Läsarfråga // Flygigt hår?

Först måste jag säga, vilket vackert namn!
Älskar din blogg och du kommer med världens bästa tips och bryr dig verkligen om alla och att bloggen blir mångsidig!
Tråkigt att höra att du har behövt ta en paus angående jobbet men ett väldigt klokt beslut! Och hoppas på att du kommer komma tillbaka frisk och välmående med allt! Så att du kan fortsätta skapa magi! 
Jag har en fråga, jag har mellanlångt hår och slingat det för ca 3 månader sen så jag slipper utväxt och att gå så ofta, men nu helt plötsligt har håret blivit flygigt och statiskt! Har samma hårvård sen länge tillbaka men nu helt plötsligt så har det hänt och det är fruktansvärt jobbigt! Vad gör man åt flygigt/statiskt hår?
Tack för en bra inspirerande och positiv blogg!!! Och gott nytt år på dig!

Hej Elin! 

Men tack desamma, (haha).

Tack snälla för dom fina orden, roligt att du gillar min blogg. Jajamen, jag kommer komma tillbaka friskare och bättre än någonsin. Absolut, självklart ska du få svar. Statiskt hår beror oftast på årstiden, just nu är det väldigt kallt runt om i Sverige och denna årstid gör alla hår statiska. Sen att vi går in och ut hela tiden gör att håret inte hinner med, från en lägenhet som är 25 grader varm och sedan går vi ut i vintern som är 15 minusgrader – självklart så hänger inte håret med. Vi bunkrar också på oss stora halsdukar, tjocka jackor och mössor som gör att håret blir statiskt.

Jag har skrivit mycket om statiskt hår och hur man kan förebygga detta samt lite tips och trix. Du hittar inläggen HÄR – HÄR

Kika lite på inläggen jag länkade och du kanske kan byta hårvård under vintermånaderna, du kan tillföra lite mer fukt under denna period. Sedan när våren kommer så kan du byta tillbaka till din vanliga hårvård.

Tusen tack igen och hoppas du får iordning på ditt flygiga hår.
Gott nytt år och stor kram på dig

DSC_0551

Redken Extreme är en riktigt bra serie för torra vinterhår!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Varför är du sjukskriven? Krya på dig!

  Johanna 2014-12-31 00:39:49
  Svara
 • Menade såklart Young Again på håroljan! 🙂

  Jenny 2014-12-31 00:23:27
  Svara
 • Hej bästa Elin! Jag är i desperat behov av din hjälp. Har inspirerats av att börja ta hand om håret bättre efter att jag läst din blogg. Jag införskaffade mig Kevin Murphys serie Plumping Wash i hopp om en liten längdboost för håret. Dock reagerade min hårbotten hemskt på denna serie. Den blev röd, ”itchy” och upplevde att jag tappade mer hår än ”normalt”. Så jag slutade använda den och gick till frisören igen och då blev jag rekommenderad att använda Density Advanced från Loreal Professional tillsammans med ett balsam från märket. Det har väl fungerat okej men hårbotten känns fortfarande lite röd, torr och det känns inte klockrent helt enkelt. Har inte haft dessa problem innan då jag använde billigt schampo och balsam från Ica. Kan ju vara håret som hamnade i chock, jag har ingen aning. Men tänkte höra om du har något tips på bra balsam, schampoo och inpackning till min (tydligen) känsliga hårbotten. Å så vill jag passa på att tacka för att du tipsade om Kevin Murphys hårolja Born Again för den är verkligen guld!
  Kram & tack för den bästa bloggen.
  /Jenny

  Jenny 2014-12-31 00:20:37
  Svara
 • Hej Elin! Eftersom du kan ta begränsat med kunder, har du tips på någon annan frisör som du tycker är duktig? Försöker hitta en ny frisör i sthlm men det är en djungel!

  Tack för en bra blogg 🙂

  Linnea 2014-12-30 22:47:54
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!