Börja påverka håret inifrån

Igår lovade jag er detta inlägg men jag jobbade över 12 timmar på salongen och åkte hem och däckade i soffan, så ber om ursäkt för att jag missade er igår. Men här kommer ett inlägg som jag vill förmedla och ett inlägg som jag tycker alla ska ta sig en funderare kring. 

När vi pratar om bra hårkvalité så pratar vi oftast om vilka produkter vi använder och vad man gör för fel osv. Men vi pratar aldrig om hur kroppen mår?! Hur vi mår inombords är grunden för hur vi ser ut och hur hud, hår och naglar ser ut. Det finns ingen olja i världen som kan rädda eller förbättra håret så pass mycket som vi vill. Håret växer inifrån och där vi måste fokusera på att skapa grunden till ett välmående hår.

Jag kan säga att för att få ett hår att växa starkt och ibland fortare är att lägga ner 20% på bra hår produkter och 80% på din kost och din hälsa. Det är ungefär den ekvationen som krävs för att få ett välmående och starkt hår i längden. Sen spelar den kemiska behandlingen otroligt stor roll på håret, men jag vill ändå poängtera tänket. Jag har träffat många tjejer i stolen som inte mår så bra, dom äter dåligt, dom äter ingenting alls eller äter väldigt oregelbundet – det bidrar till att kroppen hamnar i obalans och vi tappar hår. Hårsäckarna får inte den näring som dom behöver för att växa och må bra.

Det är väldigt svårt för mig när jag gör den bedömningen på ett hår, när kunden gör alla tänkbara rätt med hårvårdsprodukter och hon går till mig och färgar/klipper håret regelbundet men så tappar kunden massor med hår ändå. Det är tufft att säga, eller att fråga – hur mår du egentligen?! 

Det jag vill ha sagt med detta inlägg är att för att få ett starkt och välmående hår, då krävs det att ni mår bra. Se över kosten och tänk igenom ordentligt på hur ni lever. Sen har genetik stor påverkan men det är ett annat ämne. Jag skulle vilja tipsa er om ett företag som heter The Healthy box som levererar en hälsobox till din dörr en gång i månaden. Så otroligt smart och väldigt bra för er som vill tänka hälsosamt och hålla er uppdaterade på nyheter som kommer ut på marknaden inom hälsa.

Det jag gillar med The Healthy Box är att det är en väldigt generös box men mycket blandade saker som kommer till användning. Oftast när man får boxar med t.ex smink eller produkter så använder man oftast inte så mycket utav det.

Så kika in HÄR eller följ dom på Instagram

IMG_0001-2 IMG_0003 IMG_0002

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hormoner är också en stor komponent till hårets kvalitet! Dont get me wrong, det är superkul att bli uppmuntrad till att ta hand om sig själv och att det faktiskt visar sig på utsidan – vilket jag också tror till 100% på. Men hormonerna är en superviktig komponent också, tror jag iaf. 🙂
  Själv så tappade jag …säkert 50% av håret (eller varpå det kändes som) efter att jag fick en sköldkörtelsjukdom (hypotyreos). Så ibland är man tyvärr maktlös över sitt hår. Nu är min story inte till det vanliga och rent utsagt sjuklig 😛 men den storyn finns. Hormonerna är viktiga dom mä! 🙂

  Sofie 2014-10-24 03:01:42
  Svara
 • Hej Elin!
  Surfade lite runt och kom in i din blogg sedan fastnade jag på din blogg :)Otroligt trevlig och bra blogg du har 🙂

  Jag har några frågor och undrar om du skull vilja vara snäll och ge mig lite tips/svar?

  Jag har jobbat i frisöryrket ca 3 år och jobbar nu anställt på en herr salong ca 3 månad tillbaka. Jag har fått ta emot några kunder som inte är trevliga och verkligen säger otrevliga saker när dem inte är nöjda. tex när jag skulle klippa maskin över hela håret på en kund och det blev 2 mm för långt tyckte han. Han ringde in till salongen dagen efter och sa: hur fan kan du inte ser att det är för långt! Jag ville har 1.7mm men det är det inte. Är du blind! Jag sa snällt om ursäkt att det inte blev som han hade tänkt men jag kunde rätta till det. Han envisades sig att någon annan i salongen skulle klippa honom. Men själv känner jag mig jätte ledsen över att man fick höra sådan av saker.
  Hur skulle du gjort om du får skit från kunder och du är anställd?

  På salongen är min chefs humör upp och ner visa dagar. När han är glad så känns det bra men när han har sina dåliga dagar så får man ta all skit som tex att jag ALLTID ska soppa upp håret efter när chefen har klippt färdig, försöka sälja så mycket produkter så möjligt.
  Jag gillar frisöryrket och det känns så himla kul när man kan skapa något som kunden gillar men varje dag när jag går till jobbet känner jag mig ledsen för jag inte kan vara mig själv eller jag måste typ säga något roligt för att chefen ska vara glad eller måste kunna sälja många produkter på en dag. Fundera varje dag om jag passar in som frisör eller om jag bara ska sluta jobbet.

  Hade hjälp mig jätte mycket om du skulle vilja ge mig svar eller tips. Åter igen tycker jätte mycket om din blogg och jag tycker du är så stark att du våga berätta ärligt hur vi frisör har det.

  Sussi 2014-10-23 18:18:10
  Svara
 • Absolut, jag kunde ha formulerat mig bättre! Dock tycker jag fortfarande inte att det är en anledning till att vara lite nedlåtande, jag vet inte hur många kunder jag har varit med om som har råkat göra misstag hemma men knappt vågar gå till en frisör efteråt just för att de blir näst intill idiotförklarade. Samtidigt som jag vet hur frustrerande det är med kunder som förstör håren hemma och förväntar sig sedan att man ska kunna ”rädda” håret till 100%. Jag förstår vad du menar men jag hoppas också att du förstår vad jag menar

  Emilia 2014-10-22 23:34:16
  Svara
 • Jo, fast jag behärskar kemin då jag faktiskt är utbildad frisör – dock arbetar jag inte som det av olika anledningar. Jag använde dessutom goldwells färger som många olika frisörer använder och blandade 1+1, precis som man ska. Dock har jag inte så stor erfarenhet av just allergiska reaktioner och det var därför jag frågade dig, eftersom du själv har skrivit om din allergi – du kanske visste någon mer ”allergivänlig” färg. Det är nog inget jag gör om eftersom jag faktiskt tyckte att ditt svar lät nedlåtande. So what om jag nu hade köpt färgen på Ica, man ska inte bli nästan dumförklarad för det. Nu kanske du inte menade så, men jag fick verkligen en negativ känsla av ditt svar.

  Emilia 2014-10-22 22:50:37
  Svara
  • Svar på Emilias kommentar.

   Hej igen!
   Okej, jag förstår. Då kunde du ha skrivit att du är frisör och formulerat frågan på ett bättre sätt. Du nämner även själv att ”fy, jag vet” i början på kommentaren. Inte meningen att vara otrevlig, men jag är emot hemmafärgning i alla dess former om man inte vet vad man håller på med. Vilket jag också har skrivit om väldigt många gånger. Att få en allergisk reaktion är inget man ska ta med en nypa salt utan det är farligt och ska tas på allvar.
   Lycka till!

   Elin Johansson 2014-10-22 23:21:50
   Svara
 • Jag undrar vad du anser om Kevin Murphy Plumping ? Har du testat ? Jag har kort fint hår men ändå många hårstrån som min frisör säger:) är det något för mig ? Tack för en super inspirerande blogg ❤️

  Marita 2014-10-22 18:19:24
  Svara
 • Vilket Kevin murphy scampo rekommenderar du till, tunt, fint hår? Lite torrt och lite slitet? 🙂

  Lina 2014-10-21 22:28:51
  Svara
 • Hej Elin.

  Märkte i förra veckan att min hårbotten är väldigt torr. Det kliade en massa en bit ovanför hårfästet i pannan, tog en kam och kliade med och märkte att små, torra flagor lossnade från min hårbotten. Vid närmare titt hade jag en del flagor redan. Tvivlar på att det är mjäll. Har aldrig haft det förut, känns bara som jag är torr. Dock har jag aldrig varit direkt torr i min hy, är mer fet/oljig, och mitt hår har alltid blivit fett en dag efter tvätt, men det är ett annat problem. Tvättar bara håret 1-2 ggr/vecka och använder torrschampo emellan. Tvättar just nu med aussie schampo och balsam.

  Varför har min hårbotten blivit så torr? och hur får jag bort flagorna? Det syns inte jättemycket men jag tycker inte att det känns så fräscht. Har du något tips på hur jag får bukt med problemet?

  Carro 2014-10-21 21:17:06
  Svara
  • Svar på Carros kommentar.

   Hej!
   Jag förstår, det är ett jätte vanligt problem när vi går mot årstids-skifte. Kroppen hinner inte med att det slår om till kallare väder, alla blir lite torrare på vinterhalvåret. Du kan klicka in dig här:http://elin.damernasvarld.se/2014/08/03/sondag-vardguide/ och läsa om hur du kan ge håret massor med fukt. Sen ett annat tips är att du överdoserar Omega-3, gärna flytande två gånger per dag – jättebra för kropp och själ.
   Lycka till!
   Kram E

   Elin Johansson 2014-10-22 17:50:05
   Svara
 • Hej Elin! Jag har en fråga till dig. Sist jag färgade håret hemma (fy, jag vet – men jag applicerar endast i botten och jag har rätt nyans) fick jag en allergisk reaktion. Jag är inte 100% säker på att det var just hårfärgen, då jag smörjde in mitt ansikte med en ganska ny ansiktskräm precis efter jag hade duschat. Jag fick röda utslag i ansiktet men inget i/runt hårbotten. Jag tog allergitabletter så utslagen försvann efter kanske 20 minuter. Hur som helst så vågar jag inte färga håret mer. Jag ligger på ljushetsläge 5/6 i botten och en bit ut, medan längderna är 6/7, alltså en väldigt soft ombre. Min utväxt ligger på 6/7 och det är ju inte alls snyggt när det växer ut.. HUR ska jag göra? Vill helst vara mörk men kan tänka mig att slinga håret ljusare för då utsätts inte botten för någon färg och det borde då vara riskfritt, eller? Dock är jag ganska säker på att ingen frisör i min stad är skicklig nog att kunna slinga håret snyggt när det är en ombre. Jag är på riktigt helt förtvivlad. Löjligt kanske och ett i-landsproblem men det är skitviktigt för mig att vara fin i håret. Snälla, hjälp!

  Emilia 2014-10-21 21:04:22
  Svara
  • Svar på Emilias kommentar.

   Hej Emilia!
   Tråkigt att du reagerade så. Men jag har bara ett tips att ge dig – gå till en utbildad frisör. Om du nu är så noga med ditt hår så förstår jag inte hur du kan färga håret hemma själv? För ditt och hårets bästa, gå till en frisör som kan behärska den kemi vi utför.
   Stort lycka till!

   Elin Johansson 2014-10-22 17:51:41
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!