Dålig hårkvalité

Har du använt dig av keratinvax något? Jag gjorde en hårförtjockning med keratinvax för ca 1,5 månader sedan. Har inte tappat en enda slinga med keratin, däremot har jag tappat typ halva förlängningen?? löshåret har alltså lossnat från keratinvaxen och följer med i hårborsten.. Är det fel på keratinvaxet, håret eller gör jag något fel??

Hej!

Absolut, jag har haft keratinslingor i många år innan jag bytte till det HÄR löshåret. Det som du beskriver är väldigt vanligt när man sätter i ett löshår utav en sämre kvalité. Kvalitén på löshåret är jätteviktigt och det är helt avgörande för din hårförlängning. Gjorde du hårförtjockningen hos en frisör eller själv? Gå tillbaka till frisören och berätta samt visa vad som har hänt så får hon/han reglera detta för det ska INTE vara som du beskriver.

Det kan också ha många anledningar, frisören har inte värmt upp keratinet ordentligt och jobbat in det i håret. Många som klipper (halverar) slingorna gör fel så allt hår släpper från keratinet. Om du inte tar hand om håret så kommer håret lossna men då ska du vara riktigt dålig på att ta hand om löshåret.

Hoppas du får hjälp och det som händer dig är INTE okej om du har satt i löshåret hos en frisör!

elindamerna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej Elin!
  Jag har funderat ett tag på att utbilda mig till frisör. Jag måste då ta ett lån och gå en privatskola eftersom jag gått ut gymnasiet. Jag vill verkligen göra det men jag är så rädd att det inte ska vara värt det. Det handlar ju ändå om ganska mycket pengar.. Kan du inte berätta fördelar och nackdelar med ditt jobb, både hur det är att vara anställd och egen? Jobbar man 6 dagar i veckan?
  Det är verkligen ett svårt beslut, ska jag chansa och förhoppningsvis få ett jobb jag kommer älska eller ska jag utbilda mig till ngt bara för att det är ett ”safe” jobb..
  Skulle vara väldigt tacksam om du svara (:

  Kitty 2014-10-19 08:51:12
  Svara
 • Hej!
  Jag använder sedan ganska lång tid tillbaka Head & Shoulders schampo ”dry skalp care”..det känns så himla trist men jag har väldigt känslig hårbotten med tendenser till mjälleksem. När jag är otrogen med andra schampon så får jag direkt problem med kliande hårbotten med utslag/eksem och torra skorpor som om det går för långt blir såriga.
  Jag skulle hemskt gärna vilja hitta ett lite lyxigare schampo som jag känner även vårdar håret, och inte bara hårbotten, har du några bra förslag? Om du även har tips på något som inte kostar multum skulle min plånbok som snart går på föräldraledighet bli extra glad.
  I övrigt har jag fint hår med många strån, en hel del självfall och virvlar. Frizzig á la 80-tal direkt efter tvätt och platt, trist och väldigt känsligt för fuktighet när det är plattat med tång.
  Ha en fin dag!

  Annika 2014-10-16 14:25:02
  Svara
 • Hej! måste bara börja med att säga, vilken härlig blogg! Jag undrar om du skulle kunna tipsa om lite färgbomber? Jag har slingat(blekt) mitt hår hos frisör så länge jag kan minnas. I grunden har jag ett såkallat ”rått”färgat hår som jag bara tycker är såå tråkigt, just nu är jag inte sådär superblond utan mer gjort slingor för att liva upp håret lite, får heller inte någon extrem utväxt. Jag har precis börjat plugga och känner nu att jag inte kommer kunna lägga dem pengarna att gå och slinga hår var fjärde månad, så finns det någon fin färgbomb jag skulle kunna använda mig av bara för få en finare ton och glans i håret? skulle bli så glad om du svarade på min fråga, Ha en fin måndag!

  Kajsa 2014-10-16 13:00:50
  Svara
 • Tack för ditt svar!! Jag gjorde förlängningen hos en frisör, och löshåret är från SO.CAP som jag hört väldigt bra om(?)

  Jag är väldigt noga med att ta hand om håret, frisörschampoo, inpackningar, olja, sover med fläta och plattar nästan aldrig. Jag är tyvärr rätt mesig när det kommer till att klaga/säga ifrån, men det är klart mycket pengar man lagt ut…

  L 2014-10-16 11:40:13
  Svara
  • Svar på Ls kommentar.

   Okej, men då tycker jag du ska gå tillbaka och prata med den frisören du gjort det hos så får ni lösa något bra tillsammans 🙂

   Elin Johansson 2014-10-17 12:24:01
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!