Läsarfråga // ”jag lider med dig”

”Tråkigt att inte alla frisörer tänker som du, jag hade superlångt tjockt mörkbrunt hår och ville ha en ljusbrun kall hårfärg.. Gick till en svindyr salong på Östermalm och kommer efter en 2-timmarsavfärgning och evighetsblekning därifrån med randigt hår i rött med platinablonda slingor och bruna toppar och fick klippa av 3 dm (på en annan salong, vägrade låta dom sätta saxen i mitt hår). Min frisörskräck och rädsla för att färga/bleka håret (var rädd redan innan) är inte nådig nu.”

Hej fina du! 

Det är detta jag menar med kommunikation. Man ska veta att det är tekniskt omöjligt att få en kall ljusbrun hårfärg på ett mörkbrunt hår på en gång. Jag ska nog säga att man får till en kallare ljusbrun hårfärg bäst när man är blond och vill bli mörkare – då bestämmer man pigmenten på en gång själv.

Så fort man börjar bleka ett redan färgat hår eller naturligt för den delen så kommer alla varma pigment fram samt risken att håret blir fläckigt är stor. Om jag hade en kund som kom med det önskemålet så skulle jag lägga min energi på att förklara varför det är svårt, vart man kommer få börja för att nå resultatet samt kommer överens med kunden andra alternativ som kan vara minst lika snyggt.

En kall ljusbrun hårfärg är egentligen en väldigt ful, dassig, matt och intetsägande hårfärg. Jag tycker man måste ha i någon typ av värme för att den ljusbruna inte ska äta upp hudtonen. Att blanda guld/koppar men kallare över-pigment kan vara det snyggaste jag vet eller göra ett råttfärgad lite mörkare botten (alltså riktigt rå) som möter lite ljusare guldigare toppar – DET ÄR SNYGGT! Sen alla ”kalla ljusbruna” färger som vi hittar på nätet som inspiration är photoshopade och färgen bärs upp utav en snygg VS modell som därav också är photoshopad. Kom igen…

Jag förstår att frisörer vill göra sin kunder nöjda med att säga ”vi löser det” – ”absolut, det kommer bli fint”. MEN vi måste vara realistiska och använda oss utav den kunskap och lära vi har med oss. HUR kan man som frisör bedöma att avfärga ett mörkt hår flera gånger för att få en KALL ljusbrun hårfärg – så fruktansvärt respektlöst och på bekostnad på KUNDENS hår. Självklart så måste man lätta upp den mörkaste färgen för att få till det, men det finns andra sätt.

Jag lider med dig och står på din sida, hoppas du får till det till slut!

Kram

elindamerna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej jag undrar en sak jag har långt hår det e mitt eget naturliga hår.
  Det är jätte långt och väldigt väldigt tjockt. Mitt problem är vad för shampo o balsam jag ska anväda ? Just nu använder jag pantene, testat dove, och massa annat. Mitt hår e så fruktansvärt torrt, dagen efter jag tvättat det så är det torrt o frissigt. Har inga slitna toppar då det e nyklippt utan det e alltid så.
  Sen så växer det fruktansvärt fort med, jag vet inte varför kanske det blir så när man fått barn, och så. Men undrar bara vad du rekomenderar för shampo. jag tvättar mitt hår var 4de dag, då dag 3 e gransen då det börjar bli dax. testat varannan dag men håret blir samma torrt. Jag färgar inte det speciellt ofta, kanske var 6 månad ibland tar det 1 år. Mitt hår e ljusbrunt. Om det e till hjälp. Naturlig hårfärg e det mörkblond rödaktigt i. Jag plattar inte håret så ofta eller fönar, utan låter det självtorka. Testat föna men då blir håret jätte frisgt o ännu torrare. Jag använder inte hårprodukter i håret mer än olja från arogan olja marracon. Använder mkt hårinpakningar o hårmask. tack på förhand. Mvh Linda.

  Linda 2014-11-18 00:30:10
  Svara
 • Hej!, detta har inte med detta inlägg att göra!!, men jag bara måste fråga- anica englund har skrivit på sin blogg att du ej vill göra hårförlängning på henne då du sagt till henne att det sliter!? Hur kommer det sig då att du har hårförlängning ?? Tacksam för svar.. Kram Sofia

  Sofia 2014-11-17 03:01:52
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia!
   Absolut, bara fråga på. Anledningen till det är att jag har ett grövre och starkare hår än Annica. Hon har även glashår så risken finns att förlängningen släpper fortare än på oss andra. Men vi ska faktiskt pröva att sätta i en förtjockning på henne idag, håll utkik ikväll 🙂 Allt handlar om att kompromissa, hamna halvvägs. Kram E

   Elin Johansson 2014-11-17 08:28:29
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!