Så motverkar du statiskt hår

Nu är vi inne i en period där mössor och stora halsdukar kommer vara våran vardag. Att håret blir statiskt är inte roligt, man tar av sig halsduken och hela frisyren är förstörd och allt känns bara hemskt. Men det finns några enkla tips på hur ni kan hjälpa håret till att bli mindre statiskt. 

1. Inpackningar, inpackningar och inpackningar. Gör inpackningar regelbundet för att förebygga statiskt hår. Torra och slitna hår blir lättre statiskt på vintern för det saknas fukt i luften. Om håret tenderar till att bli fett fort, så kan du fokusera på dina torra toppar.


2. Spray balsam/Leave in – Spraybalsam innehåller riktigt mycket fukt, så det är perfekt att spraya i håret innan du fönar håret.


3. Arganolja – skaffa dig en vana som att borsta tänderna t.ex. Att alltid ha en liten flaska med olja i handväskan som du smörjer in ditt hår under dagen med fukt. Ta en lite olja i händerna, värm upp med hjälp av händerna och dra igenom håret. Håret luktar gott, får fukt som motverkar statiskt hår och du får jättefin glans.


4. Hårspray/gel – även om hårspray kanske inte hjälper alla gånger. Men det kan hjälpa, även en klick av gelé kan fungera bra. Visserligen ger inget av dom någon vård, men det kan fungera mot statiskt hår.


5. Sköljmedel och vatten – Ett jättebra tips är att ta en liten hutt av sköljmedel som du använder när du tvättar i en vattenflaska med vatten. Spraya lite lätt på din hårborste, sen borstar du igenom håret – spraya även lite på dina kläder så kan du motverka statiskt hår. Sen kommer du lukta riktigt gott, smart va?


6. Handkräm – är du i totalt NÖDLÄGE så kan du ta lite handkräm i händerna och dra igenom håret. Men var försiktig så håret inte blir för fett.

braid3

HÄR hittar ni ett gammalt inlägg som hör ihop lite med detta inlägg-

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Elin! Tack för en jätte bra blogg, jag har en fråga. Jag är naturligt en 7a(råttfärgat) och jag trivs bäst som väldigt ljusblond. När man lägger en ljusarefärg i min botten så är det jätte snyggt i ca 2 veckor och sen blir färgen väldigt gul/orange . Jag skulle vilja slippa att bleka håret men jag tål verkligen inte dom gula tonerna. Har du något tips på vad man kan göra?

  Cicci 2014-11-04 10:26:36
  Svara
 • Hade varit kul om du skrev mer om färglära, vad man passar i med sin hudton osv 🙂

  Lina 2014-11-03 21:32:50
  Svara
 • Bra tips!

  Solin 2014-11-03 16:38:29 http://www.solinj.blogg.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!