Läsarfråga // Perm or not?

Elin! Din blogg är grym och du verkar vara en fantastisk person. Har just hittat din blogg (skön höst-söndag med en mugg kaffe och datorn i knät) och har scrollat genom typ alla inlägg.

Jag har en fråga. Mitt hår är knappt axellångt. Enligt min senaste frisör har jag jättebra kvalitet, tunna, välmående ”skandinaviska” strån, och vad gäller kvantitet; varken tunt eller tjockt hår. Jag går i tankar om att permanenta håret, och få en lockig bob. Vad tänker du om permanent och lockig bob för en med naturligt spikrakt hår?

Stort tack för din tid. Du verkar vara en kick-ass person!

 

Hej söta du! 

Tack snälla för dom fina orden, blir jätteglad och självklart ska jag svara på din fråga.

Jag hör till dom som avskyr att permanenta hår. Just för att den är den största påfrestningen för håret och oftast blir resultatet inte så snyggt i slutändan. Jag brukar säga såhär, ju bättre hårkvalité du har desto större chans har du att permanenta håret. Men man ska vara väldigt försiktig för när du väl har permanentat håret så kommer det hålla sig i det skicket det blir tills du klipper av det. Det kommer bli utväxt och förmodligen måste utväxten permanentas igen efter ca 6 månader.

Idag så finns det betydligt bättre produkter som permanentar än vad det gjorde för några år sedan. Jag har nog inte permanentat ett hår sen jag gjorde mitt Gesällbrev så jag kan bara tala utav erfarenhet när kunder kommer till mig och vill ”rädda” håret efter dom permanentat det.

Mitt tips till dig är att gå till din frisör som du litar på samt har en bra dialog med. Så tar hon/han fram olika metoder och så jämför ni vad som skulle passa bäst för ditt hår. Kollar igenom hårkvalitén, färgar håret om så önskas en vecka innan permanenten samt klipper av en bra bit på håret INNAN permanenten. Jag håller med dig, en lite kortare lockig bob är bland det snyggaste jag vet och jag tycker du helt klart ska köra på det.

Men det viktigaste är att frisören inte tar för stora spolar för ett spikrakt hår behöver permanentas med mindre spolar – lockarna kommer ändå hänga ut sig efter ett tag. Men ha lite is i magen och tala igenom med din frisör ordentligt hur ni ska gå till väga så kommer det bli skit snyggt. 

Glöm inte att skicka mig en för/efterbild på ditt hår om du bestämmer dig för att genomföra permanenten. 

bob 2 4

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej. Jag undrar vad den största hår trenden är nu i höst?
  Ska gå och klippa/färga nu i veckan men har inte en aning vad jag ska göra. Har långt hår. Blekt det i många år, förra hösten gjorde jag en ombre men trivdes inte med den mörka färgen.
  Tack för en bra blogg, äntligen en hår blogg 🙂

  Malin 2014-10-13 22:03:57
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Hej Malin!
   Men vad roligt, om du trivs i att vara blond men vill göra något roligt med den färgen. Så tycker jag att du ska be frisören färga en beige/mocca blond ton och sedan klippa en längre bob. Satsa på en bra locktång och lär dig styla din nya frisyr. Största trenden är att klippa av håret, så en längre bob är hetare än någonsin.
   Hoppas det går bra hos frisören 🙂
   Kram E

   Elin Johansson 2014-10-13 23:23:07
   Svara
 • Vad tycker du om lanzas produkter?

  Louise 2014-10-13 21:34:22
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Hej!
   Jag tycker om Lanza wax för killar, annars tycker jag inget speciellt om dom. Dom är varken WOW eller dåliga 🙂
   Kram E

   Elin Johansson 2014-10-13 23:24:06
   Svara
 • Om man inte är nöjd efter ett frisörbesök och påpekar detta för frisören -som är nöjd själv med färgen och tycker att man kan använda silverschampoo istället för att göra om det- ska man klaga en gång till efter en vekas användande av silverschampoo? Känner mig så besviken då jag gått hos henne flera år och hon vet ju vad jag egentligen gillar. Brukar du ta illa vid dig om någon klagar?

  Linnea 2014-10-13 21:30:38
  Svara
 • Hur lång väntetid har du? Vill jätte gärna färga mitt hår innan december iallafall. Har du tid då? Kan inte du släppa några tider som du gjorde förut? Vill så gärna färga hos dig då jag verkligen inte hitta någon annan frisör som gör precis som jag vill ha det. 🙁 du verkar gryyym!

  Mvh
  Alexandra

  Alexandra 2014-10-13 21:13:00
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Hej Alexandra! 

   Tack snälla, vad roligt att du gillar det jag gör. 

   Jag har ca 6 månaders väntetid, men ibland får jag avbokning och då väljer jag dom tre första som står på min avbokningslista och först till kvarn får den tiden. Du kan malila mig på [email protected] för mer information då, men du är välkommen att boka i feb/mars 2015. 

   Kram E

   Elin Johansson 2014-10-13 23:27:17
   Svara
 • Hej!
  Har ganska just börjat läsa din blogg och tycker att den är grym! Jag har en fråga som jag riktigt gärna skulle vilja ha svar på, nämligen ifall ens schampoo och balsam måste matcha, eller ifall man kan ha olika, till exempel en volymgivande shampoo och en balsam som tillför fukt.
  Tacksam för svar 🙂

  Kaisa 2014-10-13 20:17:44
  Svara
 • Hej Elin! Jag har en fråga till dig, jag har sedan en tid tillbaka börjat vänja mitt hår vid att tvätta det mer sällan. När jag är inne på dag 2-3 efter tvätt så börjar min hårbotten att klia och jag får sår i hårbotten. Vad kan detta bero på? Använder jag fel produkter?
  Super tacksam för svar!!

  Julia 2014-10-13 20:06:18
  Svara
 • Hej Elin!
  Tack för en fantastisk blogg! Jag har lite liknande funderingar som kommentatorn tidigare här, och vart ska jag annars vända mig, om inte till experten herself? 🙂
  Jag är råttfärgad i grunden, men är blond för tillfället. Min dröm är att det ska gå mot gråvitt, det är så HIMLA fint! Men det tenderar ju att bli gult i tid och otid. Jag använder silverschampo, och har inga problem med den lite lila nyansen som kan uppstå efter en sådan användning, men det tycks ju inte riktigt bita på hela håret, utan mest i överhåret.
  Min taktik hittills har varit att försöka dela upp håret och låta schampot verka längre i de mörkaste/gulaste delarna….
  Men är det den enda vägen? Jag vill ju ha närmare vitt hår! Förslag?
  Kram!

  Nelle 2014-10-13 19:36:57
  Svara
 • Läsarfråga!

  Är just nu ganska blond. Nästan enfärgat ljusblont. Jag är i mig själv mörkblond och trivs väldigt bra i ganska ljust hår. MEN (!) är så trött på att färgningen ser onaturlig ut och utväxten börjar synas efter några veckor bara.

  Det jag undrar är: Har du något förslag på blonda naturliga nyanser/färgningsförslag som är ljusa men med en naturlig känsla?
  Bytar frisör varje gång i hopp om att de skall ge mig den perfekta blonda men naturliga färgen. Men antingen blir det alldeles för mörkt, eller så är jag platina. Kvalitén på mitt hår blir tyvärr också allt sämre för att jag nu bytar frisör till varje färgning.

  Snälla hjälp mig!
  Älskar din blogg btw, hårjunkie som jag är 🙂

  Kramar!

  Maja 2014-10-13 13:27:26
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!