Läsarfråga – Balayage teknik

Hej Elin,

Jag har en fråga till dig angående den blonda Balayage-looken som du är så grym på! Själv tycker jag att den looken är TO DIE FOR och min högsta önskan är få vara ägare till en sådan look en vacker dag… Problemet är att mitt naturliga hår är Ljusbrun. Råttfärgat skulle jag kalla det. Det är permanent färgat till en guldigare ljusbrun. Trots detta är min hårkvalitet väldigt bra och inte slitet – det jag har hört från frisörer och vänner.

Min fråga till dig är – har du några tips eller förslag till oss Brunetter som suktar efter att få den blonda Balayage-looken? Är det lättare för dig att uppnå ett vackert resultat om kunden t.ex har slingat sitt hår blont eller föredrar du att stå för ”upp-ljusnings-processen”?

Min sista fråga är: Tycker du att det är en bra idé för en naturlig brunett att ha den Balayage-blonda-looken? Med det menar jag att håret är mellanblont i botten och ljusare blont i topparna. Själv så är min ögonfärg ljusblå och hyn är blek – vilket jag tycker kan vara för stark kontrast till mitt bruna hår.

Tack i förhand för svar. Din blogg är sååå bra och dina hår-verk fantastiska!

/Sofie

Hej Sofie! 

Men tack snälla, tyvärr så applicerar jag inte som Balayage – jag har min egna variant men en resultatet blir nästan desamma. Men tack snälla för dom fina orden, blir väldigt glad. Jag skulle nog säga att det inte spelar någon roll, men är man ljusbrun och vill uppnå ett blont resultat så självklart skadar det väldigt mycket på håret.

Oftast när brunetter (ljusbrun) kommer till mig och vill bli ljusare så börjar jag alltid med att göra en ”Soft-Ombre” variant för att ha kvar grunden i botten och sedan ljusar upp längderna successivt för att minimera att längderna tar för mycket skada. Längderna är alltid dom som är skörast och måste behandlas  med kärlek. Men det är jättesnyggt att börja så, för många frisörer bara krämar på med blekning på längderna så blir resultatet ojämt och orange/gult. Jag ljusar aldrig upp mer än den färg man själv är i från botten, för då förstör man själva tanken med övergångarna.

Så svaret på din fråga så tycker jag att du verkligen ska göra en ”Soft-ombre” eller ”Bronde” i ditt hår och successivt ljusa upp längderna. Det är en super lyxig och fin färg. Dina blåa ögon kommer poppa fram och du får en hårfärg som är färgrik men ändå skimrande.

Här under när några av mina arbeten där mina kunder gått från mörkare till softare ljus. 

IMG_0046 IMG_0047 IMG_0050-2 IMG_0050 IMG_0051 IMG_0052

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Helt underbart!!! 🙂

  Julia 2015-07-04 15:44:36
  Svara
 • Men Gud din magiska kvinna! Sista bilden, hur i hela friden gör du för att få håret att se så lent ut?

  Julia 2015-07-04 15:43:51
  Svara
 • Hej!
  Jag har blont, ganska tunt hår med självfall som jag försöker spara ut till jämnlångt. Problemet är att mitt övergår och håret längst fram vid ansiktet inte vill växa, jag försöker att inte utsätta det för onödigt slitage och använder Redkens Anti Snap, men det händer inget. Mitt mål är inte att ha särskilt långt hår eftersom jag vet att mitt inte blir längre än till brösten, men jag skulle gärna vilja ha det jämnlångt eller åtminstone att det blir längre fram vid ansiktet.. Har du något tips eller råd?

  Tack för en bra blogg och ha en trevlig helg!

  Isabelle 2014-10-10 08:21:05
  Svara
 • Hej! Jag har en liten udda fråga, det är så att jag spelar handboll och efter varje träning får jag massa klister i håret!! (Man spelar med klister) Känns typ som Jag förlorar halva håret varje gång så min fråga är om du vet vad jag ska göra?? Ska jag borsta ut det innan jag duschar? Ska jag skita i att borsta det och bara duscha och låta det ”försvinna” på det sättet? Finns det något bra hårmedel för att få bort klistret? Om det nu är så att du har någon aning är jag väldigt tacksam för svar! 🙂

  Ronja Lindlöf 2014-10-09 21:29:32
  Svara
 • Hej, har inte fått svar på mitt mail som jag skickade till dig för tre veckor sedan. Ska det ta så lång tid, eller kan jag ha skickat fel? 🙂

  Hanna 2014-10-09 18:13:35
  Svara
 • Hej! Jag undrar om hårbotten kan reagera på att man byter schampo ofta? Jag har inte hittat ett schampo än som jag trivs med så har därför provat en massa olika under en period. Nu har det börjat klia i min hårbotten vilket det inte gjort tidigare. Kan de ha att göra med att jag bytt schampo så ofta? 🙂
  Tack för världens bästa blogg och tips!
  Med vänlig hälsning, Jennifer

  Jennifer 2014-10-09 15:41:09
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!