Hetaste just nu

Jag blir galen på denna frisyr, BOB:en. Den långa, korta, lockiga, luggar och vågiga boben – vart jag än tittar på internet så kommer dessa skönheter fram med denna frisyr. Jag har ändå märkt att fler och fler vill klippa av sina hår, på rätt person så tycker jag denna frisyr är helt magisk snygg.

”Boben har också blivit en trend-symbol på senare tid. Många stora fashion visningar har slopat den låga hästsvansen och låter modellerna bära en bob/lobs, det måste ändå säga någonting tycker jag?!”

Jag har så mycket inspiration i huvudet just nu och är bara tvungen att visa er dessa.

-Har någon av er klippt av er håret på sistone?-

bob1

TIPS: Att välja färg till denna frisyr kan vara lite trixigt. Men jag tycker att man ska tänka lite svart/vitt här, antingen väldigt blont, en skarp ombre eller en mörkbrun variant. Blanda inte in massor med slingor och konstigheter, utan antingen eller så blir helheten mycket snyggare.

bob4

TIPS: Luggen, JA. Det är tillbaka, fast det är tillbaka på ett nonchalant vis. Vi ändrar benor väldigt mycket nu, vi känner att både sned och mittbena passar oss väldigt bra. Men om man vill klippa av håret men känner att pannan är för hög eller att flikarna tittar fram när ni har snedbena så tycker jag att lugg är en underbart alternativ.

bob3

TIPS: Att styla denna frisyr görs sig bäst när håret är skitigt och lite ostyrigt. Att finföna denna look är kanske inte att rekommendera om man vill att det ska se coolt ut. Men lite volympuder i hårbotten, använd en lite för tjock locktång och slarva lite så blir denna look som bäst. Under dagen är det bara att byta bena och slänga omkring håret så blir det ännu snyggare.

bob

TIPS: En sida bakom örat är en stor favorit, en djupare snedbena och en lite kortare ”sned” lugg. Solglasögonen höjer ju upp hela looken!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Jag klippte page/lob för 4 veckor sedan och har inte ångrat mig en sekund! Så mkt lättare att styla och fixa nu. Sedan blev jag väldigt glad när en av mina förebilder inom bl à hår klippte sig likadant två veckor efter;) (Anine Bing). Tack för en helt fantastisk blogg, du är ett proffs!! Kram

  Åsa 2014-11-30 08:04:22
  Svara
 • Jag har haft långt hår i alla år. Men i somras klippte jag av mig hela 3 dm! Håret var förvisso lite slitet efter graviditet och förlossning, men jag ångrar mig inte en enda gång! Jag har en sombre och trivs vansinnigt bra!

  Sara 2014-11-29 20:57:47
  Svara
 • Hej Elin! För det första så är den blogg helt amazing! Har följt den sen somras och visat alla mina vänner dina fina soft ombres du har gjort! Jag tänkte om du vill visa lite smått hur hela processen ser ut en vanlig dag när du färgar hår? Ta hand om dig!! 🙂

  Enis 2014-11-29 10:30:13
  Svara
 • Åhh jag tycker det är såå snyggt men nu ska jag låta det vara långt till bröllopet nästa sommar. Men sen skulle jag vilja våga. Är rädd att inte passa i det bara. Är runda ansikten svåra att ha kort hår (bob) till?

  Sissi 2014-11-29 00:02:26
  Svara
 • Hej Elin!! Tycker jättemycket om din blogg. Jag har väldigt tjockt och rakt hår men har precis köpt mig en GHD-locktång och bestämt mig för att bli lite duktigare på att styla håret! Men jag får ju inte lockarna att hålla, och jag vill inte använda hårspray! Har funderat på WAX från redken men jag vet inte när eller hur det ska appliceras. Och sen undrar jag vad du tycker är bäst och får lockarna att hålla längst, WAX spray eller saltvattensspray?

  Emmy 2014-11-28 22:29:34
  Svara
 • Jag är en ny läsare men glad att jag verkat hittat en sann expert att ställa min fråga till. Mitt hår är väldigt tunt och fint, medellångt och ofärgat. Tonade lite mörkare för ca 1,5 år sedan. Frisörer säger ofta att jag har många hårstrån men ja, de är så tunna att jag inte har någon volym att snacka om. Jag bryr mig inte så mycket om det och stylar inte håret till vardags, endast lite hårolja, vill hellre ta hand om håret. Mitt problem är att håret blir så otroligt tovigt i längderna, och växer glest framförallt uppe över tinningarna, ser nästan mest ut som babyhår och hårbotten lyser igenom. Att välja produkter är ett gissel, vill vårda men inte tynga ner. Jag är tacksam på alla tips och råd både angående känslan av att håret växer glest (bör jag träffa någon slags expert?) samt hur jag väljer produkter för att ta hand om längderna. Jag är 22 år och upplevt det här i många år. Vore så tacksam för svar!

  Julia 2014-11-28 21:42:13
  Svara
 • Hej! Jag undrar hur lång tid man ska ge ett nytt schampo? Om man känner redan efter första tvätten att man inte gillar schampot, ska man sluta använda det eller använda det någon gång till för att verkligen ge schampot en chans? 🙂
  Och tack så mycket för en grym blogg! Mitt hår har aldrig mått så bra som nu, efter att ha fått många grymma tips från dig 🙂 Kram

  Jennifer 2014-11-28 21:22:34
  Svara
 • Japp, klippte av håret för ett tag sen! Dock kortare än en bob, jag klippte en ”pixiecut” – alltså vääääldigt kort 🙂

  Mimmi 2014-11-28 20:23:09
  Svara
 • Näää – men jag är bra sugen. Det blir kortare och kortare…haha. Kram och trevlig helg på dig!

  Tess 2014-11-28 14:05:31 http://www.seenbytess.se
  Svara
 • Jag har klippt av håret rejält förra veckan. Kan säga att det var det bästa jag gjort! Trodde inte jag kunde ha kort hår och har alltid trodd att man behöver ha markerade kindben och det ”perfekta” ansiktet för kort hår, men ack så fel!

  anna B 2014-11-28 13:36:03
  Svara
 • Hej Elin! Jag hittade din blogg för ungefär två månader, och har verkligen läst igenom VARENDA inlägg haha, älskar verkligen hår och din blogg är helt perfekt. Det är så att jag har haft löshår konstant (clips, nail hair) sen 2012, snart 3 år.. min största dröm är ju dock självklart att ha lite längre hår själv. Mitt hår är lite längre än axlarna, typ 5 cm längre än till axlarna, och jag har nu bestämt mig att ta ut löshåret för gott (försökte i somras men kunde inte hålla mig och satte i det igen). Jag tar studenten i sommar och drömmen är ju att ha lite längre och tjockare hår tills dess, på balen och så! Har du några tips (vet att tips för länge hår är uttjatat), men har du något bra tips som faktiskt hjälper lite på traven? Förutom att lägga ner med plattång osv osv.. SJUKT tacksam för svar! Bästa du, keep up the good work 😀

  Alice Nilsson 2014-11-28 13:23:01 http://nattstad.se/anythingalice
  Svara
 • Nej du, ingen lob/bob/page är inte! Sist jag hade det döptes den frisyren till lampskärmen av min man. Lugg funkar inte heller på mig. Provat två gånger och ångrat mig båda gångerna. Nu efter flera år sparande har jag ganska långt hår och så får det förbli ett tag till.

  Annika 2014-11-28 13:15:13
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!