Messy Undercut till den modiga

Att klippa av håret eller att färga en drastisk hårfärg är något som många brukar börja sitt nya år med. Då sitter jag och funderar över vilken frisyr som kommer bli denna ice-breaker för 2015, då tror jag att den blir en :

— Messy Undercut —

elinsblogg

Detta mina vänner är en ny version utav en ”Pixie” klippning. En ”Undercut” är en klippning som klipps med maskin på sidorna samt i nacken. Överhåret ska gärna vara lite trubbigt klippt, en djup snedbena samt en ruffsig look så blir denna klippning magisk snygg. Det jag älskar med korta klippningar, särklit denna så är det att den passar till alla åldrar och alla hår.

elinsblogghair

När denna frisyr klipps så ska det vara en blandning utav perfekt maskin-klippta sidor, nacken skall klippas feminint samt rent och snyggt. Den djupa snedbenan är viktig för att looken ska bli komplett. Överhåret kan klippas med kniv om man har tjockt hår, men då ska man kunna klippa bra med kniv. Eller för er som har tunna/fina strån så tycker jag att överhåret skall klippas hårt och trubbigt – det gör att alla stylingprodukter kommer hjälpa till som dom ska.

elinsblogg5

Jag gillar kontraster i färgen här. Gärna att sidorna och allt som är maskin-klippt är mörkare än överhåret. T.ex: 

1. Är man blondin – Färga en kall, askig mörkare blond bottenfärg i botten. Blek överhåret, gärna för hand så att det blir stora kontraster mellan färgerna. Tona in hela håret i en askig, beigeguld ton så blir resultatet mer lyxigt. Eller så bleks hela håret (från botten och ut), så hela håret bli en snygg isig blond färg.

2. Är man brunhårig – Då skulle jag välja att färga en mörkbrun/svart bottenfärg, sedan överhåret skulle jag varva med ljusbrun och mellanbrun färg uppdelat med folie för en snygg dimension.

3. Vill man gör någonting lite coolare så skulle jag lägga en mörkröd färg i botten och fade:a ut mot längderna och bleka topparna. Massera ut färgen i schamponeringen så topparna blir rosa och den röda mörka färgen blir intensiv mot hårbotten. Så sjukt snyggt och går lätt att underhålla hemma med hjälp utav en färgbomb.

Vilka produkter ska man ha: 

  • Jag tycker att man kan satsa på riktigt bra schampo och balsam, glöm inte inpackning. Just för att produkterna kommer att räcka mycket längre och att vara snål på hårvård när man har kort hår är dumt. Valfritt schampo och balsam som passar dig och din hårtyp. Gärna volymgivande produkter eller produkter för färgat hår om man har färgat hår såklart.
  • Torrschampo med stadga i skulle jag varmt rekommendera, mina favoriter är denna & denna.
  • Även ett wax-spray är ett hett tips, det är en blandning utav hårspray samt wax. Jag kan tipsa er om DENNA!
  • Volympuder har blivit lite utav en favorit nu, passar både för oss långhåriga samt exemplariskt för korthåriga. Ett hett tips finner ni HÄR! Om ni inte vet hur man applicerar volympuder, kika in denna VIDEO där jag visar hur jag gör.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
1kommentarer
  • En liten fråga: min värmelocktång från typ 1800-talet la just av. En turkos med piggar du vet. Vart hittar man såna idag? Finns de ens längre? Jag använde den när jag bara ville böja topparna. Obs – fönlocktång/varmluftsborste funkar ej på mitt hår.

    Me 2014-12-30 10:10:01
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!