Så vet du om blont hår är någonting för dig

Snacket om att blondiner har mycket roligare än någon annan hårfärg har vi fått höra sedan barnsben. Men att bli eller vara blondin är en tuff väg, det är kostsamt och görs det inte på rätt sätt så kan hela livet vara förstört. Det finns några riktlinjer som man borde känna till till dig som funderar på att bli blond – så får du bestämma själv om det blonda livet är någonting för dig.

1. Hudtonen

– Det är det viktigaste att tänka på när man ska bestämma om man ska bli blond. Det ultimata är att ha en kallare hudton om man ska vara blond, gärna porslinshy eller med en hint av oliv i huden. Men självklart går det med en varm hudton (fräknar, mycket gult i huden) också – men då är det viktigt att få till rätt blond nyans för att inte färgen ska äta upp dig.

2. Din egna hårfärg

– Din egna utväxt (botten) säger mycket om vilken blont nyans du kommer få. Om du går ut i solen, kolla på hur din egna hårfärg ser ut – drar den åt orange, gul eller röd? Ja, då kommer du få en varmare blond nyans. Men om din egna hårfärg är lite ljusare och mer råttfärgad/matt så kan du få en kallare blont. Alla kan faktiskt inte bli kalla svenska blondiner oavsett om man är ljus i sig själv.

3. Utgå från hur du såg ut som barn

– Var du väldigt blond som barn så kommer din blonda färg kännas naturlig men om du blev mörkare och mörkare som barn så kommer det nog se rätt onaturligt ut.

4. Underhållning

– En blond färg är den tuffaste hårfärgen du kan ha. Det är dyrt att gå var 10:de vecka och färga utväxten, du kommer inte kunna bada varken i pool eller saltvatten för att din blonda färg kommer påverkas negativt av detta. Ett blont hår drar åt sig massor med smuts från yttre påverkan samt är ett blont hår är väldigt skört – alltså svårt att se friskt och glansigt ut. Du måste ändra make-up rutiner och färga ögonbrynen var 3:de vecka samt du kommer behöva köpa  nya hårvårdsprodukter som passar ditt blonda hår – samt måste du alltid styla ett blont hår för att det ska se fint ut.

5. Det finns alternativ

– Många brunetter som vill bli blonda är mest ute efter en förändring. Men det finns så många färger där imellan som fungerar, ta lite i taget. Det kan räcka med att gå några nyanser ljusare och ändra teknik på fägringen. Gå till en ny frisör som kommer med nya ideér samt klipp en ny frisyr, det är helheten som blir förändringen.

6. Går det att genomföra

– Förutsättningen till att ens kunna gå den långa vägen till ett blont hår är att hårets kvalité är väldigt bra. Är håret inte starkt, tycker du det är värt slitaget bara för att bli ljushårig? Ett slitet, torrt och frissigt blont hår kan vara det fulaste jag vet!

Känner du dig fortfarande osäker? – Det bästa du kan göra är att boka in en konsultation hos en frisör och gå igenom dina önskemål och frisören får göra en bedömning vad som går att utföra på ditt hår. Ta med några bilder på vad du tycker är riktigt fult och några bilder på någonting du tycker är väldigt fint. Efter konsultationen så går du hem och funderar på vad du vill göra och bestäm dig i lugn och ro. Detta kan låta väldigt avancerat tänker ni, göra alla dessa steg ”bara” för en hårfärg. 

Med denna förberedelse så minskar risken för missförstånd, förstört hår och känslan av att ”jag skulle inte gjort detta, varför?!”

blondiner

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej Elin,
  Jag har funderat på att bli blond (har rödbrunt) ett tag nu men jag vet inte fall det är bra att utsätta mitt hår för blekningsmedlet (fick klippa av runt 15 cm av mitt hår för nån månad sen för att det var så slitet). Sen har jag färgat mitt hår så många gånger innan, så jag vet inte fall det kommer se konstigt ut fall jag färgar det blont. Vad tycker du? låter det som en bra ide att färga det blont?

  Jag har köpt blond hårfärg och funderar på att ha i det i några minuter så att det bara hinner bli lite ljusare brunt, funkar det?

  Tacksam för svar!

  Mvh: Hanna

  Hanna 2015-03-08 12:20:03
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej Hanna!
   Jag rekommenderar dig att besöka en frisör som tillsammans med dig bedömer om ditt hår klarar av att färgas. Sen om du är rödbrun nu så kommer det nog ta upp emot 1 år innan du får en snygg blond nyans, kanske ännu längre om du har hemmatfärgat håret – den hårfärgen sitter som berget.

   Gå till en frisör så kommer du få en rätt bedömning 🙂
   Kram Elin

   Elin Johansson 2015-03-09 15:42:51
   Svara
 • Det är väl inte så att man måste göra alla de sakerna som hon skriver men vill man ha ett bra resultat så kanske man i vissa fall så får anstränga sig mer för att hålla det blonderade håret i bra skick. Hur ofta ser man inte sönderblonderade hår och personerna verkar själva inte inse det. Det är inte snyggt bara för att det är blont liksom.

  ErikaJ 2014-11-08 13:51:56
  Svara
 • Jag tycker du är grym på allt du visar här på din blogg. Ett sant nöje att få se, läsa och följa dig. Mest intresserad av de blonda då jag själv är blond men det är lika kul att titta på frisyrerna som på färgerna. Man tar till sig godbitarna och det man inte gillar behöver man inte bry sig om, allt kan ju inte falla alla i smaken. ;))
  Ha det gott!

  Anna-Karin 2014-11-08 00:36:37
  Svara
 • Hoppas du skakar av dig alla otrevliga kommentarer. Du är helt enkelt grym och sånt sticker i vissa ögon 🙂

  Lovisa 2014-11-06 13:20:45
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Lovisa, TACK – det där värmde och jag är väldigt glad såna som du läser min blogg <3
   KRAM

   Elin Johansson 2014-11-06 13:39:26
   Svara
 • Jag hade vitt hår från födseln fram till 5 års åldern. Då blev mitt hår ljusblont, sedan rödbrunt. Jag färgade håret platinablont, det blev verkligen absurt fult på mig. Mitt ansikte ”försvann”. Jag har lite fräknar på sommaren blåa ögon, mycket ljus hy….eftersom jag aldrig solar.
  Har nu varit: svarthårig, vit, råg blond, guld blond, koppar, kastanj, ljusbrunt, mörkbrunt, lila….osv☺ mina ögonbryn är ljusbruna.
  Jag hade det inte roligare som blondin. Nu har jag låtit min egen hårfärg växa ut ner till midjan. Det är mellan brunt med röda skiftningar. Jag stortrivs och slipper springa på salong och färga utväxter. Min man föredrar brunetter så han är också nöjd nu.
  Alla passar inte i blont hår, lika lite som att alla passar i brunt hår.
  Jag vill så gärna ha svart hår, men såg hemsk ut i den färgen.
  jo så har jag varit grön hårig också…en blondering som gick väldigt fel

  olivia 2014-11-06 02:16:19
  Svara
 • Tack för svaret! Problemet var nog att det inte framgick att det var dina rekommendationer, utan det kändes mer som att ”så här är det”, och det är säkert det som får folk att reagera.. Jag hade säkerligen inte blivit provocerad om du hade varit tydlig med att det va dina rekommendationer. Kram!

  Annika 2014-11-05 22:28:16
  Svara
 • Jag gillar verkligen din blogg, tycker att du är grym. Men är du verkligen seriös med allt du skriver under punkt 4? Att man MÅSTE ändra sina sminkrutiner, att man INTE kan bada i varken pool eller hav, att man MÅSTE färga sina ögonbryn var tredje vecka??? Jag har aldrig fått känslan av att du vill provocera, men punkt 4 var provocerande, och jag tycker att du borde tänka lite på hur du uttrycker dig.

  Annika 2014-11-05 21:37:36
  Svara
  • Svar på Annikas kommentar.

   Hej Annika!
   Tack snälla, vad roligt att du gillar bloggen. Tråkigt att du upplever den punkten provocerade men så är inte fallet. Jag skriver denna guide som frisör och ordet ”måste” verkar vara hemskt för många här. Alla är olika och man behöver inte ta mig på orden, jag tänker inte förklara alla punkter just för att guiden är en tolkningsfråga. Man måste ingenting utan man gör precis som man vill men jag skriver det jag rekommenderar.
   Kram E

   Elin Johansson 2014-11-05 21:50:49
   Svara
 • Herregud Asså vad skriver du egentligen? Jag behöver inte göra något av det där?

  Elin 2014-11-05 20:26:24
  Svara
  • Svar på Elins kommentar.

   Det är ju super, grattis 🙂 sen är denna guide till dom som vill bli ljusa – inte till dom som redan är blonda!
   Kram E

   Elin Johansson 2014-11-05 20:38:33
   Svara
 • Va??? MÅSTE färga ögonbrynen, måste styla, kan ALDRIG bada i pool eller saltvatten. Det var det ansolut dummaste jag hört. Hörru stjärnan, har du inte gått lite för långt nu i din självutnämnda stjärnexpertis. Jag har varit blondin i nästan hela mitt liv och går till en av Sveriges bästa frisörer. Jag badar ofta i pool och i saltvatten varje sommar. Jag färgar absolut inte mina ögonbryn och mitt hår är så fint, även när det inte är stylat.

  Sofia 2014-11-05 20:14:51
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia!
   Denna guide är generellt och alla är olika och har olika typer av hår samt tycke och smak. Känner du att ditt hår är i ett sånt bra skick så gratulerar jag dig 🙂 Sen vill jag att du håller en trevlig ton i denna blogg, gillar du inte mig så ber jag dig sluta läsa denna blogg.
   Kram E

   Elin Johansson 2014-11-05 20:24:50
   Svara
 • Blir lite ledsen när du säger att man MÅSTE styla ett blondt hår för att det ska se snyggt ut. Finns massor med tjejer i blonda hår som är jättefina i sitt självfall. Där bland annat jag, som alltid får höra att det är som ”änglahår” och ”du behöver ju inte locka ditt hår eller något!” Så varför säger du så? Självklart får du ha din åsikt, men jag tycker fortfarande intr att det behöver vara fult för att man inte stylar det?

  Johanna 2014-11-05 19:25:57
  Svara
 • Färga ögonbrynen? Är ju svinsnyggt med både ljusa och mörka ögonbryn till blont hår.

  Emma 2014-11-05 17:31:48 http://Yahoo
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!