Läsarfråga – När ska man byta schampo?

Hej! Jag undrar hur lång tid man ska ge ett nytt schampo? Om man känner redan efter första tvätten att man inte gillar schampot, ska man sluta använda det eller använda det någon gång till för att verkligen ge schampot en chans?
Och tack så mycket för en grym blogg! Mitt hår har aldrig mått så bra som nu, efter att ha fått många grymma tips från dig 🙂
Kram!

 

Hej du! 

Ja, det är en väldigt vanlig fråga. Det är helt individuellt, men jag brukar ge schampot några chanser – beroende på såklart. För är hårbotten samt håret van med en viss produkt så kan det reagera olika på olika ämnen. Det behöver inte vara till det sämre utan mer att det kan ta ett tag innan produkten och håret gillar varandra. Sedan handlar det mycket om tycke och smak, gillar du doften, gillar du känslan när du schamponerar håret? Det är mycket som spelar in. 

Men jag brukar säga att gillar man inte schampot efter 3-4 tvättar så då är det ingenting för dig. Oftast när man går över till eco-produkter så brukar hårbotten reagera för att den är inte vad med naturliga ämnen, behöver inte heller vara negativt men det tar lite längre tid för kroppen att vänja sig.

Hoppas du hittar en serie som passar dig, alla är värda ett riktigt bra schampo. 

DSC_0028

Kevin Murphy´s Angel Wash/Rinse är mina absoluta favoriter. Jag har prövat allt inom himmel och jord och jag har inte hittat någonting som slår det.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Vill även tillägga till min tidigare kommentar att mitt hår även blir fett väldigt fort så tvättat det varannan dag, även fast det skulle behöva tvättas varje! 🙂 mvh Marie!

  Marie 2014-12-02 09:34:01
  Svara
 • Hej! Jag har väldigt torr hårbottnen på hösten/vintern. Då undrar jag om det finns något schampo emot det. Det kliar inte eller något sådant utan det är mest bara frasigt precis vid mittbenan :p Tacksam för svar! KRAM LINNEA 🙂

  Linnea 2014-12-01 20:47:26
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Hej!
   Det är jättevanligt, jag har samma problem. Oftast beror det på årstid-byte, huden i håret hinner inte med. Satsa på en oljeinpackning, blanda olja och inpackning. Massera in allt i hårbotten, dra en handduk runt och låt verka i minst 1 timme och sedan skölj med ljummet vatten ordentligt – avsluta med kallt vatten.
   Lycka till 🙂

   Elin Johansson 2014-12-02 23:52:06
   Svara
 • Hej!
  Jag har tänkt att prova KM men behöver lite råd vilket av alla sorter som kan passa mitt hår 🙂 jag använder idag Joico k-pak men vill prova något annat! Jag bleker/slingar mitt hår (hos frisör) och har gått från mörkbrunt till blond på ca 1 år så det är lite slitet 😉 vilket tror du skulle passa mitt hår? mvh Marie

  Marie 2014-12-01 20:09:26
  Svara
  • Svar på Maries kommentar.

   Hej Marie!
   Du kan söka på Kevin Murphy i sökfältet på bloggen så kommer det komma upp massor med information om olika KM produkter. Men såhär på direkten så skulle jag välja Born Again serien för dig.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2014-12-02 23:53:21
   Svara
 • HAr själv aldrig ens funderat över det. Brukar använda schampoot tills flaskan är slut, och om jag gillade den fortsätter jag köpa den 😛

  Sandora 2014-12-01 15:49:03 http://nattstad.se/sandora
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!