Hur använder man en hårtratt?

En ”hårtratt” eller en diffuser som det egentligen heter är ett riktigt bra alternativ för dom med lockiga hår eller för dom med rakt hår som vill få mer textur. En hårtratt är också ett magiskt alternativ att använda tillsammans med lite saltvattensspray en varm sommardag eller på resan när man vill få till dom perfekta strandlockarna.

Men när vi pratar om hårtratten så förknippas det oftast med någonting old-school. Det tycker verkligen inte jag, det tar lite lägre tid att föna håret men håret blir snyggt separerat och vill man locka till vissa delar i efterhand så blir det nästan ännu snyggare.

tratt

1. Handukstorka håret ordentligt, använd en förtjockninglotion (HÄR) i längerna samt en rootlift (HÄR) i hårbotten. Gärna lite olja i topparna för att inte torka ut håret för mycket, samt ge vård.

2. Sätt på tratt-munstycket på fönen och föna med medelhastiget. Jag brukar tycka det går smidigast om du lutar håret/kroppen åt sidan och fönar underifrån och uppåt.

3. Lägg lagom mycket hår i tratten, det ska inte bli en varm gryta där inne. Separera lite med fingrarna försiktigt emellanåt för att håret inte ska se ”kakigt” ut.

4. Jobba dig uppåt så du fönar hårbotten sist, håret behöver inte bli 100% torrt utan du kan lufttorka håret det allra sista.  Skaka inte runt när du fönar med en tratt, utan låt tratten samt fönen göra jobbet.

5. Applicera valfri produkt. Antigen vårdande olja för att motverka frizz, eller saltvatttensspray för att få den heta strandlooken. Är det så att man vill locka till vissa delar när föningen är klar så gör det och sedan dra igenom fingrarna i håret och sist valfri produkt.

STORT LYCKA TILL!!!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • Hur hittar jag din blogg på bloglovin?

    Rebecca 2014-12-27 00:02:21
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!