Läsarfrågor // – frisöryrket – julklapp – frissigt hår

Hej på er!

Hoppas ni gillade min senaste video och att ni kunde lära er någonting mer om volym. Men ännu en vecka börjar lida mot sitt slut och det ramlar in massor med frågor dagligen så jag tänkte gå igenom några idag.

1. Hej Elin ! Använder du dig alltid utav bottenfärg när du gör ngn ljusare? Min frisör gör alltid bara slingor på mig vilket gör att utväxten kommerväldigt fort!

SVAR: Hej! Nej inte alltid, men oftast. Det är för att kunden inte vill att utväxten ska komma så fort och resultatet blir mer naturligt. Lägger man bara ljusa slingor så tycker jag att att det ser ”för” blekt ut och onaturligt. Men är kunden väldigt ljus i sig själv så är det snyggare med ljusa slingor bara och sedan ”sudda” utväxten i efterhand.

2. Hej Elin! Tack för en bra blogg.
Jag har under senaste tiden blivit superpedant med mitt hår och endast börjat använda bra produkter, minska antalet hårtvättar och lugnat ner mig med värmeverktygen för att försöka få det något tjockare och längre. Har precis fått nys om Lee Stafford Hair Growth produkterna. Är det bra för håret och funkar det? Jag är naturligt superblond, har ganska långt hår som jag själv skulle beskriva som fint och tunt. Använder i dagsläget Kevin Murphy Hydrate Me serien. Har du några tips på vad som kan funka för mig? Kram

SVAR: Hej! Men vad roligt, vad glad jag blir att du börjat ta hand om ditt hår. Jag skulle nog rekommendera att byta till Kevin Murphy – Plumping Line om jag vore dig för att sätta igång hårsäckarna lite. Jag har skrivit om dessa HÄR. KM Hydrate Me är jättebra men det kanske inte gör ditt tunna/fina hår rättvisa. Kram

3. Jag är jätte nyfiken på hur du stylat hennes hår på ett skonsamt sett? Alltså vilka produkter har du använt till hennes hårtyp? Jag ser mig själv väldigt mycket i ”före”-bilden och känner väl efter flera års skonsam omhandtagning av mitt hår att det inte alls är lika skadat och slitet längre, men resultatmässigt så ser det fortfarande så ut pga av att det är självlockigt/livlöst och FRISSIGT!! Vilka produkter hade du till hennes hår? Och är stylingen du gjorde på henne slitsam för håret? Så less på att se ut som en ruggmatta.

SVAR: Hej! Till er som undrar så kommer kommentaren från DETTA inlägg. Att styla ett frissigt hår är lite kämpigt, det krävs rätt produkter från start, värme samt muskler. Jag skulle ALDRIG börja plattånga ett lockigt, frissigt hår om inte kunden verkligen vill det. För resultatet blir typ att man ”pressar” ihop frisset istället för att styla ut det.
– Jag använde schampo och balsam med massor med fukt KM Hydrate Me 
– Argan Olja från Redken (All Soft Argan oil)
– Föningslotion från Redken (Satinwear 02)
– Fönar ut håret med rundborstar, här gäller det att vara stark i armarna. 
– Avslutar med en 32mm locktång, olja och lite Wax Spray som finish. 

4. Hej Elin!! Min mamma är fint (och naturligt) gråhårig med väldigt tjockt, fylligt hår och relativt långt hår – lite kortare än till axlarna. Hon färgade det i sina yngre dar men tycker det är jobbigt och så trivs hon väldigt bra i det gråa. Jag undrar om det finns någon bra produkt jag kan köpa till henne i julklapp? Hon tvättar bara med schampoo och balsam men gör inte så mycket mer. Tusen tack om du har tid att svara på denna kommentar. Kram Elin

SVAR: Hej! Absolut, det finns massor med produkter som man kan använda. Oftast när man har blivit gråhårig så blir håret rätt svårt att styla eller att forma som man vill. Det första du bör tänka på är vad hennes behov är, vill hon ha mer volym t.ex så kan du köpa ett ”volym-kit”. En root lift, föningslotion och en waxspray som finish. Eller att hon lär sig att volymföna håret, då kan du köpa en lättare fön och en rundborste. Vill hon bara vårda håret du kan du köpa en härlig arganolja, inpackning och en hårparfym. Jag kommer skriva julklappstips varje vecka så håll utkik! Kram

5. Hej Elin!
Jag är en tjej som nu går sista året på frisörlinjen, jag älskar verkligen din blogg får så mycket inspirotation!
Undrar lite om du har några tips på hur man kommer vidare i sin utveckling och vad man bör tänka på för att komma in och kanske få jobb på sin nuvarande salong? Älskar verkligen ALLT som har med färg och hår att göra därför ville jag ha lite tips och knep!
Kram

SVAR: Hej du! Men vad roligt att du ska bli frisör, det är så roligt. Det finns massor med tips, jag har skrivit några gånger om detta – HÄR – HÄR – HÄR. Allt är lite beroende på vad du vill göra, men mitt bästa tips är att du riktar in dig på en sak och bli riktigt duktig på en sak. Självklart måste man vara duktig på helheten men att du tränar på en specifik sak väldigt mycket. Gillar du styling, satsa helt på det eller älskar du hårfärg. Sök assistentjobb på dom stora företagen för att lära dig så mycket som möjligt.

Men det man inte får glömma är att allt tar tid. Man måste jobba sig till toppen, tyvärr så är man inte klar frisör när man går ut skolan. Jag tycker skolorna är riktigt dåliga på att informera eleverna om hur det faktiskt fungerar där ute. Men när man går ut så måste man satsa på att ta gesällprovet och jobba sina lärlings-timmar. Dom åren innan gesällen är väldigt bra år för att lära sig arbetslivet och finna det man är riktigt duktig på.

Inom frisöryrket så handlar allt om att jobba sig till toppen, du kommer bli så dåligt behandlad och du kommer gråta och må dåligt. Din passion för yrket kommer sättas på spel och du kommer få bra med kött på benen. Har du ett jävlar anamma i dig så är det det som kommer ta dig till toppen.

Läs dom inläggen jag länkade och ett stort lycka till <3

elindamerna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej, Elin!
  Jag har verkligen gått i ni det här med att tvätta håret inte alltför ofta, utan närmare 1-2 dagar i veckan, max! Jag kan tvätta håret på torsdagen och så klarar jag mig ända till tisdagen därpå (för allmänhetens skull så tvättar jag håret då, men skulle kunna vänta 1-2 dagar till, utan problem, hehe) Men! Här kommer min fråga: Man kan ju lösa smutsigt hår med torrschampoo. Då tänker jag såhär: Hur bra är det att gå med det i håret/hårbottnen då i 1-2 dagar? (Förstår såklart att det beror på vilken produkt man använder,) men förstår du hur jag tänker? Eller om jag ställer frågan såhär: Hur länge kan man gå runt med det i håret? Jag använder dock inte torrschampoo alls, jag känner att jag inte störs av att det inte ser helt rent ut eller så sätter jag upp håret i en skonsam snodd/hårtoffs. Jag har använt KM’s torrshampoo men trivdes faktiskt inte riktigt med doften (synd!! För är totalt såld på Kevin annars.)
  Är nyfiken på frågan så är tacksam för svar! Ha de så bra!

  Ida 2014-11-25 23:22:00
  Svara
 • Hej! Jag ska sätta i några extension från Greath Lenghts för volymens skull. Mitt hår är typiskt nordiskt, tunna hårstrån men många. Hur funkar Kevin Murphy plumping line tillsammans med extensions?

  Anna 2014-11-24 13:30:55
  Svara
 • Hejsan!

  Nu under vinterhalvåret blir mitt hår väldigt ofta elektriskt och jag tycker det är väldigt störande. Jag har väldigt tunna, fina hårstrån men väldigt tjockt hår som lätt blir fett.. finns det några bra produkter för att hindra håret för att bli elektriskt?

  Sofia 2014-11-23 09:37:51
  Svara
 • Tack för en grym blogg! Kollade igenom dina volymguider och fastnade speciellt för delen om torrschampo. Nu till det knepiga, jag är rödhårig, har du något tips på bra torrschampo för oss rödtottar? 🙂

  Victoria 2014-11-22 22:34:38
  Svara
 • Hej Elin!
  2008 tog jag studenten från ett frisörgymnasium. Lärarna och skolan var otroligt tråkiga och dom fokuserade ofta på allt negativt istället för att stötta en till en karriär inom frisöryrket vilket gjorde att många hoppade av eller tog studenten men tänkte aldrig jobba som frisör, tyvärr. Jag jobbade på en frisörsalong under cirka ett år efter studenten, dock var salongen otroligt tråkig och omodern vilket gjorde att jag helt tappade lusten till yrket. Jag tog aldrig gesällen och ångrade mitt gymnasieval. Nu efter ett antal år har lusten kommit tillbaka men jag vet inte alls vart jag ska vända mig. Jag vill gärna fokusera på färg och vet inte om det räcker med att jag jobbar som assistent på en frisörsalong eller om jag borde gå en kurs för nybörjare för att få all information igen. Kan man få ett sådant jobb utan gesällen? Kan du tipsa om någon bra skola som inte är allt för lång i Stockholm?
  Kram!

  Linnea 2014-11-22 20:53:27
  Svara
 • Tack för ett så snabbt svar:) ska prata med min frisör om
  Bottenfärg för det är precis så jag rycker annars att man blir för ljus nästan om man bara bleker slingor 🙂 tack !!

  Emma 2014-11-22 20:46:53
  Svara
 • vad gör du med håret när du sover? har hört att man inte ska sätta upp det då tofsen sliter så mycket på håret, men jag gillar inte att ha det hängandes i ansiktet under natten heller…

  Sarah 2014-11-22 18:09:34
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!