Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

9 Mammatips // barn hos frisören

Nu var det ett tag sedan jag klippte barn, har slutat göra det men jag tänkte ge er mammor lite tips på vad ni kan tänka på när ni ska gå till frisören och klippa era barn. Sen vill jag påpeka att alla barn är olika, olika åldrar samt har olika uppfostran.

1. När man ska boka in en tid för att klippa ett barn så tycker jag det passar lämpligast att göra det när du kanske hämtar barnet tidigare från dagis eller skolan. Barnet ska helst ha ätit då energinivån är som bäst. Att gå och klippa sitt barn en sen fredagseftermiddag brukar inte sluta bra eller varför inte en lördag? Lördagar är barnen jätteglada och utvilade, även så föräldrarna. 

2. Ta inte med syskon eller kompisar till barnen, det är ingen fridtidsgård – barnen sitter aldrig stilla. Respektera andra kunder i salongen, dom betalar för att få lugn och ro. Nu pratar ja generellt om lite mindre barn, frisören brukar oftast tycka det är jobbigt med syskon/kompisar som ska störa varandra under klippningen.

3. Om barnet inte tycker det är roligt att gå till frisören eller det blir bråk och skrik (små barn). Så kan det vara bra att göra frisörbesöket till en rolig grej, prata om att barnet ska få gå och klippa sig några dagar innan. Uppmuntra, se till att hela upplevelsen blir rolig och kanske göra något roligt efteråt eller innan.

4. Känner du som förälder att det inte kommer att gå, skriker, inte sitter still eller helt enkelt bara inte vill. Ring in till frisören innan/säg på plats att det helt enkelt inte kommer att gå, det uppskattas hellre än att få kriga med ett barn som vägrar att klippa sig. Resultatet blir sällan bra samt inte bra att tvinga barnet att klippa sig, nästa frisörbesök kommer bli lidande. För att få en fin klippning på ett barn, krävs det att barnet sitter still.

5. Muta aldrig – Många föräldrar tar med choklad, godis och bara vräker i barnen mutor för att dom ska sitta still. Det är jättejobbigt när vi frisörer ska klippa att dom ska stanna upp för att äta, kladda med klubbor som det kommer hår på och dom kommer ändå bara skrika efter mer.

6. Fråga frisören innan i telefonen om hon/han kan avsluta med någon rolig sprayfärg, om frisören har tid att fläta barnets hår eller göra en rolig styling på lill-killen. Barnen blir glatt överraskade och besöket avslutas med någonting extra.

7. Sen vill jag verkligen inte stampa någon på tårna men ska ni föräldrar gå och klippa sina barn: Sitt inte bara och läs en tidning och låt frisören vara barnvakt medan frisören försöker göra sitt jobb. Var med i klippningen, prata med barnet, gör hela besöket till någonting som barn och föräldrar gör tillsammans. Barnen är alltid trygga med föräldrarna i närheten, tänk er själva som ett litet barn: En främmande människa som sätter på en kappa som sätts fast i halsen, tar fram sax och kam och man blir tvingad att sitta still. Klart att man vill fly från den situationen, så jag förstår barn som blir rädda och obekväma. Av erfarenhet så har alla klippningar fungerat bäst (små barn) när föräldrarna är närvarande och ger situationen positiv uppmärksamhet än att barnet får sitta själv och föräldern dricker kaffe och läser en tidning.

8. En sak som jag alltid har stört mig på, det är när föräldrarna säger: ” Sitt still, det gör inte ont”. Precis så säger man när man är hos läkaren med barnet och ska ta en spruta, hos tandläkaren där det också kan göra lite ont, vaccinera sig eller göra någonting obehagligt som faktiskt gör ont. Såklart att barnet inte blir lugn då…

9. Alla barn har någon typ av idol, leksak eller seriefigur som dom tycker om. Om en fem årig flicka älskar filmen Frost och Elsa, visa en bild och uppmuntra barnet att hos frisören kan du få samma fläta som Elsa i Frost. Snacka om lycka då? Eller en sju årig kille älskar David Beckham, ta fram en bild på honom och säg sådär kan du få klippa dig. Allt blir så mycket roligare och vid nästa frisörbesök kan barnet själv få visa och förklara, barn vill bestämma själva – här kommer ett ypperligt tillfälle.

 barnelin barnfrisyr

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Elin! Är frisör själv och vi har väldigt många barn på våran salong. Och helt ärligt blir det cirkus 8/10 gånger. Andra i salongen störs osv. Jag tycker dina punkter är fantastiska tips till föräldrar och undrar om jag får lägga in dina tips på vår hemsida, med reservation för någon ner-kortad punkt eller så? Skulle du tycka det vore okej? Kram Rebecca

  Rebecca 2015-08-15 09:18:03
  Svara
  • Svar på Rebeccas kommentar.

   Hej Rebecca!
   Tack så mycket. Men sjävklart får du det, bara du skriver källan (min blogg) eller länk till inlägget så händer det ingenting 🙂 går så bra så. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-08-15 10:16:22
   Svara
 • Så bra skrivet !!! Är själv frisör och har ibland vägrat klippa barn av den anledningen att en del föräldrar tror att man kan lämna barnet på salongen och ta en fika så länge /jo det har faktiskt hänt :-O

  Sanna-Marie 2015-01-07 16:02:15 http://akessonspalace.blogspot.se
  Svara
 • Jag visste inte riktigt vart jag skulle vända mig då ingen verkar ha ett riktigt bra svar så jag tänkte ifall du kunde hjälpa mig!

  Jag har en 4 månaders gammal bebis och jag
  har nu i 1 månad tappat fruktansvärt mycket hår, att det skrämmer mig. Jag vet att man tappar när man ammar då man inte tappar så mycket när man är gravid, men just mitt fall så rasar det av och vågar inte ens duscha längre mår väldigt dåligt av det!

  Har du tips??

  Tack

  Lina 2015-01-06 12:57:32
  Svara
 • Hej, jag har en fråga. Jag vill få bort de röda nyanserna i mitt hår, ska man färga det i någon askig färg och isåfall har du tips på någon bra askbrun färg?

  Fanny 2015-01-06 12:22:32
  Svara
 • Hej jag har blekt hår och jag brukar använda revlons färgbomb 931 och det funkar bra men jag skulle vilja testa på en mörkare nyans,går det utan att på nåt sätt förändra min blonda färg permanent.Jag vill alltså pröva på att ha en mörkare nyans som jag kan tvätta ur.

  Jessica 2015-01-06 10:43:34
  Svara
 • Du fick verkligen med det som alla frisörer vill ha sagt till alla föräldrar!
  Skulle jag kunna få reposta detta inlägg på min blogg tror du? Självklart länkar jag om jag skulle få låna inlägget! 🙂

  Amanda 2015-01-06 10:43:20 http://Nouw.com/amandaelbemo
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Tack snälla du 🙂 Ja självklart, bara du skriver källan (min blogg) så kommer det inte hända någonting. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-01-06 14:45:53
   Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!