Svar på era läsarfrågor!

Hej
Tips på prisvärda och bra detoxschampon? Antar att det inte finns tillhörande detoxbalsam utan att det bara finns schampon?

Svar: Hej! Jag har skrivit mycket om detox innan, kika in det HÄR. Men jag tycker det finns ett riktigt bra detox schampo som är Kevin Murphy Maxi Wash!

Hej Elin!
Kan inte du göra ett inlägg med vad du använder för smink? Tycker alltid du är så fint sminkad!

Svar: Men vad gullig du är, absolut det skulle jag kunna göra! Jag är manisk för smink, älskar det!

Hej Elin!
Jag tänkte investera en ny plattång. Men det finns ju så sjuukt många olika! Jag vill gärna ha en bra plattång som kostar under tusenlappen. Jag har tunt och fint hår, ganska långt. Men min mamma som har tjockt hår ska också använda den. Jag vill gärna kunna ställa temperaturen. Har du några bra förslag?

Svar: Hej! Men vad roligt, jag vet det finns miljoner olika sorter. Enligt mig så tycker jag att 1000 kr för en plattång är minimum för att få ut så mycket som möjligt utav en plattång och för att den ska kunna vara användbar för alla hårtyper. Dom absolut bästa plattängerna är GHD, dom är också dyrast men det är en investering och den håller i flera, flera år. Men en bra plattång som ändå är budget tycker jag ändå är, Cloud Nine The C9 Touch. Den kostar 1399:- och den är en bra budget plattång enligt mig. Detta är en perfekt julklapp att önska sig och om både din mamma och du ska använda den så kanske ni kan önska er den tillsammans så ni får en bra plattång som båda älskar och kan använda. Lycka till!

Hej Elin! Jag har precis satt in löshår (keratinvaxmetoden med 100 % äkta europeiskt remy hår). Jag älskar serierna Redken all soft och Kevin Murphy Angel men kan jag använda schampoo och balsam från någon av dessa serier nu när jag har löshår? Jag är medveten om att man ska undvika produkter som innehåller alkohol, sulfater och silikon när man har löshår. Tack för en Grymt bra blogg!

Svar: Hej du! Självklart kan du det, jag använder KM Angel och på vintern använder jag KM Hydrate Me. Använd produkter från frisören, billigare schampon och produkter innehåller så mycket vatten som kommer torka ut håret. Jag skulle nog inte rekommendera att använda Redken All Soft, den är väldigt oljeberikad och den kan göra så att fästena glider. Stort lycka till och hoppas du känner dig flawless i ditt nya löshår!

Hej!
Du har tipsat förut om att byta schampo efter 6 månader för att håret inte ska vänja sig. Ska man byta märke helt eller kan man hålla sig till samma märke men byta schampo? T ex om man använde Kevin murphy angel nu, ska man byta till exempelvis redken eller kan man byta till Kevin murphy Young again?

Svar: Hej! Ja precis, jag skulle rekommendera att hålla dig inom samma märke. Som jag skev innan så använder jag KM Angel halva året samt KM Hydrate Me halva året. Lycka till!

Vad tycker du om aussies hårprodukter?

Svar: Jag har ingen vidare erfarenhet utav dom, tyvärr. Men det är ett budgetmärke och då kan man inte ha så stora förväntningar. Men sen är det också så att gillar man ett märke som inte är en professionell frisörprodukt, kör på det. Allt som har med produkter att göra handlar om hur man känner sitt hår och vad som fungerar för just dig.

När kommer man kunna boka tid hos dig? Vill så gärna slinga mitt hår hos dig

Svar: Som det ser ut nu så kanske jag kommer ta emot nya kunder från och med år 2016, men som den information jag har gått ut med så blir det en öppning så kommer det visas i bloggen. Håll utkik!

Kul att du skriver om Toppik! Har dock funnits väldigt länge men det är världens bästa produkt enligt mig!! Går lika bra att använda som tjej, även om du skriver att man skall ge det till sin kille i present.

Svar: Visst är dom bra! Har helt glömt bort att skriva om dom, men nu kände jag att det var dags. Precis, jag skev även det i inlägget!

Hej Elin!
Detta hör inte till inlägget men jag skriver ändå i hopp om svar. Jag färgade håret häromdagen i en pärlblond nyans och topparna blev lätt grå/blå (troligen för att de är mer porösa och slitna) Vad kan jag göra för att få bort detta? Vill inte färga håret igen redan nu. Finns det t.ex. någon bra inpackning eller kan askorbinsyra fungera? Tacksam för svar! Mvh Emma

Svar: Hej! Jag förstår, det är rätt vanligt. Men den askiga nyansen kommer att tvättas bort rätt fort. Ge det några tvättar så kommer det askiga avta. Det du kan göra är att ta en varmare färgbomb/färginpackning och låt sitta några minuter så du neutraliserar tonen. Färga inte igen och absolut ingen syra, vård och vård. Lycka till!

Hej Elin! Jag har en fråga till dig. Som jag förstår det håller du ej på med hårförlängningar, men eftersom att jag älskar dig och din blogg och att du är en grym frisör måste jag ändå fråga dig (haaha). Vilken är den bästa metoden att förlänga håret? Är det hairtalk?

Svar: Hej! Jo, jag sätter i rätt mycket hårförlängningar. Men tack snälla, vad gullig du är. Det är helt olika från person till person, en hårförlängningsmetod ska passa kundens eget hår samt vad kunden vill få ut av hårförlängningen. Men jag tycker att microringar (Glorious) eller tejphår är det mest skonsamma, men dessa metoder tycker jag passar sämre på hår som är jättegrova eller utländska hår – så det är väldigt olika.

Vilket grymt klipp! Jag har funderat på vad som sliter mest på håret, att föna det med rundborste, att locka det eller att använda värmespolar? Kram!

Svar: Tack snälla. Jag kan säga såhär: 1. Locka håret 2. Rundborsta håret 3. Värmespolar. Tänger utav alla dess slag sliter mest på håret, värst är plattången. Att runsborsta håret är mer skonsammare, men där drar man mycket på håret. Värmespolar använder man redan i torrt hår (håret är som skörast att jobba med i blött). Så svaret på din fråga är att värmespolar är det mest skonsamma. Kram Elin

elindamerna

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hej Elin, var hos dig i somras och blev supernöjd. Därför var jag sugen på att boka en ny tid hos dig. Men i detta inlägg skrev du att du inte tar emot nya kunder föräns 2016. Med nya kunder, menar du personer som aldrig varit hos dig tidigare eller menar du alla även sånna som besökt dig tidigare?

  KRAM

  kajsa 2014-12-17 21:33:46
  Svara
 • Hej jag har förstått att du gillar KM produkterna vilket jag också gör, men jag tycker de är svårt att veta vilken man ska köpa, alla låter bra. Jag beställer produkterna då ingen frisör säljer de i min stad, vilket gör de ännu svårare. Jag har långt blont hår, tunna fina strån men väldigt många. Precis som får många andra känns de torrt och frissigt mot vintern trots regelbundna frisörbesök. Om du fick sätta ihop ett paket av KM som passar de flesta, vad hade du valt? Både för rengöring, boost och styling. Tack för en bra blogg!

  Evelina 2014-12-17 11:08:32
  Svara
 • hej! Vilken plattång från ghd är bäst? Vill ha en som plattar håret väldigt bra men som det även går att få fina lockar med. KRAAM

  Kajsa 2014-12-16 19:15:17
  Svara
 • Hej!
  Måste börja med att säga att jag inspireras otroligt mycket utav dig som frisör & du är enormt duktig på det du gör! 🙂
  Men jag har en liten fråga angående löshår & microringar. För satte i för ett tagsen hår ifrån Rapunzel med microringar som efter bara någon vecka trillade ur på mig, tappade jätte mycket både när jag borstade & duschade. Efter ett tag när det räckte att bara nypa tag lite i en slinga & det lossnade så tog jag ur allting. Gjorde sen ett nytt försök med microringar från Glorious som efter en vecka hände samma sak. Jag har skött håret precis som jag ska & min kollega har samma hår och sköter det på samma sätt men utan några problem. Så undrar om detta kan bero på mitt egna hår som gör att jag inte kan ha micro ringar & isåfall finns det något jag kan göra? Vill så gärna inte ha keratin eller annat hår. Jätte tacksam för svar! Kram

  Evelina 2014-12-16 18:22:12
  Svara
 • Hej Elin!
  Vilket skulle du säga är det skonsammaste sättet att ljusa upp ett hår?
  Mitt hår är ganska färgat genom året, har på senaste tiden låtit det vara och det har solblekts en del samt att färgen ”runnit ur”. Det ser just nu ganska jämnt ut men skulle vilja ljusa upp topparna en aning! Så vore mycket tacksam om du kunde svara!
  MVH Sanna

  Sanna 2014-12-16 17:05:33
  Svara
 • Hej Elin! Jag har lite panik, köpte maria nilas pink pop färgbomb och la i hela håret..not smart! Det blev jätte ojämnt och inte alls fint, hade tidigare ganska blont hår, blonderat hos frisör..hjälp, vad ska jag göra det ser helt hemskt ut?!

  elin 2014-12-16 10:16:53
  Svara
 • Tack för svar snälla du!

  Yvonne 2014-12-15 22:48:48
  Svara
 • Hej! Måste börja med att säga att jag älskar din blogg. Jag är en tjej på 15 år med en risigt och frissigt hår! Jag vet att håret inte mår bra av att tvättas upp mot 4 gånger i veckan men när man spelar hockey 4 gånger och verkligen rinner av svett efter så MÅSTE jag ju tvätta håret… Tips på hur jag kan göra för att få mitt hår att må bra igen?
  PS. Mitt hår är ett tjockt, lockigt och blont, nästan ofärgat hår 🙂

  Lina Malmström 2014-12-15 21:28:55
  Svara
 • Hej Elin!
  Tack för en otroligt bra och informativ sida, det märks att du älskar det du gör. Tack för ditt engagemang och för din tid du lägger på oss!! Jag har fått så mycket bra tips och idéer om hur jag ska ta hand om mitt hår!

  Kan jag använda ett annat märke för detox-schampot än mitt vanliga schampo? Tex Kevin Murphy Maxi Wash med Kerastase Cristaliste?

  Tack igen!

  Emma 2014-12-15 20:04:39
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har världens problem..
  Jag har rätt så tunt hår, och har i princip försökt med allt för att få det att bli lite tjockare och friskare. Klipper mig ungefär en gång i månaden för att ta bort det slitna, går aldrig till frisör för jag är alltid så rädd att de ska klippa det för kort (har erfarenhet av det sedan tidigare).
  Men åter till frågan..
  Det känns som om jag har kollat på alla tutorials som finns om hur man lockar håret, och försöker göra exakt så som alla gör. Men ändå funkar det inte. Det blir liksom inte alls i närheten så fint som ditt blir när du lockar. Är det för att jag har för tunt hår? Eller för jag bara rent ut sagt är helkass på det haha?
  Har testat med plattång, locktång, med hårspray, utan hårspray och med värmeskydd.

  Vore suuuuuuuuper tacksam för svar!
  Tack för en bra blogg.
  Mvh
  Melanie

  Melanie 2014-12-15 19:26:11
  Svara
 • Härliga inlägg att kika på då jag inte hunnit gå in på typ en vecka 🙂
  Två frågor har jag dock som jag hoppas kunna få svar på:
  1. Om du gör en inpackning som sitter i över natten, tvättar du håret på morgonen efter eller redan på kvällen före inpackningen (med schampo alltså)?
  2. Vilken storlek var det på locktången i videon för mellanlångt hår (den senaste som du lagt upp)?

  Cecilia 2014-12-15 19:20:31
  Svara
 • Älskar såna här inlägg! Man får så mycket bra tips och inspiration 🙂

  Jennifer 2014-12-15 15:30:57
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!