Viktigt att ta hand om våra händer

Som frisör så är det väldigt viktigt att ta hand om sina händer och jag har haft problem med eksem under många år, jag har skrivit samt visat er mina problem i DETTA inlägg. Jag har märkt att mina eksem förvärras eller blir bättre utifrån hur jag mår samt årstid. Nu kommer vi till en årstid som inte är så bra för mina händer så jag måste börja förebygga detta.

Jag har testat allt som man kan tänka sig, allt ifrån receptbelagda krämer, tabletter samt olika handkrämer. Men jag tror jag har hittat någonting som kommer att fungera:

Maria Åkerberg

– Är ett märke som är ekologiskt som använder sig utav dom dyrbaraste ekologiska råvarorna på marknaden och jag är väldigt förvånad att mina stackars händer reagerade så bra på dessa produkter. Jag tänkte visa er både hårmasken och handkrämen, handkrämen känns väldigt bra på huden och man märker att det är mycket snällare än någonting jag testat tidigare. Hårmasken ska jag använda några gånger så jag kan ge ett bättre omdöme.

IMG_0006-2 IMG_0009

Handkrämen kostar ca 125kr och finns att köpa HÄR

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej!

  Min son hadde allvarligt eksem som liten. Vi fick bli innlagd hela familjen på en allergiklinik en hel vecka och lära smörja med kortison – och deräfter fuktighetskräm.

  Efter några år och efter å har provat alle världens krämar fant vi sheasmör. Det har varit det bästa for oss. Det är ochså mycket bra for hår!

  En lång historia kort, vi startade en liten verksamhet och om du tillåter, jag vil gärna visa til våran nätplats på www.oyemam.se.

  Vi hörs gärna!

  Kjetil 2014-10-30 21:38:10 http://www.oyemam.se
  Svara
 • Hej elin! Bra tips för handkräm! Ska gå och köpa till handväskan.

  Fråga. Jag har just klippt en kort, rak frisyr (slutar just under öronen), är skitnöjd. Jag undrar kring styling. Hur stylar man fram en sån här frippa? Lite mer för fest, tycker den är ganska kaxig och det intrycket gillar jag.

  ”Coolt bakåtkammat”
  https://salongtova.files.wordpress.com/2012/02/camerondiaz-cameron-diaz-dias-hairstyle-model-actress-movies-pictures-photos-2012-12.jpg

  Sofia 2014-10-28 09:21:53
  Svara
 • Glöm inte bort sista videon på hur man får volym!:)

  Amanda 2014-10-28 08:06:49
  Svara
 • Heej elin! Du har en grymt inspirerande blogg! Blir alltid sugen på att fixa med håret efter att varit inne här! 🙂

  emelie 2014-10-27 21:58:59
  Svara
  • Svar på emelies kommentar.

   Hej Emelie!
   Blir så glad över din och alla andras fina kommentarer <3 tack snälla, ni förgyller MINA dagar! Kram E

   Elin Johansson 2014-10-27 22:31:41
   Svara
 • Kul att du hittat något som fungerar! Jag har två andra tips annars som kan vara värt att testa, det är Eucerin Aquaphor Skinbalm. Den är magisk. Utan vatten och enbart sju ingredienser, ändå kan det laga huden på nolltid. Likväl Decubal Lips & Dry Spots balm, väldigt fet och reparerar huden samtidigt som den lägger sig lite som en hinna. Bägge dessa krämer är likt vaselin i konsistens så till natten kan dessa vara värda att pröva(!). Annars, lycka till med nuvarande kräm – hoppas den gör susen 🙂

  Sofie 2014-10-27 21:50:00
  Svara
 • Hej Elin!
  Tack för en jättebra blogg! Använder shampo, balsam och inpackning från Maria Åkerberg som är kanon. Shampoo Energy, Hair Conditioner Energy och Hair Therapy lavender o lemongrass. Har lite grövre hår med självfall, lite för mycket volym och mycket friss. Med dessa produkter blir håret mjukt, lent och blankt. Ett av de bästa shampon jag provat!

  Åsa 2014-10-27 19:52:34
  Svara
  • Svar på Åsas kommentar.

   Hej Åsa!
   Men vad roligt att du delade med dig av det, jag ska testa hårprodukterna också. TACK <3

   Elin Johansson 2014-10-27 22:43:52
   Svara
 • Hej Elin! Du skriver verkligen bra och läsvärda saker!
  Appropå dina eksem tänkte jag bara säga att så får jag också ibland, men för mig beror det nog mest på att jag då haft för starkt parfymerat tvättmedel. Jag får såna röda prickar i armvecken, då hjälper det att tvätta med alsolsprit och smörja in efteråt. Kanske kan vara värt att testa när du färgat hår på jobbet?

  caroline 2014-10-27 19:20:19
  Svara
 • Hej!
  Jag har bott i Frankrike de senaste 7 veckorna och bestämde mig för att det var dags för klipp och färg.
  Med färgen var jag supertydlig och den fick hon till bra, men klippningen..
  Bad om en ”naturlig, klassisk klippning och behåll så mycket längd som möjligt” och fick istället mitt tunna skandinaviska hår som efter 2 års sparande äntligen blivit axellångt urklippt och ”texturerat” vilket gav en känsla av rock n roll 2004.
  Påpekade att jag tyckte att det kändes på tok för rockigt och fick som svar att ”men jag behöll ju längden som du ville, och nu är det mer en frisyr än tidigare”. Efter 2 dagar av att totalt hata det gick jag till ett nytt ställe och klippte det i en kort page istället, vilket är fint men vill ju få det längre igen! Var så nöjd över att jag kunna få upp det med en donut när jag ville variera mig! Är äta nyttigt det enda man kan göra för att få håret att växa någorlunda och har du några tips på vad man kan göra när frisören uppenbarligen har varit väldigt selektiv i sitt lyssnande?

  Sofie 2014-10-27 16:11:58
  Svara
 • Hej!
  Jag är väldigt kallt blond och undrar om hårolja (använder nu waterclouds som jag tycker är jätte härlig) kan påverka hårfärgen? Att det blir färgen där jag applicerar oljan blir guldigare?

  julia 2014-10-27 14:20:11
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!