Är kort hår någonting för dig?

Jag är en riktig fegis när det kommer till korta hår, jag har för runt ansikte och för kort panna för att ha kort hår. Det kortaste jag har haft är när jag gick frisörgymnasiet och klippte en Victoria Beckham page som var så otroligt populärt då. Jag trivdes väldigt bra i det då, men sen dess så har jag älskat mitt långa svall. Det är liksom JAG, men vi får se längre fram – jag kanske ändrar mig.

Men att få klippa av håret på en kund som verkligen kan bära upp en pojkkort frisyr är lycka – ren lycka. Jag tänkte visa er lite inspiration för er som funderar på att göra årets klipp.

short

Det jag tycker är snyggt och väldigt trendigt just nu är när den korta frisyren är slät med en djup snedbena. Man kan säga att det är som en stilrenare version utav en Pixie-kort frisyr – nedtonat. 

short3

Här har vi två lite tuffare och avslappnade frisyrer. Jag tycker dom tjejer som är lite nättre i kroppen och har ett skarpt ansikte passar helt perfekt i kort hår. Helheten blir så snygg! 

shorthair

Den lite längre och rufsiga frisyren är för den som vill åt mycket volym och textur. Om ni kollar på bilden till vänster så är nacken helt avklippt, DET ÄR SÅ FRUKTANSVÄRT SNYGGT!

shorthairone

Sen ville jag bara flika in bilden till höger. När ena sidan är längre än den andra, det var populärt för några år sedan men börjar komma tillbaka mer och mer. Jag pratar mycket om den djupa snedbenan och då blir ena sidan längre än den andra automatiskt.

Sen när det kommer till färgen så tycker jag att man ska antingen köra på en helt kompakt färg. Platina blond eller riktigt blåsvart, eller så ska botten alltid vara mörkare och sedan kan ljusare toppar mötas med varandra. Jag gillar inga naturliga färger på riktigt korta hår utan ska man förändra och sticka ut då ska man göra det ordentligt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hejsan.
  Är 61 och har halvlångt ganska lockigt hår. Smalt ansikte
  Nu undrar jag. Hur och vilken frisyr skulle jag passa i???
  Samt vilken färg på slingor eller färg. Nu är det bara ”råttfärgat med lite gråa strån 🙂 Jag är ganska sportig och gillar enkelhet.
  Nu plattar jag eller sätter upp det i en slarvig knut bara för jag inte riktigt vet hur jag skall ha mitt hår. Har provat riktigt kort men det är jag obekväm i.
  Så snälla ni!! Vad tror ni jag skulle passa i???
  Vänligen Harriet

  Harriet Andersson 2015-10-07 10:47:36 http://frisyr
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag har i ungefär 2 månader försökt avvänja mitt hår från att bli fett snabbt. Jag har försökt följa dina råd. Jag har endast duschat 1 eller 2 gånger i veckan, rivit i hårbotten när jag schamponerat mig, och använt mig utav torrschampo när det behövts. Jag har ett typiskt skandinaviskt hår, tunna men många och använder mig utav redken realcontrol efter att min Frisör sa det. Efter det applicerar jag leave in från living proof, värmeskydd satinwear 02 redken , därefter amika treatment oil. (Bara för att nämna vilka produkter jag kör) ibland försöker jag rundföna det, ibland låter jag det självtorkas.
  Borde inte mitt hår ha avvänjt sig vid detta laget? Gör jag något fel? Ska jag byta schampo? Isf vad skulle du rekommendera? Jag duschade tex mitt hår igår, (lördag) och nu framåt kvällen (söndag) är det liksom platt och halv fettigt igen? Och man ska väl ta torrschampot samma dag eller dagen innan man vet att man ska tvätta det igen..
  Vad ska jag göra?
  Tack för en oroligt inspirerande blogg Elin!
  kramkram från Louise!!

  Louise 2014-10-19 23:53:43 http://Vadgörjagförfel?!
  Svara
 • Hej Elin tack för en bra blogg med massor av fin insperation och bra tips!
  Jag har en fråga angående långt,tjockt hår som är sådär självlockigt och uppfattas tort och glanslöst.
  Så är mitt hår, indiskt också om det förklarar mer.
  vad är den ultimata hårvården för ett sånt här hår?
  Jag använder mig av schampoo & balsam ifrån ett märke som heter SONYA och det är naturliga ingridienser och det är för torrt hår.
  Vad rekommenderar du får leave-in produkt och inpackning osv? Använder aldrig värme på håret.
  Tacksam för svar, kram.

  Eveline 2014-10-19 23:30:19
  Svara
 • Tack för inspirirerande bilder! Är så sugen på att klippa kort hår, har rak page till axlarna nu å en lugg på utväxt. Har ett smalt ansikte med höga kindben, tror att nån av de översta frisyrerna skulle passa mig bra. Har letat efter bilder att ta med till min frisör, å nu har jag hittat dom. Wish me luck 🙂

  Nina 2014-10-19 18:39:08
  Svara
 • Klippte precis käkbenskort trots runt ansikte. Det är faktiskt snyggt så beror ju på andra saker också. Jag har trots rundhet markerade kindben vilket jag tror bidrar till att jag tycker det är snyggt, hehe.. Skulle vara roligt med inlägg efter ansiktsform som serie också tycker jag. 🙂 Har ju som sagt ganska runt ansikte men har för tunna och få stån för att bli snygg i långt, för det blir inget svall.
  Känns överflödigt men gillar verkligen din blogg <3

  Cecilia 2014-10-19 16:08:45
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!