”Våga bli en slarver”

I veckan så ramlade nya Damernas Värld tidningen i brevlådan och jag blir så glad varje gång. Men denna gång så uppmärksammade jag en artikel som verkligen fångade mig och fick mig att tänka efter lite. 

Artikeln heter ”Våga bli en slarver – Säg hej då till din inre perfektionist” 

– Vi strävar alltid efter att vara bäst och i alla sociala medier skriker vi efter bekräftelse och statusar som t.ex ” Jag har feber men krigar på jobbet ändå” eller ”Idag har jag jobbat 15 timmar, helt slut”. Vi ska hela tiden försöka bevisa för andra att vi hela tiden är duktiga och vi krigar efter likes på Instagram. Jag kan själv hålla med om att det är väldigt svårt att släppa kontrollen och känner att jag är en perfektionist – fast för alla andra. När det kommer till mig själv så sätter jag mig i sista rum och hälsan blir lidande, men mitt enorma planerings sinne för alla andras skull går över styr ibland.

I och med mitt perfektionist tänk så händer det något plötsligt utifrån som inte är beräknat i min planering så kan jag bli helt förstörd och det påverkar mig så fruktansvärt mycket. När jag läste denna artikel så gick den rakt in i hjärtat och jag skämdes nästan över att påminna mig själv hur hela mitt liv styrs av ”måste, borde och jag ska göra detta”. Jag trodde hela tiden att jag är spontan men ju mer jag har reflekterat i denna artikel så har jag kommit fram till att jag är en jobbig perfektionist utav dess like.

Vi måste (ink jag) sänka garden lite, jag känner nästan att alla press och man ska hela tiden toppa framgången kommer att kväva en till slut – istället för att njuta och verkligen vara stolta att vi ens har ett jobb och att vi har tak över huvudet och människor runt om oss som vi älskar. I och med bloggen så blir man väldigt bortskämd med fina kommentarer och folk verkar faktiskt tycka om en, men när det väl kommer någon som inte gillar än så tar det över hela ens liv – det ska jag verkligen jobba på. 

Därför valde jag att INTE blogga någonting igår för jag kände att jag skulle gå emot det som jag ”MÅSTE” göra och bara njuta hemma med min pojkvän istället. Det var ingen av er eller någon annan som frågade mig – ”Varför bloggar du inte idag”. Utan det var bara i mitt huvud som jag fick panik över att inte blogga. Jag har funderat väldigt mycket på att gå till en jobb-coach och få ett sundare sätt att se på mitt arbete, arbetet kommer inte stå intill sjukhussängen och hålla dig i handen när du gått in i väggen. Jag älskar att ha mycket saker i luften och att arbeta är det bästa jag vet, men det finns gränser.

Jag vill leva mitt liv med mycket glädje och kärlek, sen om vi kommer lite sent eller om man glömmer bort ett möte – vad fan gör det om hundra år?!

IMG_0011-2

Damernas Värld tidningen finns nu ute i butik – köp den och läs denna artikel. Jag tror alla kommer att känna igen sig!

IMG_0012-2 IMG_0013

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Man måste tänka på att det oftast är en själv som vill vara ”perfekt”. När det gäller andra är man mer tolerant. Varför? Jag tror inte människor gillar andra som är för perfekta för då känner man sig mindre perfekt själv. Alltså, människor som är sig själva är mycket roligare och intressantare.

  ErikaJ 2014-10-29 19:07:32
  Svara
 • Var rädd om dej och glöm inte att du själv är viktig!
  Det är väldigt lätt att slå knut på sej själv när man jobbar med människor.
  Man är som man är när man inte blev som man borde…så brukar jag tänka för att ha överseende med mej själv!

  Tessan 2014-10-26 18:49:26
  Svara
 • Helt rätt Elin!!!!! Heja dig

  Sofia 2014-10-26 18:10:45
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!