Läsarfrågor// Finnar i hårbotten, Hairbell, Löshår?

Hej!
Det är nämligen så att jag har köpt en mason pearson hårborste för ett tag sen men jag blir så fet i håret när jag använder den .. Är det att jag har köpt fel modell eller vad kan det bero på? Jag duschar högst 2 gånger i veckan så det är inte det att jag har fett hår annars, utan det blir det utav borsten..
Mvh Linda

Svar: Hej Linda! Det är faktiskt rätt vanligt när man byter till en bättre hårborste som kommer åt överallt och stimulerar hårbotten. Det är så att en hårborste är inte bara till för längderna utan för hårbotten också. Min Mason Pearson favorit är ”Popular” för att den har både nylon och borst i sig. En bättre hårborste har också i uppgift att avlägsna talg och smuts från hår/hårbotten. Det kan vara så att din borste gör precis det, vilket är jättebra. Men ha som rutin att göra ren din borste 1-2 grr i veckan, om du inte vet hur man gör så kan du kika in HÄR.

Hej! Vad tror/tycker du om hairbell? Har du testat den?

Svar: Jag har inte testat Hairbell just för att personligen tycker jag det är skit. Tänk såhär, om det hade varit så att håret verkligen hade växt flera cm fortare än vanligt, då skulle den produkten inte säljas för 80 kr på internet utan för 10.000 kr flaskan kanske. Dom har satsat väldigt mycket på marknadsföring och sprider bilder på hår som skulle ha växt dubbelt så mycket än normalt – vilket dom är duktiga på eftersom det är så många som går på det. Sen handlar det om det psykiska, vi hoppas och vill tro att håret växer så mycket och då inbillar vi oss det. Nej, jag skulle mer fokusera på att köpa kosttillskott för kroppen och massera hårbotten ordentligt – torrt eller i blött hår det spelar ingen roll. Ta hand om kroppen inifrån och må bra, då växer håret!

Hej! Såg på insta nyligen att du tagit ur löshåret. Har du satt i nytt igen eller har du ditt egna nu? Har sett gamla bilder på dig utan löshår o du har ju så fint eget hår 🙂
Tack för en ovanligt bra hårblogg! Krya!!
Malin

Svar: Hej Malin!
Tack snälla du. Ja precis, jag har haft löshår i flera flera hår. Jag har det mest för fylligheten, möjligheten att styla håret bättre samt det har liksom blivit min grej. Mitt hår är väldigt bra och långt i sig själv, det är därför jag sätter om löshår så mycket. Jag brukar gå 3-4 månader med samma löshår och sedan byter och nu var det dags för det. Jag skulle egentligen visat er före och efter, men jag blev sjukskriven och fick vänta med att sätta om mm.

Hej Elin! Jag undrar om du har något tips på riktigt bra värmeskydd? Jag har riktigt tjockt hår och behöver något som är lätt att fördela i hela håret, skyddar bra och som helst har en behaglig doft!

Svar: Jag tycker faktiskt att UNIQ ONE är ett riktigt bra och prisvärt värmeskydd samt leave-in produkt. Den luktar magsikt och tycker man det är jobbigt att spraya i så kan du spraya i handen först och sedan krama i håret. Du hittar produkten HÄR.

Hej Elin! Upplever att jag det senaste fått endel finnar precis vid hårfästet. Och att jag även ofta får finnar i hårbotten i närheten av hårfästet (ej bakhuvudet utan typ tinning och inåt). Dessa finnar är oftast som en liten öm böld med en vit ”plupp” i (som går att klämma). Vet du vad detta beror på? Provat olika schampoosorter utan skillnad, gjorde även hårdetox med schampoo från O&M men dagen efter hade det kommit ytterliga nya finnar (är inga inflammationer utan läker oftast väldigt snabbt). Kan det vara torrschampooit som spökar? Kan du i så fall tipsa om ett milt icke-tilltäppande torrschampo som ändå ger volym? Hälsningar Annie

Svar: Hej Annie!
Jag förstår, det är ingen fara utan det är så att man få acne i hårbotten – precis som på övriga delar av kroppen. Orsaken är oftast att du kanske inte får rent hårbotten ordentligt. Huden samt hårbotten producerar talg som är hudens smörjmedel kan man säga, det är det som ska skydda oss från att torka ut. Talget kommer ut från porer i huden och är porerna igentäppta utav smuts eller produktrester så bildas det då en finne till slut.

Mitt tips till dig är att sluta med alla stylingprodukter så som hårspray och torrschampo i en månad för att se om det blir bättre. Köp en hårborste som är till  för att rengöra hårbotten, t.ex denna & denna.

Borsta igenom hårbotten ordentligt i 5-7 minuter, det ska nästan ömma lite. Sedan detoxar du håret ordentligt, hur du detoxar håret kan du läsa om HÄR. Ta det lugnt med balsam och inpackningar i hårbotten i alla fall, se till att hårbotten blir så torr som möjligt. Där kommer du se hur mycket talg din hårbotten producerar. Du kommer inte få iordning på hårbotten på en kvart utan du kommer nog få kämpa i några veckor. Men jag ska också inflika med att säga att O&M Detox schampo kan du använda som till vanliga schampo, 2 grr i veckan – just för att det schampot är så pass skonsamt. Annars kan du använda ett mer uttorkande schampo för att se till att hår/hårbotten håller sig rent. Finnar kommer upp pga orenheter i huden, rengöring är då väldigt viktigt. Stort lycka till och du kommer få iordning på hårbotten, ge det lite tid bara!

Hej Elin! Jag har en liten fråga angående hårinpackningar! De flesta ska man ju använda 1 gång i veckan men kan man använda inpackning varje gång man tvättar håret (tvättar håret var 3:dje dag) eller kan det få någon negativ effekt? Eller är det bara bra? Skulle vara jättetacksam för svar och verkligen supertack för en grym blogg! Yo go girl!

Svar: Absolut. Inpackning använder du endast en gång i veckan, jag brukar ha söndagar som ”Elins kur dag”. Då låter jag min inpackning sitta i minst en timme med en badmössa över huvudet för att stänga in kuren. Glöm inte att avsluta med kallt vatten för att stänga in den viktiga vård håret har fått från inpackningen. Använd balsam resterande gånger så blir det perfekt!! Tack snälla för dom fina orden <3

elindamerna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej Elin, Jag om man kan få finnar i bakhuvudet, utanför hårfästet. ag har en böld som känns och gör ont som en finne men kan inte riktigt identifiera den. Men kan man få finnar i runt hela huvudet utanför hårfästet?

  anonym 2016-02-03 20:13:27
  Svara
 • Jag är kluven när det gäller att sitta med en badmössa/plastpåse eller bara låta inpackningen ”torka” in. Det sistnämnda känns nästan bättre, då känns det som håret verkligen suger i sig det bäst. Men vad är det egentligen för skillnad av dessa två alternativ??

  Julia 2014-12-30 17:09:14
  Svara
 • Jag är kluven när det gäller att sitta med en badmössa/plastpåse eller bara låta inpackningen ”torka” in. Det sistnämnda känns nästan bättre, då känns det som håret verkligen suger i sig det bäst. Men vad är det egentligen för skillnad av dessa två alternativ?

  Julia 2014-12-30 17:08:47
  Svara
 • Hej! Jag var brunett i ca fyra månader tills jag idag bestämde mig för att bli blond, eller så ljus som möjligt utan att det skadade för mycket. Jag berättade detta för frisören och hon tyckte det skulle passa bäst om jag ”tog bort” färgen ur håret, alltså inte slingade det eller liknande, eftersom det skulle ta minst skada på håret.

  Detta blev dock inte i närheten av vad jag hade tänkt mig. Istället för en blond ton blev det orange och jag trivs inte alls i min nya hårfärg. Vad ska jag göra? Ska jag stå ut och slinga det ljusare om några veckor, ska jag färga till brunt eller ska jag slinga det ljusare redan nu, trots att det förmodligen kommer ta en del på mitt stackars hår?

  Jättetacksam för svar!

  Nadia 2014-12-27 22:15:00
  Svara
 • Hej! Jag undrar om du har något tips på en hårspray eller någonting som kan få ens lockar att hålla, trots fukt. Jag sköter om mitt hår och använder frisör olja och värmeskydd innan jag lockar mitt hår, men redan efter 1-2 timmar har mina lockar börjat försvinna (har tunt och långt hår så det blir verkligen platt efter 1-2 H), har du något tips på produkter som kan få mina lockar att hålla i sig längre?

  Kram!

  Linn 2014-12-27 20:14:16
  Svara
 • Hej! Jag funderar på att köpa en Mason pearson borste. Men jag undrar om jag ska ha en borste med endaste naturhår eller en med både naturhår och nylon. Mitt hår är väldigt torrt och är ganska tjockt men har dock tunna hårstrån. Vilken sort tycker du jag ska satsa på? Krya på dig! Mvh Elin

  Elin 2014-12-27 17:05:55
  Svara
 • Vilka otroligt givande, intressanta och välgjorda inlägg du ALLTID gör! Proffs är vad du är:)) Krya på dig! (Undrar så varför du är sjukskriven, hoppas inget allvarligt). Kram

  Åsa 2014-12-27 13:43:05
  Svara
 • Hej!! Tänkte bara höra med dig vart man ska beställa löshår ifrån och vad som är bäst att använda av nailhair och microringar.. är de nå mer man ska tänka på när man beställer för att de ska se mest naturligt? MVH Malin

  Malin 2014-12-27 13:23:46
  Svara
 • Tack för att du tog dig tid att svara Elin! God jul på dig! Kram Annie

  Annie 2014-12-27 12:52:18
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!