olika schampon, t.ex Moroccanoils schampo så är det en helt annan fråga. Som sagt, alla produkter innehåller olika ämnen – både bra och dåliga för en specifik person. Det som fungerar på mig, kanske inte fungerar på någon annan. Det skulle ju vara lite trist att skriva om ett ända märke hela tiden när denna industri innehåller så mycket olika produkter. Jag vill ge er olika alternativ vad som är bra och dåligt enligt mig, just för att alla är olika och har olika behov. Det är syftet med denna blogg, det ska finnas någonting för alla.

   Hoppas du fick svar på din fråga!

   Elin Johansson 2014-10-08 14:04:21
   Svara
 • Hej,
  Använder bara naturliga/ekologiska produkter sedan två år tillbaka. Är inte allergisk men vill inte använda kemikalier på hud och hår. När jag började med naturliga hårprodukter såg mitt hår inget vidare ut, den nakna sanningen kom fram under silikoner och annat som döljt det blekta slitna. Innan såg mitthår ganska okej ut, använde redkens produkter. hade tjockt hår ned till midjan, blekta slingor ( gjort hos duktig frisör,) Slutade oxå bleka håret i denna veva, klippte av det blekta allteftersom och idag är det mesta av mitt hår obehandlat mörkblond och räcker ner en bit under axlarna. Mitt hår har en fantastisk kvalit’e utan kemikalier nu. De ekologiska sachampo o balsam fungerar jättebra. Har använt John masters till stor del, även weleda är jättebra. Vad jag vill säga är att jag tror naturliga hårprodukter fungerar bäst på ett opreparerat hår som liksom inte kräver ytterligare kemikalier för att upprätthålla färg och dölja de skador färg/ blekning och för all del oxå värmeverkyg åstadkommer. Sen vill jag slå ett slag för våra naturliga hårfärger. Visst förstår jag att många tycker det är kul o experimentera med färger( läs: kemikalier ;)) och de bilder du Elin visar upp på bloggen är vackra konstverk som utstrålar kreativitet. Men den naturliga hårfärgen är ofta vackrare än man tror, har ofta naturliga skiftningar, och färgen blir inte dassig med tiden. De flesta skandinaviska hår är inte råttfärgade som vi så nedvärderande säger, utväxten ser bara sån ut men låter man det få växa ut ordentligt blir man ofta positivt överraskad!

  Malin 2014-10-08 13:42:52
  Svara
 • Hej! Vill först bara säga att jag älskar din blogg och att dina tips är sjukt bra, så tack för en fantastisk blogg!!
  Nu till min fråga, jag letar efter en locktång och jag vill helst inte lägga flera tusen lappar för en. Men sen har BaByliss olika locktänger dykt upp nästan på varje sida jag kollat, och tänkte bara fråga din ifall du kan rekommendera en Babyliss locktång (PRO 180 CURLING IRON SUBLIM TOUCH 32 MM)?
  Om inte, skulle du kunna rekommendera någon annan med priset runt 500-1500?

  Moa 2014-10-08 10:46:50
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!