Läsarfrågor // Gråhår – hemmafärgning – lockar – stylers

hej Elin!
Jag har naturligt lockigt hår och har jättesvårt att få det att inte se risigt och okammat ut när jag har mitt naturliga hår. Har du några tips på hur jag kan göra för att få det Att se mindre risigt ut? Jag använder olja och en återfuktande leave in varje gång jag duschat!

Svar: Hej! Men vad roligt att du har naturliga lockar, grattis. Ja det är lite svårt att ett självlockigt hår ser välvårdat ut (fast det är det). Men för att få ett naturligt lockigt hår att se glansigare ut så är det bäst att använda värme. Ett bra tips är att låta håret självtorka och sedan ta en tjockare locktång och locka vissa delar så håret får lite värme till sig. Dra lite lätt igenom håret med fingrarna med lite olja så får du en superenkel look fast med dina egna lockar.

Hej elin!
Super inspirerande blogg!
Tänkte bara fråga dig en snabb fråga!
Har en gång i tiden haft rött hår, verkligen rött! Och nu, efter 2 års slit med att få bort de röda bl.a. Avfärgning & kall bruna toningar, så går de inte bort! Så min fråga är om du vet någon bra snabb toning som man kan använda hemma för att dämpa de röda en aning ist för att gå till frisören var tredje vecka!

Svar: Hej! Åh, tack snälla. Men vad konstigt att du inte får bort det röda när du både avfärgat samt lagt bruna fägringar på. Det är svårt att bedöma eftersom jag vet inte vad du menar med rött just nu. Men är man mörk/brunhårig så ligger det alltid röda pigment under oavsett, sen om du vad väldigt röd innan så blir det svårt. Men jag skulle nog gå till frisören och färga mycket mörkare och lägga in massor med kalla pigment för att neutralisera det röda. Att avfärga ett rött hår är som att picka på en björn som sover. Fortsätt med att pumpa håret med pigment som slår ut det röda och ta hand om håret under tiden.

Hej!

Jag blonderar mitt hår hemma och har fått väldigt slitna längder. När jag ska färga utväxten så är det svårt att hindra att färgen kommer även på det som redan är färgat, jag dubbelblonderar liksom :p Finns det något medel eller liknande som hårfärgen inte kan tränga igenom, så en kan vara säker på att det bara är utväxten som färgas?

Svar: Hej! För det första, FÄRGA INTE HÅRET HEMMA!!! Mitt tips till dig är att gå till en utbildad frisör och lek inte med kemin hemma när du inte vet vad du gör. Jag vet att alla inte har den ekonomin att gå till frisören men att bleka håret hemma är det dummaste man kan göra. Min åsikt!

Hej Elin! Skulle verkligen behöva din hjälp! Har varit sugen på att färga mitt hår ljusrosa men vill gärna ha något som går bort lätt efter några tvättar. Har kikat in revlons färgbomber men det verkar bara finnas till rött och lila. Har du något bra tips? Skulle vara så skönt med en förändring från mitt blonda hår ett tag. Att ta klivet ut och våga något mer spännande! Många kramar och tack för en inspirerande blogg!

Svar: Hej! Men vad roligt, rosa är ju helt magiskt. Jag har ett väldigt bra tips för dig, Maria Nila Color Refresh Pink Pop, du hittar den HÄR. Det blir SÅ snyggt, och du kan välja mellan att färga hela håret rosa eller du kan du bara färga topparna. Färgen går ur efter några tvättar och ju längre du låter den sitta desto intensivare resultat. Skicka gärna en bild på hur det blev, så kul och lycka till!

hej!
Har problem med att hårfärgen släpper redan efter två veckor mitt på huvudet. Inte så snyggt när man börjar bli ganska grå . Har försökt dölja med torrschampo med färg (lernberger & s) och hårmascara men det ser väldigt onaturligt ut. Tvättar med wellas schampo och balsam för färgat hår så sällan som möjligt.(1-2 ggr veckan)
Tacksam för svar
Hälsningar Carina

Svar: Hej Carina! Jag förstår, det är oftast en vanligt problem när det kommer till gråhår. Anledningen brukar vara att frisören inte blandat färgen rätt samt varit noga med verkningstiden för gråhårsfärgning. Ett bra tips är också att lägga några tunna, tunna ljusare slingor mot det gråa mellan bottenfärgen för att ”villa” bort kanten som kommer rätt fort. Problemet sitter inte i vad du använder för schampo utan det är grunden, alltså färgningen som inte är korrekt gjord. Jag personligen gillar hårmascaror, jag hittade en sida HÄR som är superbra guide på hur du gör.

Hej Elin!
Har nyligen köpt en GHD plattång (ghd V sunset) och undrar nu hur jag skall ta hand om den för bästa livskvalité och vård?  kan man använda vilka hårprodukter som helst när man skall använda plattången eller bör man använda särskilda produkter anpassade för just denna stylingmetod? Och kan man använda plattången om man färdigt har hårspray i håret? 
Måste även nämna att du har den bästa hårvårdsbloggen 

Svar: Hej! Åh, du har investerat i det bästa verktyget som man kan ha. Nej, det spelar ingen roll vilka produkter du använder – bara köra på. Men det viktigaste är att du använder värmeskyddande produkter och inte använder plattången för ofta. Jag skulle inte spraya hårspray på håret innan, det blir att håret kokar i plattången – inte bra. Platta och spraya t.ex saltvattensspray efter istället. Torka av plattågen en gång i veckan med en ljummen trasa bara, det räcker. Stort lycka till och du kommer älska din nya styler, sen tack för dom fina orden.

elindamerna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej Elin!
  Jag har länge funderat över att färga mitt hår i en pastellrosa färg men inte riktigt vågat.
  Funkar det att lägga i en färgbomb? Och isf vilken eller hur ska jag göra ?
  Med vänlig hälsning, josephine

  Josephine 2014-11-18 11:30:17 http://Josephinestenstrom.forme.se
  Svara
 • Tack för ditt svar på min fråga!
  De jag menade med att jag inte fått bort de röda är att jag fortfarande har en väldigt varm brun färg! Nästan mer ”röd” än brun!
  Finns där något man kan göra hemma mellan färgningarna? Blondiner kan ju använda sig utan silverschampo för att dämpa de varma? Kan jag som är brunet också tillexempel då använda silverschampo? Kram!

  ** 2014-11-10 17:21:41
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag passar på att ställa en fråga jag verkligen skulle vilja få hjälp med men som frisörer jag frågat hitintills inte har vetat vad jag ska göra.

  Det är nämligen så att jag får finnar i hårbotten. Ibland klämmer jag dom, ibland låter jag dom vara men dom kommer ändå tillbaka.
  Jag är ganska känslig i hårbotten och det kan klia ganska mycket, ibland får jag sårskorpor som kliar osv.. Jag tycker att detta är jättejobbigt och undrar om du har något förslag på vad jag kan göra? Skulle bli jättetacksam för svar!!

  ps. jag tvättar håret 2-3 gånger i veckan endast, men om mitt hår är riktigt fettigt brukar jag schamponera ett par gånger och jag använder ofta inpackning!

  kram 🙂

  moa 2014-11-10 13:43:30
  Svara
 • Hej Elin. Ett ständigt problem för mig på hösten/vintern är att halsdukar och kragar. Dom flesta använder ju det, men hur mycket sliter det egentligen på vårat underhår? Och hur motverkar man det? Man vill ju inte alltid sätta upp håret men har jag det utsläppt och har en halsduk så tovar sig underhåret och ligger emot där och skaver så det känns inte alls bra när man väl tar av den i slutet av dagen? Vad ska jag göra??

  sandra 2014-11-10 11:43:03
  Svara
 • Hej Elin,

  Tack för en inspirerande och klok blogg där jag, helt säkert, är en av många som både hämtar vardagstips och idéer samt får en ”aha-upplevelse” angående hårvård emellanåt.

  Nu till min fråga som egentligen inte handlar om mig utan min mor.
  Hon har i alla år haft lite längre, mörkfärgat hår som slutar i brösthöjd ungefär, med tillhörande lugg. Vi alla barn har fått ärva hennes lockar, och precis som du beskriver i detta inlägg så är det svårt att få ett sådant hår att se glansigt och välvårdat ut utan någon typ av värme, utan ser gärna lite torrt och frissigt ut om det lämnas orört. Min mor låter alltid sitt hår självtorka och använder inte någon typ av värmeverktyg utan kramar endast i någon typ av mousse eller gele för att få lite stadga till lockarna. Till saken hör att hon nu är sugen på en förändring och det är här jag behöver din hjälp. Hon är villig att klippa av en del av håret men vill ändå ha en frisyr som är lättarbetat där hon slipper använda platt eller locktång, vilket de flesta inspirationsbilder på internet visar.. Om du har någon tanke på hur man bör tänka när man är +50 och vill förnya sin frisyr så vore det toppen.

  Tack på förhand och fortsätt inspirera så som du gör idag!

  Mia 2014-11-10 00:23:03
  Svara
 • Hej! Jag tror också det är bäst att låta en utbildad frisör bleka håret men jag funderar lite på.. när jag var yngre o mer ljuscendre i håret slingade jag hemma o det blev bra, inte förstört eller slitet. Med åldern blev håret mörkare o jag kunde inte få till den där ljusblonda färgen längre. Så jag började slinga his frisör som ju har mer starka färger än de på affären. Så idet fallet är ju frisör bäst och också om man redan har en annan färg i håret. Jag förstår att det kräver utbildning i kemi o hur olika färger funkar tillsammans i olika sorters hår. Tro mig, jag slingar eller färgar aldrig mer själv hemma. Men vad anser du är risken med hemmablekning om man som jag i mina yngre dar bara behöver ljusa upp obehandlat hår lite grann?

  malin 2014-11-09 19:17:28
  Svara
 • Hej.

  Jag är blond, och färgar min utväxt hemma, och det är för att efter knappt 2 veckor är utväxten ute igen
  testa ett tag att gå till frisören och fixa den men till och med hon blev chockad att jag efter knappt 3 veckor hade runt en 5 cm utväxt åt bägge håll, därför färgar jag min hemma, det håller mkt bättre och istället kan jag lägga 50:- var 5 vecka än att lägga 400-800:- månaden.

  min fråga till dig är att efter tag kan ens blonda svall bli lite guld tonigt, och jag undrar om där kanske finns någon produkt du vet som man kan lägga i håret för att bevara hårfärgen lite eller att ta bort dessa toner som dyker upp?
  jag har maria nilas hårförpackning som jag tar då och då men känner inte att de blir så mkt skillnad, klart där blir lite men inte det jag vill uppnå?
  mvh

  paula 2014-11-09 18:24:54
  Svara
 • Hej Elin! Tack för superbra blogg, älskar alla dina tips!
  Men nu till min fråga. Jag funderar på att köpa en Paul Mitchell olja (http://www.lyko.se/paul-mitchell/paul-mitchell-smoothing-super-skinny-serum-150ml) i och med att jag hört väldigt gott om den. Men den är väldigt dyr och därför tänkte jag kolla med dig hur du tycker den är eller om du hört något om den som du kan dela med dig av.
  Har du annars ånga tips för mg som har naturligt lockigt och torrt hår som är färgat till en askblond färg och vill spara ut mitt hår så att det blir långt (har till brösten nu ungefär) Jag tvättar håret en gång i veckan (kör med inpackning i 3-4 timmar då), använder värmeskydd, leave-in balsam och olja efter tvätt och kör på olja varje morgon och kväll, men vill som sagt veta om Paul Mitchell oljan är bra!
  Kram!

  Alexandra 2014-11-09 17:21:23
  Svara
 • Hej fina du! Efter att ha läst din blogg i några månader har jag äntligen tagit tag i mitt hår. Har bytt frisör efter att jag gått till samma i flera år och hon lyssnade aldrig på mig, så tack för ditt inlägg där du peppade att byta frisör fall det inte kändes bra! Har gått från att tvätta håret varje dag till ca var 3-4 dag. Klippte av ca 5 cm av håret så nu är allt slitet borta och färgade även håret då. Är så nöjd nu! Tänkte att efter alla dessa bra tips som gjort mitt hår bättre fall du kunde hjälpa mig lite? Jag behöver inpackning, leave in och olja, vilka är bäst fall håret är färgat och lite torrt? Tack för bästa bloggen!

  c 2014-11-09 16:57:47
  Svara
 • Jag har blekt mitt hår tusen gånger hemma, superbra!

  Tina 2014-11-09 16:23:41
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!