Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga – Färga hemma?

Hej! Jag har en liten fråga.. Jag har tonat mitt hår från blondt till brunt och nu vill jag gå långsamt tillbaka till blondt igen. Jag är ganska mörkbrun nu och vill bara ljusa upp det lite. Min ursprungliga hårfärg är mörkblond och nu undrar jag om det är något man kan göra själv eller om det är riskabelt och om jag istället bör gå till en frisör? Jag känner att jag inte vill dra i en blekning Hur som helst men har bland annat hört att mjällachampoo ska dra ut färgen lite?

Hej!

Jag har svarat på detta flera gånger men jag tänkte ta upp detta igen. Alla som läst denna blogg länge vet att jag är helt emot hemmafärgningar utav alla dess slag. Tycka vad man tycka vill om det, men jag är HELT emot det.

Anledningen till det är att ni icke frisörer, alltså konsumenter inte har någon som helst aning om vad färgburkarna innehåller eller hur man använder dom. Jag hatar reklamer där dom lovar blont hår på ett knyck eller att man inte behöver klippa sig bara man använder ett balsam?! Förjävligt… 

Mitt tips till dig är att gå till en utbildad frisör, leta runt på internet – du kommer hitta någon som passar dig. Gör en ordentlig konsultation, frisören får gå igenom ditt hår, vad kommer ditt hår klara av? Under vilken tidsplan kommer ni kunna genomföra ditt slutgiltiga mål? Experimentera inte hemma, snälla – för min och för hårets skull. För att du ska bli ljusare så behövs det professionell hjälp som kan behärska den kemi som behövs för att uppnå ditt mål. Du tycker säkert att jag är dum nu, men jag får rädda minst ett förstört hemmafärgat hår i veckan. Det skär i mig varje gång när jag behöver säga till kunden att:

”Ditt hår klarar inte av att färgas, vi måste klippa av allt och sedan när håret börjar repa sig (3-6 månader) – då kan vi börja arbeta oss till en hårfärg som är användbar”

Med användbar menar jag OK, långt ifrån det kunden tänkt från början. Jag vet inte hur många kunder jag har nekat när dom väl sitter i stolen, det kommer bara inte gå att färga ditt hår. I stort sätt ALLA ångrar att dom ens tänkte på en hemmablekning, vissa gråter och vissa blir förbannade på mig – men jag gör bara dom en tjänst. Jag får se baksidan utav detta eviga hemmafärgandet, det är så tragiskt och därför jag är så fruktansvärt ANTI detta.

Jag hoppas innerligt att du lyssnar lite på mig i alla fall <3 och jag hoppas verkligen att du hittar en frisör som kommer göra din hårfärg helt FLAWLESS!

bild-9

Före/Efter

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej Elin!
  tycker din blogg är helt fantastik och väldigt inspirerande. Jag håller just på att utbilda mig till frisör, och är så nyfiken på hur du kan så mycket. Skulle vara jätte kul om du nångång berätta mer om hur du gör färgen, vad är de du blandar? mm, som tex denna färg du gjorde, vad blandar du då? för hon har ju minst tre färger i håret, hur gör du allt så jämnt? Jättebra blogg fått jätte mycket tips och råd!

  Emelie 2015-02-02 19:48:35
  Svara
 • Hej Elin!

  Tack för bra blogg! Hur ställer du dig till färgbomber (inom ens egen färgnivå) samt hemmatoningar som säljs hos frisörer? T.ex. goldwell och wella colour refresh m.m. Spontant känns det som att det finns en viss acceptans för dessa – dock ställer jag mig frågande till hur snälla dom är för håret samt hur mycket försäljningsknep som ligger bakom, eller om dom faktiskt är bra produkter mellan frisörtider.

  Hälsningar,
  Josefine

  Josefine 2015-01-10 23:04:28
  Svara
 • Hej Elin! Vill börja med att tacka dig för en super bra blogg! Har lärt mig en massa om mitt hår sedan jag hittade din blogg för cirka ett år sedan! Har en inte färgat mitt hår på flera år nu men skulle vilja ha en förändring och är mycket sugen på en ombre, det enda som skulle behövas är att ljusa upp topparna en del. Tänker mig att detta skulle innebära blekning, min fråga är vad jag ska säga till min frisör för att få en lyckad blekning?

  Sanna 2015-01-09 23:15:44
  Svara
 • Jag blekte mitt hår hemma för typ tre år sedan när jag var 17år. Det gick ”bra” i början men helt plötsligt så märkte jag att håret bröts av. Alltså det är verkligen INTE värt det. Jag ångrar att jag ens har gjort det. Inte förrens nu har mitt hår äntligen växt ut och är jämt.
  Jag tycker att hemmafärgning nästan borde förbjudas , iallafall blekning. Åtminstonde vara 18 års gräns.

  Rebecca 2015-01-09 19:06:24
  Svara
 • O´hoj,
  Jag har läst att Henna-färg är skonsammare mot håret för det är mer naturligt, stämmer det eller är det också bara en myt? Jag ha färgat med Henna sen väldigt långt tillbaka just för att jag hört att det ska var bättre än sån annan köpefärg, är ju galen i den nyansen också hehe. Som du säger så är du emot att färga hemma men anser du att det är någon skillnad gällande dessa olika sorters färger?

  Hare bäst!
  /Elinor

  Elinor 2015-01-09 17:26:01 http://ellenelinor.blogg.se
  Svara
 • Hej Elin! Jag är lite nyfiken på vad du tycker om Sachajuans hårprodukter!? Tack för bästa hårinspirationen! /Johanna

  Johanna 2015-01-09 10:33:50
  Svara
 • Oj! Ja den före/efter-bilden var verkligen ett exempel på varför. Fantastiskt att du har lyckats så bra!

  Agnes 2015-01-09 09:53:05
  Svara
 • falsk marknadsföring är vad företagen sysslar med! Väldigt jobbigt att bli motarbetad på det viset hela tiden, reklam som är en sådan stark kraft i vår tid.

  Alice 2015-01-09 09:43:13 http://www.colorsofwonderland.se
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!