Läsarfråga // Tuggummi hår?

Hej Elin,
Jag undrar ifall du kan rekommendera något bra shampoo och balsam för mitt hår som blev misshandlat av en frisör för ett par månader sedan?
Jag gick till en frisörsalong som jag hade hört gott om, i hopp om att färga en soft ombre, då jag hade cendrefärg på håret sen innan. Denna frisör visste inte alls vad hon höll på med, så hon blekte HELA håret, och jag blev seriöst helt kycklinggul.
En annan frisör fick rycka in för att försöka rädda mitt söndertrasslade gula hår, men la endast i en nyansering. Hon sa att det skulle bli den färg jag önskat efter 3-4 tvättar, och jag på riktigt rusade hem och tvättade håret 2 gånger, och det blev bara VÄRRE. Slängde i lite brun färgbomb som jag hade hemma för att ens kunna gå till jobbet dagen efter, och sedan så tonade jag det brunt hemma på en gång.

Gick tillbaka, sa att det inte var alls det vi hade kommit överens om, och fick tillslut efter mycket om och men mina pengar tillbaka, då jag sa att jag inte ville att hon skulle göra något mer med mitt hår..

Nu när jag duschar med shampoo så kan jag nästan inte ens dra fingrarna igenom håret i hårbotten då det är som segt tuggummi.

Snälla hjälp mig med tips på bra produkter!

Bästa hälsningar,
Emma

Hej Emma! 

Men vad ledsen jag blir, jag vet att saker och ting kan gå fel ibland men om du kände att hon INTE hade koll på vad hon gjorde så tycker jag det är förjävligt. Men att du fick dina pengar tillbaka hjälper inte dig, du kan visserligen lägga dom pengarna på produkter men jag lider verkligen med dig <3. 

Jag vill passa på att ta detta med alla också, när ett hår är sönderblekt – då menar jag att ett hår som inte går att borsta ut i blött hår. Håret trasslar sig enormt, håret är som tuggummi som går av och fastnar på hårborsten. Det finns ingen produkt eller metod som kommer ”rädda” ett misshandlat hår utan det som produkter kan göra är att minska risken till att håret blir värre. Det som du kommer få göra är att klippa bort så mycket som möjligt, för det kommer du få göra successivt ändå.

1. Inpackningar och olja kommer bli din bästa vän. Inpackning en gång i vecka, låt verka i flera timmar. Olja appliceras i HELA HÅRET (ej i hårbotten) Olja ska även användas morgon och kväll!

2. Håret är som skörast när det är blött så borsta inte håret då utan applicera olja och leave-in lotion innan du fönar håret lite lätt. Anledningen till att jag säger att du ska föna håret torrt är just för att håret är som skörast när det är blött och blir håret torrt så fort som möjligt så kommer du motverka att håret tar mer skada.

3. Tvätta håret två gånger i veckan med schampo och balsam (var av en gång inpackning). Du ska använda en serie för skadat hår, Redken har en serie som heter ”Diamond Oil” och Kevin Murphy har en serie som heter ”Born.Again”. Dom två är mina favoriter.

4. Packa ner alla styling verktyg, dom kommer du ändå inte kunna använda på länge.

5. Var väldigt försiktig när du sätter upp håret, jag skulle rekommendera att försöka undvika tofs överhuvudtaget. Ska du träna eller tvätta bort sminket så köp ett tjockt tyg hårband – finns på Åhléns t.ex.

Din inköpslista: 

– Schampo och balsam för skadat hår, alla märken har en serie för skadat hår – välj vilken som passar din smak bäst

– Inpackning lika så ”TIPS: Kevin Murphy Born Again är helt magisk”

– Olja, Argan olja. Mitt tips är en olja från UNITE, den finns på utvalda salonger. 

– Leave in lotion.  ”Tipset är märket Living Proof”,  finns på utvalda salonger

skadat

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hon skulle kunna tvätta ännu färre ggr än 2 ggr i veckan. Jag tvättar mitt hår en gång i veckan, sover med fläta, har olja i hårbotten och håret. För hårbotten måste vara återfuktad för att stråna ska kunna växa bra. Annars instämmer jag i det du skrev. 🙂 eller ja, tkr hon bör låta håret självtorka. Ha i olja i håret efter dusch, och leave in balsam och låt det torka. Sen reda ut med fingrarna försiktigt även om det tar tid.
    Klippning är ett måste som du sa. Tyvärr:(

    Isabella 2015-01-27 02:16:16 http://www.sneskruvad.blogg.se
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!