Baksidan med mitt yrke

Hej mina kära vänner!

Nu har vi kommit till en punkt som många frisörer känner till – missnöjda kunder. Det som skiljer dom åt är hur dom beter sig, det som är speciellt med mig är att det är många som vill komma åt mig på ett eller annat vis bara för att jag är ”offentlig-frisör” och många irriterar sig på mig för att det går så bra för mig. Helt fullt förståeligt, jag börjar bli van.

Det som skiljer mig från andra frisörer är att jag är väldigt bestämd och står upp för mig själv. Jag vill inte bli behandlad illa bara för att jag jobbar inom service, tror många frisörer kan hålla med mig om det. 

Alla som jobbar med service och kunder får missnöjda kunder, det gör oss mänskliga. Även jag får missnöjda kunder och det vore konstigt annars, men då får man inte glömma dom magiska kunder som uppskattar mitt jobb väldigt mycket. Så fort en kund blir missnöjd eller känner sig dåligt bemött utav mig så är det samma visa varje gång ”jag ska göra livet surt för dig” jag ska visa alla vilken dålig frisör du är. Jag har lärt mig att handskas med detta och det gör mig egentligen bara starkare och jag vill lägga mig energi på mina underbara kunder istället.

Jag tänkte visa er en konversation som visar hur jag menar: 

Detta är mellan en kund och mig. Hon var hos mig för två månader sedan och hon erbjöd mig ett kort på SATS för att hon jobbar som säljare mot att hon får en tid hos mig. Jag brukar inte godkänna detta men denna gång så gjorde jag det (vilket jag ångrar). Hon fick en återbudstid och jag fick kortet på SATS, hon utnyttjade alltså sitt jobb för att få en tid hos mig.

Vid den bokade tiden så kom hon nästan en timme försent, vilket jag aldrig accepterar – men jag ville väl. Hon hade ett otroligt slitet hår, långt och behandlat. Jag förklarade för henne vad som kommer fungera och vad som kan hända. När man ska lägga en färg på ett väldigt blekt hår så kan alltid det reagera annorlunda – vilket jag också förklarade. Efter två veckor så hör hon av sig och säger att hennes hår är grönt och färgen har släppt, vilket kan hända. Jag brukar alltid göra om en färg om det är ett tekniskt fel från min sida, men inte efter sådan lång tid samt så vet jag inte hur kunden tagit hand om håret under tiden.

Som sagt brukar jag inte göra om hårfärger efter den tiden, men eftersom vi hade en deal så valde jag att erbjuda henne två tider. Hon kunde inte dom tiderna, tyvärr då kan jag inte göra mer. Jag satte henne på min avbokningslista och självklart hör jag av mig om det händer någonting.

Nu har det gått så lång tid och jag har ingen möjlighet att ta hand om henne om hon inte bokar om en ny tid som alla andra såklart. Jag informerade henne om detta idag och hon väljer att hota mig, precis som alla missnöjda kunder gör mot mig.

Detta fick jag av henne: 

”Jag vill bara få mitt hår som vi kommit överens om, vill inte göra någon stor grej av detta även fast jag har stort kontaktnät inom Sveriges Media och kan lägga ut vår konversation och min färg överallt och även ta bort ditt pris på sats så du betalar fullt. Kan inte du stå för det du säger till dina kunder så kan jag också se till att inte stå för saker.”

”Jag har skådespelare, journalister, hela svenska musik eliten med mig och kan både sprida bilder på håret, konversation och bemötande. Inte för att hota eller bråka. Tvärt om. Jag avskyr sådant. Det ända jag vill är att du ska hålla ditt ord och göra mitt hår användbart som du sagt. Ska vara med i en långfilm snart och kan inte se ut såhär. Rätt ska vara rätt och man ska hålla det som är sagt.

Hade inte tänkt göra en stor grej av detta, utan tyckte din attityd och bemötande var som det skulle när du ”skrev upp mig på avbokningslistan” och skulle återkomma så snart det kom avbokningar.”

Mitt svar var detta: 

Hej igen!

Jag löste två tider åt dig i samma veva som vi pratade och du kunde inte dom. Då har jag erbjudit mig att hjälpa dig, men nu har det gått för lång tid samt jag förklarade för dig varför ditt hår inte vill dra åt sig pigment mm i tidigare konversation. Jag har inte en lucka fram till mars 2015 och självklart vill jag hjälpa dig – annars skulle jag aldrig erbjudit dig dom två tider som du inte kunde. Men det gjorde jag för att vi hade en deal, annars gör jag inte om färger efter 2v.

Om du väljer att hota mig så gör det mig absolut ingenting. Väljer du att lägga energi på att bråka med mig så får det stå för dig. Missnöjda kunder får vi alla och bara för att jag är en offentlig frisör så är det många som vill åt mig, jag är van med det. Väldigt tråkigt att du känner som du gör, men tyvärr – jag kan inte göra mer.

Jag har en kontakt på SATS huvudkontor och jag kan prata med honom så allt går rätt till. Självklart kan jag betala hela kortet, inga problem. Våran deal gick inte som planerat och självklart ska jag göra rätt för mig.”

Med detta inlägg vill jag visa er hur det kan se ut mellan kunder och frisörer. Jag får så mycket mail och frågor från andra frisörer hur man ska hantera dessa typer av kunder. Detta var bara ett utdrag av våran konversation. Jag vill visa er att jag är mänsklig och hur jag hanterar vissa saker, självklart är det jobbigt men jag vill inte heller att alla ska se mig som ”magi-elin” för jag får lika mycket problem med kunder som många andra frisörer. Genom att jag är en ”offentlig-frisör” så får jag mycket skit och det finns alltid någon som vill jävlas. Man kan inte tycka om alla och det finns säkert många som inte tycker om mig. Men jag värderar mitt värde som människa och vill någon försöka hota mig till höger och vänster så gör det mig ingenting förutom dålig energi.

Jag vet att jag är grym och det finns kunder som tycker att jag inte är det – då får det stå för dom. Om några andra frisörer har liknande erfarenheter så dela gärna med er, här eller så kan ni maila mig på [email protected]

elin

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
30kommentarer
 • När man arbetar med människor får man alltid ta dessa konflikter. Jag jobbar inte som frisör men har arbetat i många år inom servicebranschen och det finns de som är fantastiska och sedan de som förstör hela ens dag. Även om man informerar de om vad som kan hända är det som om de inte lyssnar. Det gäller bara att försöka hantera det på bästa sätt och sedan släppa taget om det, det finns viktigare saker att ägna sin tid åt. <3

  Carmen 2015-01-08 15:20:31 http://citas.blogg.se
  Svara
 • Du har så rätt om man informerat kunden innan om utgångsläget ock kundens kvalite,och dessutom ordnat 2 tider som hon inte kan komma på,då kan man inte göra så mycket mer,som sagt så är vi frisörer inte magiker.som nån skrev längre upp då gömmer sig kunden bakom faktumet att den inte alls hörde o förstog vad man informerade om inan man började färga.Hon kunden får nog skämmas ögonen ur sig nu eftersom arbetskamrater på sats känner till det.Lycka till o väldigt starkt av dig att inte ta åt dig av hot

  mio 2014-12-13 11:43:29
  Svara
 • Wow… Detta känner jag igen! Innan man börjar behandlar en kund så går man alltid igenom vad som kan hända, vad som funkar, vad som inte funkar osv, precis som du gjort. Ibland verkar det som det går in i ett öra och ut i andra eftersom de alltid på något konstigt sätt förväntar sig att vilket skick de än har på sitt hår så ska vi frisörer kunna göra ett mirakel av det, sånt funkar inte.
  Sedan att hon tappade färgen, det kan ju bli så och det faktum att du även berättat det för henne men hon tydligen inte lyssnat så är det hennes problem. Det handlar inte om något fel man gjort som frisör! Fan Elin du är grym och låt dig glädjas av alla kunder som är nöjd och dom som inte är nöjda kan gå till någon annan om det inte passar. Du har såååå många som älskar att gå till dig och få håret fixat, ta åt dig av det istället, det andra tar du med en klackspark! Jag vet precis hur det är, tyvärr kommer detta med på köpet när man jobbar som frisör :/
  Du är stark, kram på dig!

  Jennifer 2014-11-27 16:43:49
  Svara
 • Jobbar själv som frisör och detta händer alla frisörer då och då. Du får en kund som kommer in med en taskig hårkvalité. Att lägga en färg på ett slitet hår är som att bygga ett hus på en ostabilt grund. Du vet inte exakt hur det kommer gå eller hur länge färgen kommer hålla. Så länge du upplyser kunden om detta i din konsultation förstår jag inte vad problemet är. Och såklart kunden får betala för sig trots att färgen bara håller i två veckor. För du lägger ju ner minst lika mycket jobb, tid och material som du hade gjort med ett friskt hår. Ska jag som frisör behöva bedriva välgörenhet för att en kund har misshandlat sitt hår och inte lyssnar när jag informerar om hur resultatet kan bli? Du har helt rätt Elin! Det är inte magi vi frisörer utför. Vi jobbar inom verklighetens ramar precis som alla andra. Tycker det är starkt av dig att du inte skönmålar ditt yrke utan även visar dess baksida. Känner att du stärker och inspirerar mig som frisör och människa!

  Svara
 • Skönt att du är så fokuserad på att inte låta detta ta din energi, för det finns riktiga galningar överallt.. Har arbetat flera år inom detaljhandel för frisörmarknaden, och något jag har förstått är att vissa helt enkelt inte är kloka. Har fått produkter slängda på mig för att jag inte velat ta tillbaka dom efter kunden använt slut på iprincip rubbet och inte varit nöjd, folk har tagit sig in i personalrummet och klagat på att de inte vill stå i kö, folk har hittat på att man sagt saker om produkterna, mailat våra chefer m.m.
  Så efter några år av regelbundna galningar förstår man att dom finns överallt.

  Tur att man har normala, fantastiska kunder till största delen och inte tvärtom!
  Kram på dig!

  Maria 2014-11-26 13:09:31
  Svara
 • YOU GO GIRL!!!
  Elin, du är grym på det du gör! Tro aldrig något annat.

  Alma 2014-11-26 10:03:56
  Svara
 • När man gör en ombehandling på en kund, så tycker jag faktiskt att KUNDEN får anpassa sig efter frisörens tider. Det är ju inte så direkt att man står och väntar på att
  Kunder ska bli missnöjda så man ”håller” en tid till dem. Så som du säger så får man fokusera och tänka på de kunder som man faktiskt gör nöjd 🙂 men de är alltid svårt att sluta tänka på när de blir en sånhär situation 🙁

  Therese 2014-11-25 23:16:44
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag fick information att läsa ditt inlägg om att någon av mina anställda har utnyttjat sitt jobb för att få tid hos dig. Kan du kontakta mig på den mailadressen som angavs i denna kommentar så får jag ta del av denna information.
  Mvh

  Anonym 2014-11-25 16:23:32
  Svara
 • Jag håller med ovanstående, vilken hemsk och vidrig människa. Har hon missat att du har en väldigt stor blogg och kan hänga ut henne rätt styggt? Du är helt fantastisk och hoppas hon läser detta och skäms så mycket. Kram på dig elin

  Irma 2014-11-25 16:20:14
  Svara
 • Usch vilken människa. Tur att du orkar för du gör ett fantasiskt jobb! Jag funderar till fullo att bli kund hos dig när du öppnar för nya tider och då kommer det bli en resa på 200 mil tur/retur. Stå på dig, du är fantastisk och du förtjänar all beröm du kan få! Kramar!

  Amanda 2014-11-25 16:18:10
  Svara
 • Wow, man slutar aldrig att förvånas hur elaka människor det finns här ute i världen. Så tråkigt att behöva ta skit pga andras avundsjuka.
  Nu till min fråga: Vem klipper och färgar ditt hår? Eftersom du är sådan proffsig frisör lär du vara ganska noga med vem som hanterar ditt underbara svall.
  Ha en underbar dag och tack för en underbar blogg!

  Elin 2014-11-25 16:16:07
  Svara
 • Peeps are idiots!

  Jag har fått både oranget och grönt hår hos frisören och alltid vetat med mig att det är för att jag envisats med Spray blonde i skallen på semestern. Måste vara skönt för dessa typer att hitta någon annan syndabock än sig själv för att man misshandlat sitt hår.

  Annika 2014-11-25 14:46:11
  Svara
 • Jag tycker att du gjorde rätt.
  Jobbar själv som frisör sedan några år och ja, hur man än gör blir någon kund missnöjd.
  Vissa kunder kommer ju faktiskt med föreställningen om att vi som frisörer kan ge dem ett helt nytt liv

  MeN 2014-11-25 08:49:31
  Svara
 • Du är bäst.
  Få hade behållt vett och etikett i en sådan idiotisk situation. Du skötte det snyggt och jag tycker att du gör det bra att uppmärksamma sådana här fall också. Fler behöver veta att det inte är guld och glamour. Keep it up 🙂

  Sofie 2014-11-25 00:58:29
  Svara
 • du är så duktig! Önskar att jag skulle kunna få gå hos dig<3 kramis

  Matilda 2014-11-24 21:00:05
  Svara
 • Du har helt rätt i allt detta. Jobbig hotfull kund – självklart vill du inte ens ha henne som kund, det skulle inte jag heller vilja. MEN det du inte har rätt i tycker jag, är att säga att två veckor är är lång tid. Tvättar du håret 1 gång per vecka så är det två tvättar som leder till ett missfärgat hår när kunden lagt ut dyra pengar på håret. Då tycker jag det är självklart att du får göra en ombehandling. Det är inte schysst att låta någon betala dyra pengar för att färgen ska bli missfärgad efter två veckor. MEN är helt och hållet på din sida annars, bra skrivet tillbaka och fortsätt stå på dig. Hot är aldrig okej.

  Ylva 2014-11-24 20:32:33
  Svara
 • Hej
  Skulle jättegärna vilja ha ett inlägg om rengöring av borstar, värmeverktyg mm.
  Använder Björn Axén varmluftsborste 🙂 och vet inte hur jag ska bära mig åt för att rengöra den…det blir ju beläggningar…
  Tack på förhand!!

  Cissi 2014-11-24 20:23:01
  Svara
 • Hej Elin!

  Blir så inspirerad av ditt arbete:) Skulle så gärna vilja veta vad du använder för teknik när du gör dina ombrefärgningar, med utgångsläge från ljust och från mörkt. kanske är en oförskämd fråga men jag tänkte att jag iaf kan fråga:)

  Kram

  Sara 2014-11-24 20:13:16
  Svara
 • Hej,
  Jag förstår dig fullt ut. Men jag måste fråga en sak, inte för att jag misstror dig utan för att jag helt enkelt inte vet . Men är två veckor en lång tid när de kommer till att håret blir missfärgat efter en färgning? Jag tänker, för mig är två veckor ca 4 tvättar och det är inte så lång tid, eller?
  Förstår att det finns många knepiga människor där ute, jag har själv jobbat i servicebranchen. Hoppas du inte tar frågan på fel sätt, du verkar vara en väldigt duktig och seriös frisör! Kram

  louise 2014-11-24 20:07:11
  Svara
 • FYFAN vad arg jag blir av detta. Usch!!! Det är bra att du står på dig.
  Du är en helt otrolig frisör, varje gång du lägger upp bilder på det du gör varesig det är färgning eller frisyrer tänker jag alltid Wow!
  Är så glad att jag har hitta din blogg, har lärt mig så mycket av alla dina tips och att du kan ha så bra uppdatering med tanke på hur upptagen du är med kunder på dagarna är också beundransvärt.
  Precis som du skriver koncentrera dig på alla som tycker du är en helt fantastisk frisör och låt inte sådana som henne ta din energi! <3

  Rebecca 2014-11-24 20:06:08
  Svara
 • Jag jobbar som säljare på SATS och detta hon har gjort är verkligen inte okej. Jag står på din sida Elin och jag hoppas hon får sparken. Vi andra får verkligen inte utnyttja vårat jobb för att få saker, varför ska hon komma undan med det? Du är grym Elin, strunta i henne. kram

  Petra 2014-11-24 19:40:23
  Svara
 • Hej Elin!
  Håller med alla ovanstående. Folk förstår inte hur illa vi frisörer blir bemötta av kunder som inte får som dom vill, jag förstår att det är värre för dig. Jag menar, vad ska hon göra? Sprida en bild på hennes fula hår – VEM BRYR SIG? Du är en enorm förebild för mig och genom detta inlägg så visar det HUR proffsig du är.
  Jag är med dig, du är bäst!
  Kram Bea

  Bea 2014-11-24 19:38:04
  Svara
 • Du är en riktig superwoman Elin. Hon verkar ju helt pantad, hoppas hon får sparken från sitt jobb. Läser din blogg varje dag och har aldrig sett en så professionalism som du visar tidigare. Keep up The good work.

  Kram kram

  Madelene 2014-11-24 19:10:01
  Svara
 • Elin, detta inlägg kan vara det bästa du gjort. Vilken människa…. Jag stöttar dig och jag tror att dina läsare håller med mig. Vad ska hon göra? Lägga ut en bild på hennes hår efter lång tid efter hon var hos dig? snark… Du är helt magisk, du vet det! KRAM

  Moa 2014-11-24 19:03:05
  Svara
 • Gud vilken människa!
  Du är grym Elin! De du gör på dina kunder är så otroligt proffesionellt! Som du sa, vi är inte mer än människa!
  Vill att du ska veta att du är en grym förebild i mina frisör ögon!
  Kram!

  Kajsa 2014-11-24 19:00:32
  Svara
 • Hoppas hon ser förjävlig ut i sin kommande långfilm haha tror hon aty hon e någon Hollywood stjärna eller… Vilken jäkla idiot som hotar sådär..

  Samuel 2014-11-24 18:55:33
  Svara
 • Alltså shit hur orkar man hota på det där sättet. Läskigt att folk gör sådär. Trodde hon på riktigt att hon lättare skulle få en tid om hon skrev så… hon måste fått hjärnblödning eller något. ..

  kram på dig bästa Elin

  jennie 2014-11-24 18:50:51
  Svara
 • Men herregud, detta är helt sjukt. Hur kan man som kund göra detta? Det är väl självklart att du inte tänker hjälpa henne när hon hotar dig? Jag blir så ledsen för din skull Elin. Jag läser din blogg varje dag och skulle kunna gå över lik för att få en tid hos dig. Du gör helt rätt som visar detta, helt sjukt. Hoppas hon får sparken från SATS.
  Kram på dig

  Klara 2014-11-24 18:47:07
  Svara
 • Seriöst förstår inte hur du orkar med såna där psykfall. Jag har haft flera frisörer och du är verkligen grym,. Haters gonna hate..

  lisa 2014-11-24 17:53:12
  Svara
 • Hon borde verkligen skämmas! Hur kan man va så hotfull? !! Du är bäst Elin.
  Kram

  Johanna 2014-11-24 17:51:05
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!