Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Före/Efter Blondinbella

Igår spenderade jag min eftermiddag med fina Isabella, det var så roligt att ta hand om henne på min första arbetsdag efter allt som hänt. Vill även tacka alla er för allt stöd, ni är guld värda. Bella har det perfekta håret, långt, tjockt och hon är så pass ljus i sig själv. Jag talar alltid om nyanser när det kommer till blonda hår, det är det viktigaste utav allt. Det var 7 veckor sedan vi sågs sist, jag har inte velat bleka hennes längder innan för att hennes hår har varit för torrt och slitet. Det hår som har vuxit ut har jag märkt att det håret är väldigt bra och om jag har lite is i magen så kommer det komma en dag då jag har kunnat stärka upp längderna så dom klaras av att färgas. Vi är där nu:

blondinbella

Före/Efter

Nu kände jag att jag var i mål. Jag kände även förra gången att jag ville fräscha upp längderna men jag ville vänta en gång, ska alltid lita på magkänslan. Bella har varit utomlands också, men håret tog ingen vidare stryk utav det – vilket jag blev glad över. Hennes ton hade gått ur och längderna drog mer åt gult nu, jag har skrivit ett inlägg om varför håret blir gult efter några veckor. Ni kommer till inlägget HÄR. Jag slingade bort utväxten som vanligt, slingade även en del på längderna med en betydligt svagare blekning. Gick även in på fri hand för att inte lägga färg på dom delarna som redan var snyggt färgade. Klippte igenom håret, tog max 2cm för att behålla hennes fräscha längder samt finfönade håret.

Det tar alltid mig 1,5 timme att lägga slingor på Bellas hår, hon har sjukt mycket hår – det är förvånansvärt att hon lyckas sitta still i tre timmar (haha). Jag nyanserade väldigt neutralt, en hint ask och även lite violett på dom partier jag ville dämpa med en kallare färg – annars gillar jag den krispiga blonda.

blondinbella1

Här har vi henne, den perfekta blonda färgen (enligt mig). Ingen helblekning, ingen ljusfärg utan bara ett enormt slingande. Jag märkte att det var många som reagerade på att Bella färgar håret när hon är gravid. Men det går jättebra att färga håret under en graviditet, det man ska undvika är att lägga hårfärg i hårbotten. Även om ångorna från foliepaketen går in i huden så har huden flera, flera hudlager så det kommer inte i kontakt med blodet ändå. Nyanseringen är oljebaserad, amoniakfri så den påverkar ingenting.

För er mörkhåriga som ändå vill färga hårbotten så finns det helt naturliga/oljebaserade/amoniakfria hårfärger som vissa frisörer använder. Jag beställer in när jag har en kund som är gravid som behöver färga hårbotten. Jag är jätteglad att det går framåt i denna bransch, alla har rätt till ett fint hår – bara tillvägagångssättet som är olika.

Men visst blev det fint? 

blondinbella2

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Väldigt Snygg hårfärg men lite för ljus för min smak☺️ Till Emelie Nilsson: Det är klart att det inte är hälsosamt på något sätt att färga håret. Man får ju i sig mycket kemikalier som bl a kan vara cancerframkallande och t ex i Danmark rekommenderas det att man inte ska färga håret när man är gravid. Sen gör ju alla naturligtvis som de vill.

  Ellen 2015-07-28 20:14:26
  Svara
 • Åh. Så himla himla superdupersnyggt! Jag är avundsjuk! Jätteavundsjuk! 😛

  Tjena Nina 2015-01-08 22:32:36 http://tjenanina.blogspot.se
  Svara
 • Fint! Är på jakt efter den perfekta nyanseringen. Vad har du för märke på nyanseringen och vill du uppge hur du har blandat vore jag super tacksam. Hur mycket ask och violett?

  Maria 2015-01-08 20:47:03
  Svara
 • Åh va snyggt! Drömmen

  Carin 2015-01-08 20:09:27 http://alexochcarin.wordpress.com
  Svara
 • Hej!
  Vad fanastiskt fin bella blev! Skulle inte du kunna göra ett inlägg där du visar hur du stylar hennes hår?
  Kram!

  Julia 2015-01-08 20:03:59
  Svara
 • Jag som frisör blir faktiskt lite fundersam över det du skriver. Inte av ditt jobb på Bella, för det är superfint. Utan det du skriver om gravida och färgning. Var får du ifrån att det skulle va skadligt att färga hårbotten på gravida ifrån?
  Jag har jobbat som frisör i 10 år, och blivit måttligt irriterad på både barnmorskor och personer som säger till sina gravida runt sig att man absolut inte ska färga håret. Det finns faktiskt ingen forskning eller resultat på att det är farligt. Skulle det var det skulle man knappast få jobba med färgning (knappt vistas på salong) när man är gravid som frisör. När jag var gravid blev jag nekad gravidpenning för att ett frisörjobb inte ingår i det dem kallar ”riskjobb”, varken fysiskt eller när det kommer till alla olika ångor som finns. Den lilla stunden en kund vistas i samma miljö är inget i jämförelse med vad vi frisörer gör. Så jag undrar, vad grundar du denna informationen på?

  Emelie Nilsson 2015-01-08 19:40:05
  Svara
 • Vad för podukter använder du till att slinga hår och färga/nyansera? 🙂 sjukt snyggt!!

  Ninnie 2015-01-08 19:29:54
  Svara
 • Hej! Jag har några frågor om mitt hår. Jag har naturligt blont tjockt, lockigt, frissigt och torrt hår. För ca 2 år sen hemmafärgade jag håret mörkbrunt 2 gånger, efter det blekte jag håret hos en frisör som missfärgade det totalt. Håret blev knallgult, torrt och gick av när man borstade det. För ett år sen tonade jag det lite mörkare och började ta hand om håret. Nu har jag använt mig av Matrix total results sleek serien och moroccanoil hårinpackningen för torrt hår och tagit olja från Matrix. Tvättar håret ca 2 gånger i veckan. Men nu undrar jag om du har något tips på schampo, balsam och någon olja/leave in treatment. Nu har jag ungefär går till axlarna(lite längre) och lite mer än halva håret är färgat från förut. Topparna blir torra och trasslar ihop sig så jag vill föna det efter att jag duschat men känner att håret slits väldigt mycket då. Har du några tips på hur jag ska sköta mitt hår? Väldigt tacksam för svar, tack för en inspirerande blogg som gjort att jag börjat ta hand om mitt hår 🙂 mvh joanna

  Anonym 2015-01-08 19:10:43
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Hej!

   Tack snälla du – Men vad roligt att du börjar ta hand om ditt hår. Du kan söka på vad du vill i sök-fältet på bloggen så kommer det komma upp tips och produkttips som nog kommer hjälpa dig 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-01-11 21:30:05
   Svara
 • Jätte fint! 🙂

  EMMA 2015-01-08 14:27:14 http://nouw.com/wondering
  Svara
 • Supersnyggt och det blir ju toppen!

  Agnes 2015-01-08 13:10:19
  Svara
 • Supersnyggt !!

  NinaKatarina 2015-01-08 12:37:23
  Svara
 • Åh blev så glad när jag läste hur du gjort! Utbildar mig till frisör & dina små tips som detta kommer hjälpa mig mycket! Taaack!!

  Kajsa 2015-01-08 12:07:07
  Svara
 • Hej! Jag har en liten fråga.. Jag har tonat mitt hår från blondt till brunt och nu vill jag gå långsamt tillbaka till blondt igen. Jag är ganska mörkbrun nu och vill bara ljusa upp det lite. Min ursprungliga hårfärg är mörkblond och nu undrar jag om det är något man kan göra själv eller om det är riskabelt och om jag istället bör gå till en frisör? Jag känner att jag inte vill dra i en blekning Hur som helst men har bland annat hört att mjällachampoo ska dra ut färgen lite?

  Sandra 2015-01-08 11:33:52
  Svara
 • Absolut den finaste nyansen av blond jag sett. När studentkassan tillåter blir det garanterat en bokning hos dig. Det är alltför sällan man ser någon som kan göra ett blont hår med en sådan lyster!

  louise 2015-01-08 11:28:49
  Svara
 • Superfint blev det! Har en liten fråga angående Goldwells skumtoning, är det något att ha? Jag har det där klassiska problemet med att mitt hår drar åt det gula hållet mellan frisörbesöken. Har provat revlons färgbomb men tycker inte riktigt att det hjälper.. 🙂

  Emelie 2015-01-08 11:06:26
  Svara
 • Elin! HUR magiskt snyggt blev inte detta på Bella. Känns som en lyxig, nästan ouppnåelig ton. Bra jobbat! Du lockar håret så fint också. Tycker du är så stark som skrivit om utmattningen och vi alla skickar styrka och kärlek – vi har bara varandra, man måste börja ta hand om sig själv, så helt rätt med planen och skönt med Thailand coming up. Din blogg äger ut min läslista här på macbooken. Jag har en kort bob/lite längre vid ansiktet så när jag drar håret bakom öronen är det riktigt rakt. Gillar frisyren skarpt. Har sparat ut min egna hårfärg efter att ha varit på villovägar på färgningsfronten under rätt många år (dunderblont, mörkt, tonat hemma osv en enda röra). Mitt hår är cendréfärgat. När man har en kort bob (lite nedanför käkbenen) kan man då göra en soft ombre och behålla sin vanliga hårfärg ovan? Det vore som att gå en ”middle way”, ljusa upp längst ner. Eller tycker du man ska färga om allt? Eller ska man bara ljusa upp med slingor?

  Kanske konstig fråga. Men om du har något svar så ser jag fram emot att läsa det! Allt det bästa. Trogen läsare!

  Sofia 2015-01-08 10:27:40
  Svara
 • Which shampoo/conditioner would you reccomend for her hair??

  Camilla 2015-01-08 10:26:27
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!