The half bun

Då var det dags för trendspaning med mig igen. Förra veckan tipsade jag er om ”Boho Waves”, ni hittar inlägget HÄR. Men denna gång handlar det om:

||| A HALF-UP TOP KNOT  (Halv knut) |||

halvknut

Detta är också en väldigt enkel och smidig frisyr på många sätt: 

1. Det spelar ingen roll om håret är rent eller väldigt smutsigt.

2. Om du inte orkar borsta håret på några dagar så sätt upp halva håret i en knut bara, enkelt.

3. Denna frisyr förtrollar bort ”sov-virveln”

4. Den går att variera till oändlighet, hög, låg, tjock, liten, slarvig, slät, chic eller boho stil. Helt utifrån tycke smak sam vad man passar bäst i.

5. Det är riktigt trendigt, tipp topp.

bun

Du behöver endast en snodd (toffs). Du väljer själv hur mycket hår du vill dela upp och antingen rufsar runt håret eller tvinnar runt så du bildar en knut.

knot

shot knot

Samt denna frisyr passar alla hårtyper och längder. 

Prova gärna denna frisyr hemma, så får jag visa upp era fina kreationer hemma (: Skicka in ditt bidrag till [email protected]

LYCKA TIL!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej!
  Skönt att läsa att du är bättre igen!
  Jag har väldigt tjockt hår och brukar det oftast inte växa sig så långt, men när jag har kort hår känns det som att den här frisyren inte riktigt funkar för mig med kort hår. Jag har just nu ungefär lika långt hår som på sista bilden, det blir väldigt konstigt ändå. har du tips på andra enkla frisyrer som e lätta att göra hemma för en med kort hår som slutar strax under haklinjen?

  Agnes 2015-01-08 13:09:31
  Svara
 • Sämsta oljan som finns! Hjälper inte ett dugg. Köp istället nashi argan 🙂 brun flaska i glas.

  Johanna 2015-01-07 20:34:48
  Svara
 • Bästa borsten på marknaden och då har jag provat precis ALLT 🙂

  Johanna 2015-01-07 20:33:32
  Svara
 • Är håroljan Moroccanoil bra? Eller Har du något förslag på en olja som är bättre?

  Signe 2015-01-07 19:33:36
  Svara
 • Vad tycker du om tangle teezern? Är den så bra och skonsam för håret som alla säger?

  Signe 2015-01-07 19:26:56
  Svara
  • Svar på Signes kommentar.

   Jag tycker det inte är något speciellt med den borsten, varken eller faktiskt 🙂 Om du är ute efter en mer skonsam borste så tycker jag alla borstar med naturborst är dom bästa. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-01-11 21:56:38
   Svara
 • Håller med Annika, förstår inte hur detta kan anses snyggt… Men, tur att vi är olika och eftersom att många tjejer av outgrundlig anledning försöker rocka denna frisyr så är det ju absolut inne och trendigt! Tack för inlägget om frisyrer för runda ansikten förresten, massor med inspiration för mig/ oss med nypvänliga kinder!

  Julia 2015-01-07 18:39:50
  Svara
 • Hej Elin! Tack för en bra blogg till att börja med. Jag ska snart iväg på långresa, 7 veckor, och har lite funderingar kring hårprodukter att ta med mig. Jag har schampo och balsam med UV-skydd, samt en proteininpackning – allt från maria nila serien ”I Care”. Men jag undrar om jag behöver någon mer inpackning som bara ger fukt med mig,jag har en som jag använder hemma som mest är mjukgörande, alltså inte proteininpackning som jag funderar på att ta med, alternativt göra en leave in spray av den så som du tipsade om i ett annat inlägg. Jag hade tänkt köpa en hårolja innan resan också, med värmeskydd i om jag skulle behöva styla, men undrar vad du tror är bäst att ha med; leave in balsam med värmeskydd eller olja med värmeskydd. Jag vill ju inte ha med för mycket produkter heller..

  freja 2015-01-07 16:27:49
  Svara
 • Det här enligt mig är inte en frisyr utan endast något som lämpar sig för ett besök i tvättstugan..:-D

  Annika 2015-01-07 13:05:43
  Svara
 • Hej Elin!
  Skönt att du är bättre igen! 🙂
  Jag har lika kort hår som sista bilen på inlägget här.
  Jag klippte av det för ett tag sedan och ääälskar det! Alla säger att jag är sjukt snygg i det och att jag aldrig borde återvända till långt igen. This is the real me.. 😉 ha ha
  Nu till min fråga.
  Håret blir sjukt snyggt när jag använder volym torrschampoo och volympuder i det, det blir liksom helt annorlunda än efter man tvättat det. Det blir fylligt och ”stort” liksom.
  Efter tvätten ligger det platt och tråkigt sen nästa dag när man har sovit så kommer ”sov virvlarna fram” vilket jag hatar. Det bästa hade ju då varit att köra i lite torrschmpo men eftersom man helst bara ska använda det sista dagen innan tvättning så blir det lite tidigt och man vill ju inte ha det liggandes i hårbotten tills nästa tvätt? Finns det något annat man kan ta i som som ger volym och lite stadga redan andra dagen utan att det blir fettigt elle så. Tänker på något volym spray eller vad som. Mitt hår blir så jäkla fett snabbt bara.. Eller kan jag köra på Torrschampo redan dag 2? Försöker ej tvätta det så ofta.

  ÄLSKAR din blogg, rekommenderar den till alla!
  Ta hand om dig nu
  Kram

  Louise 2015-01-07 12:54:14
  Svara
 • Vad roligt att du tar upp den här! Det är min go-to frisyr de flesta dagar!

  ella 2015-01-07 12:12:07
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!