Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga // Inpackning och värmeskydd

Hej Elin!! Jag älskar din blogg!! Den är så inspirerande och det märks att du älskar det du gör!!!! Men har två frågor. Den första frågan Hur länge håller värmeskyddet?? Om jag lockar håret och använder värmeskydd ( som alltid ) och nästa dag bara vill bättra på lockarna måste man ha i värmeskydd igen? Andra frågan: Du har ju skrivit att man ska byta schampo och balsam efter ca sex månader gäller det även inpackning? Hoppas att du ALDRIG slutar blogga!! Du är såååå BRA!!! / Anna

Hej Anna! 

Men HUR gullig är inte du, TACK <3

Värmeskyddet håller sig i håret tills du tvättar det. Jag tycker att det räcker att använda värmeskydd i vått hår och sedan kan du bara återfukta håret med en hårolja med argan eller någon annan vårdande olja i sig mellan tvättarna. Du kan också välja ett använda en leave-in lotion som innehåller värmeskydd för ännu mer vård. Jag skulle kunna tipsa om denna (länk). Så svaret på din fråga är att du behöver inte bättra på värmeskyddet i torrt hår, risken finns att håret kokar i platt/locktången – i USA kallar man det ”Spray and Bake” haha.

Svaret på din andra fråga så kan du byta inpackning också, inget speciellt måste men det kan vara bra. För oftast är håret mycket torrare på vinter halvåret och behöver mer fukt, då kan du använda en inpackning som tillför mycket fukt. Sedan på sommar halvåret så kan du använda en inpackning som innehåller mer uv-skydd eller mer färgbevarande t.ex. Sen om du ska åka utomlands till värmen på vinterhalvåret så kan du ta fram sommarinpackningen när du åker iväg. Alltid bra att ha någon typ utav UV-skyddande hårvård hemma, det är sol i Sverige också.

Stort lycka till och hoppas du fick svar på dina frågor. Här under ger jag några tips på leave-in produkter samt uv-skydd hårvård året om.

leavein

1. LÄNK. 2. LÄNK. 3. LÄNK. 4.LÄNK. 5.LÄNK.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Är en föningslotion som förtjockad även värmeskyddande? Typ Kevin Murphys full again?

  Nina 2015-01-04 11:54:16
  Svara
 • Hej Elin ! Jag måste få fråga dig Elin : jag tycker mitt hår
  varit så bångstyrigt sista tiden 🙂 så kom jag på igår att det kanske beror på att jag efter tvätt torkar det med en handduk som som är tvättad med sköljmedel. Undvek det igår och vips så är mitt hår superfint igen lent och helt underbart. Kan det verkligen ha berott på handduken med sköljmedel :)) tack för den bästa bloggen ❤️

  Marita 2015-01-03 21:16:33
  Svara
 • Hej Elin! Tack för en superbra blogg, går in på din blogg flera gånger per dag för att få inspiration!
  Jag har en liten fråga, det var någon annan som frågade vad du tyckte om hairbell och då svarade du att det mer eller mindre var ren skit haha! Men då undrar jag vad du anser om Lee Stafford Hair Growth (schampoo, balsam, inpackning osv), är det ungefär samma ”skit” som hairbell eller finns det någon skillnad?

  Kram på dig!

  Josefin 2015-01-03 15:01:00
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!