Läsarfråga – Problem med att locka håret

Hej Elin! Jag har nyss köpt den locktången som du tipsade om, babyliss pro curl 32 mm. Och jag har gjort exakt som du visade i din lock video men mina lockar håller knappt och dom går ur jätte lätt. Jag vet inte vad jag gör för fel? Jag tar ända upp till 180 grader och jag tar lagomt med hår varje slinga och avslutar med en jätte bra hårspray men det håller ändå inte, det går ut ändå. Vad gör jag för fel? Skulle vara jätteskönt om du svara!

Hej du!

Men vad roligt att du har införskaffat dig en locktång, du kommer ha så roligt med den. Det är många saker som spelar in när lockarna inte håller:

Vilken sorts hårkvalité du har, alla har inte ett lättformat hår utan då måste man jobba med håret från grunden. Att applicera rätt volymgivande produkter i handdukstorkat hår, föna håret med rätt verktyg och sedan avsluta med valfri locktång. Ibland måste man göra denna process för att ens kunna få en hållbarhet på stylingen.

Vissa hår är väldigt lättformade och en styling kan hålla i flera dagar. Oftast håller en styling bäst på något grövre hårstrån och gärna ett hår som har självfall.

Har man ett tunnare/finare hår med tunnare och många hårstrån så är det mycket svårare att få stylingen att hålla. Mitt tips om du har ett sådant hår är att klippa av håret en bit – t.ex om du har långt och stripigt hår så klipp av håret 1dm och gör en frisyr. Ju längre ett tunnare/finare hår är desto ostyrigare blir håret och en hållbar styling är bara att glömma. Klippningen är A&O när man har ett svår stylat hår.

Ett bra tips är att spraya waxspray i håret ca 5 minuter innan du börjar locka. Samt kan du pinna upp håret, det har jag visat i en video HÄR.

Jag använder en locktång mellan 32-36 mm just för att jag har långt hår. Men har man lite kortare hår så ska man ha en smalare locktång eller en konformad.

– Låt lockarna svalna innan du drar igenom håret, håll håret i tången en längre tid och ha tålamod!

7

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej!
  Jag har undrat länge över vad en ”demi permanent” color är som jag har hört många youtubers prata om. Är det intensivtoning dom menar då? Har hört att det ska vara mycket bättre att färga med eftersom att det sliter mindre än en semi permanent color. Tacksam för svar! 🙂

  M.e 2014-10-26 22:13:18
  Svara
 • Hej!
  Du pratar mycket om att man ska klippa en ”frisyr” för att få mer liv i håret osv. Jag har snart helt jämnlångt hår, luggpartiet har en bit kvar och det är ojämnt pga att jag haft snedbena förr och hade en ”frisyr” då med uppklippt hår. Min frisör har inte velat fixa så det blir jämt för hon säger att de kommer se konstigt ut?! Jag skulle gärna vilja ha som ditt hår men inte så kort lugg (vill gärna få upp i en tofs) och resten av håret vill jag ha jämnlångt. Så min fråga: går det? Ska jag byta frisör eller har hon rätt? Tydligen är ena sidan längre/tjockare än andra sidan..

  Linnea 2014-10-26 16:54:26
  Svara
 • hej! jag har en fråga:
  jag färgade mitt hår från blont till mörk ombre för cirka 1,5 månad sedan. redan efter några dagar började jag ångra mig och ville gå tillbaka till att vara blondin & det vill jag fortfarande. hur ska jag göra?

  Klara 2014-10-26 15:42:34
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!