Make a change //

Morgonen spenderades med gulliga Ida. Hon kom in med ett gult, helblekt och fläckigt hår, hon hade stått ut länge för att vänta på denna tid hon hade hos mig. Detta utgångsläge är väldigt trixigt att få till, just för att det finns för mycket färger och mörkhetslägen i håret.

I detta fall så ville Ida ha en superblond kall nyans, vilket tyvärr inte skulle gå. Målet idag var att få håret jämt och skapa en ny grundfärg för att senare om kunna börja slinga upp håret ljusare och ljusare om så önskas. Jag ville att håret skulle se levande och fräscht ut, bland kan man inte få som man tänkt men det som är viktigt då är att informera det till kunden INNAN man börjar färga – så det inte blir några missförstånd.

Så jag la en ny grundfärg, slingor och la en beige/kall toning på hela håret efteråt – klippte en frisyr och såg till att hennes fantastiska hår kom fram i sin fulla rätt.

-Det blev lite bättre va?-

blonde

Före/Efter

blond

Efter

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Elin!
  I maj månad färgade jag en ombre och under sommaren blektes mitt hår flera nyanser. Har låtit håret vila ett par månader, dels för jag inte vetat hur jag vill ha håret och dels för hårets skull. Jag är naturligt mörkblond och för några år sedan bestämde jag mig för att bli brunett, så har färgat håret ett antal gånger.
  Jag riktigt avgudar hur du tar hand om dina kunders hår och skulle inte tacka nej att få håret fixat av dig. Jag tänkte att jag ville fråga dig, eftersom jag tycker att du handskas så himla bra med färgning osv, hur min frisör bör göra för att uppnå det resultat jag vill ha.
  För när jag färgade ombre visade jag en bild på hur jag ville ha det, men frisören svarade att vi får se hur mycket ljusare den nedre delen kunde bli (hon blekte det lite). Blev lite paff när jag fick svaret. Resultatet blev fint men inte riktigt den hårfärgen jag önskade. Förstår att det kan vara svårt att uppnå just den speciella färgen, men som jag tolkat det har du bett kunden komma tillbaka för att några veckor/månader senare verkligen få till färgen efter du första gången färgat/förberett håret?
  Min hårfärg är idag ljusbrunt/brunt och min fråga är hur frisören på bästa sätt ska nå det resultat jag vill ha: ett mörkblont hår, med lite mörkare grundfärg och blonda slingor som smälter in i håret? Vill vara säker på att frisören gör rätt (dock jobbar frisörer på olika sätt) för att nå det resultat jag strävar efter.

  Kram!

  Evelina 2014-11-05 11:32:07
  Svara
 • Snyggt, så snyggt!
  Vilka färger använder du för en beige/kall toning? Min frisör vill gärna veta då jag tjatat om detta ett tag…
  Bor i Finland så tyvärr är det inte aktuellt att tona hos dig 🙂

  Anneli 2014-11-05 08:13:37
  Svara
 • Hej bästa Elin!
  Jag undrar bara var någonstans du gör dina collage? T.ex. det om Britney Spears eller det när du tipsade om prisvärda locktänger!

  Kram

  Sofia 2014-11-05 08:04:58 http://sofialucinda.devote.se
  Svara
 • Hej!
  Jag upplever mitt hår som sämsta party håret eftersom efter någon (!) av dansade så blir mitt helt volymlöst vid hårbottnen, stripigt och flottigt. Hur jag än styla håret känns det som en hopplös kamp.
  Mitt hår har ok kvalité, typisk platt, volymlöst skandenavisk hår.
  Svettas jag ovanligt mycket i hårbottnen och inte vill jag ge upp allt festande för det?
  KRAM

  isabell 2014-11-04 19:20:29
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!