Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfrågor ||Ombre – Tjockare hår – Frisyrer – ”Byta hårfärg”

1.Hej Elin! Vill börja med att tacka dig för en super bra blogg! Har lärt mig en massa om mitt hår sedan jag hittade din blogg för cirka ett år sedan! Har en inte färgat mitt hår på flera år nu men skulle vilja ha en förändring och är mycket sugen på en ombre, det enda som skulle behövas är att ljusa upp topparna en del. Tänker mig att detta skulle innebära blekning, min fråga är vad jag ska säga till min frisör för att få en lyckad blekning?

Svar: Hej! Tack så hemskt mycket, vad roligt att du gillar min blogg. Först lär du tänka på hur stor förändring du vill göra, kika runt på internet på bilder på det du tycker är snyggt utifrån din egen hårfärg. Vill du endast ljusa upp topparna samt ha kvar din egen hårfärg mot botten (alltså grundfärgen) då kan du säga till frisören att du vill inte lägga en bottenfärg utan utgå från din egen färg. Att du vill ljusa upp längderna i en Ombre-teknik men att resultatet ska vara naturligt och inga skarpa kanter. Du kan även tänka på vilken typ av ton du vill ha på det blonda, ju ljusare blond du blir på längderna desto större kontrast. Eller så kan du ljusa upp måttligt och välja en snygg beige/creme ton på det blonda. Jag brukar bestämma det med kunden utifrån kundens kvalité på håret, om håret klarar av att ljusas upp. Det viktigaste av allt är just det, VAD ditt hår klarar av. Stort lycka till <3

2. Hej! Jag har alldeles nyligen hittat din blogg och jag blev helt fast, du är så grymt duktig! Och du har gjort mig superinspirerad att fixa och dona med mitt hår, så tack så mycket.
Jag har en fråga också, jag är riktigt sugen på Kevin Murphys plumping line eftersom jag tappar ganska mycket hår och är ganska tunnhårig, men samtidigt är mina längder torra och lite slitna efter färgningar och ett par blekningar, så frågan är om den serien passar mitt hår eller ger det för lite fukt/näring?

Svar: Hej! TACK du <3 Vad roligt att du börjat ta hand om ditt hår. KM Plumping Line är ett jättebra alternativ, väldigt viktigt är att du BARA använder dessa produkter. Viktigt också är att du använder Body Mass (spray) som ska appliceras direkt efter i handdukstorkat hår. Du kan läsa om allt för Plumping Line HÄR. Vill du ge håret lite extra vård så kan du använda inpackning från KM – Born Again (länk) samt oljan KM Young Again (länk). Men annars använder du bara Plumping Line, det är en superbra serie och ge det tid. Du kanske måste köra på den serien i 6-12 månader för att känna någon skillnad. Tänk på att det är bara det hår som växer ut som aktiveras.

3. Hej Elin! Jag är lite nyfiken på vad du tycker om Sachajuans hårprodukter!? Tack för bästa hårinspirationen! /Johanna

Svar: Hej Johanna! Tyvärr så har jag ingen större erfarenhet utav dom produkterna, men det är en konsumentprodukt (finns på Åhléns, Kicks mm) så det jag har testat är ok – inget mer än det. Kram

4. Elin! HUR magiskt snyggt blev inte detta på Bella. Känns som en lyxig, nästan ouppnåelig ton. Bra jobbat! Du lockar håret så fint också. Tycker du är så stark som skrivit om utmattningen och vi alla skickar styrka och kärlek – vi har bara varandra, man måste börja ta hand om sig själv, så helt rätt med planen och skönt med Thailand coming up. Din blogg äger ut min läslista här på macbooken. Jag har en kort bob/lite längre vid ansiktet så när jag drar håret bakom öronen är det riktigt rakt. Gillar frisyren skarpt. Har sparat ut min egna hårfärg efter att ha varit på villovägar på färgningsfronten under rätt många år (dunderblont, mörkt, tonat hemma osv en enda röra). Mitt hår är cendréfärgat. När man har en kort bob (lite nedanför käkbenen) kan man då göra en soft ombre och behålla sin vanliga hårfärg ovan? Det vore som att gå en ”middle way”, ljusa upp längst ner. Eller tycker du man ska färga om allt? Eller ska man bara ljusa upp med slingor? Kanske konstig fråga. Men om du har något svar så ser jag fram emot att läsa det! Allt det bästa. Trogen läsare!

Svar: Hej fina du!

TACK så hemskt mycket för dina fina ord, blir hur glad som helst. Alltså den kortare bob är det snyggaste jag vet, särskilt när man drar sidorna bakom öronen – TIPP TOPP. Jag tycker att när man har en sådan pass ”skarp” frisyr så är det snyggast när man har en ”skarp” hårfärg. Det går jättebra att färga en ombre men det man måste tänka på då är att inte gå ner så mycket med bottenfärgen. Bottenfärgen skall gå ner 1/3:del utan hårlängden (från botten), så i ditt fall så kan du färga en mörkare botten och sedan ljusare längder. Gör längderna rätt ljusa, snyggast så. Om du bara färgar hela håret i en och samma färg så kan det lätt bli tråkigt, då skulle jag rekommendera att färga i en roligare nyans så som går mot rött, lila, koppar eller brons – någonting som sticker ut. Du kan även ha ombre-teknik även här, supersnyggt. Hoppas du fick svar på dina frågor, LYCKA TILL <3

5. Hej jag har blekt hår och jag brukar använda revlons färgbomb 931 och det funkar bra men jag skulle vilja testa på en mörkare nyans,går det utan att på nåt sätt förändra min blonda färg permanent.Jag vill alltså pröva på att ha en mörkare nyans som jag kan tvätta ur.

Svar: Hej du! Som jag nämt väldigt många gånger så är färgbomben inte en färg, alltså dom är inte till för att ”färga” håret med. Det är bara en inpackning som tillsätter lite pigment åt en färg som är lika som din egen färg. Om du lägger en mörkare färgbomb på ett ljust hår så kommer du se ut som en urtvättad disktrasa och chansen att du får bort pigmenten från färgbomben är inte speciellt stor. Mitt tips till dig är att fundera över hur du vill göra, vill du bli mörkare – gå till frisören och diskutera fram för bästa resultat. Om man kunde ”pröva” en hårfärg hemma och sen gå tillbaka till den vanliga så skulle inte vi frisörer finnas, så tyvärr det går inte. Gå till frisören och diskutera fram en förändring, jag är helt säker på att du kommer tycka det blir bättre. Kram

elindamerna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Elin!! Har flera frågor till dig nu jag hoppas du kan svara på. Tusen tack för din världsklass blogg!

  Jag vill som alla andra tjejer ha långt hår. I dags läget slutar håret vid brösten ungefär men det känns som det stannar där.. Så jag har varit inne på hårförlängning men eftersom jag är såå nära mitt mål så känns det så onödigt. För man vill ju helst av allt ha sitt egna. Och jag har sett allt för många skräck exempel på hur det kan gå med en hårförlängning.
  Hursom.. Jag äter bra kost och ser till att kroppen får rätt näring inte bara i träningssyfte men oxå för hår, naglar och hud, jag använder Maroccoanoil schampoo och balsam som ska vara återfuktande, även deras frizz spray, och till det har jag en argan olja från ett annat märke som jag köpt på salong. Brukar använda Maroccoanoils argan olja annars. Är det ett märke jag borde använda? Vad tycker du?
  Sen har jag inte plattat håret på nästan 6 år, det har hänt att jag lockar håret till fest eller andra event men det är ytterst sällan. Det enda jag medvetet gör är att slinga håret hos frisör för jag vill ju att det ska va åt det ljusare hållet. Jag är mellanbrun, inte mörkbrun utan mellan råttfärgen och det bruna, inte rödbrun utan rätt kall brun om du förstår va jag menar? Jag har bruna ögon oxå, (har alltid velat vara blond o blåögd som mamma) men är det helt omöjligt för mig att ha ljusare/ljust hår? Vissa brunetter blir ju så snygga i en blond touch på håret.. kolla J.Lo, Ariana Grande, Kim K, Beyonce, Jessica Alba, Jessica Simpsons?? Och så då varför tar det så långt för mitt hår att växa? Vad skulle du rekommendera mig som brunögd för hårfärg när jag inte gillar rött eller koppar? Alla säger att jag ska köra på det.
  Förlåt för ett lång saga men tusen tack för din tid om du läser det här och ännu mer tack för ett svar.
  Du är grym!! Du kmr komma långt i din karriär! <3

  Maja 2015-01-13 15:49:44
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag hittade din blogg för lite mindre än en vecka sedan och har redan nu scrollat igenom massor av inlägg både från nu och från förr. Riktigt bra!

  Nu har jag en fråga som gäller mitt hår. Ingen har kunnat hjälpa mig ännu och jag frågar nu dig om en lösning. Jag har ett hår som är väldigt risigt och torrt i längderna. Det ser nästan dött ut och det är inget man som tjej vill såklart. Jag har i mitt liv, fram tills ca 17 års ålder (är 20 nu) bara tvättat håret med schampo (ej balsam, och bara ”ica basic” schampo pga min familjs dåliga ekonomi) och detta är såklart inte bra för håret. När jag var runt 15 års åldern så blekte jag även håret en 3-4 gånger, så det har väl satt sina spår. Jag klipper mig ungefär 1 ggr per år hos frisör pga att jag vill att håret ska växa ut och bli längre, vill inte klippa hela tiden.

  Nu kör jag på Revlon Style masters schampo och har tidigare kört med Revlons equave schampo men jag tycker inte att något gett mig bättre hårkvalite. Jag använder vanligt schwarskoft balsam och inpackning ca 2 ggr/mån, också vanligt ”matbutiksmärke”. Jag har dock sprejbalsam, Revlon equave. Jag har även 2 olika oljor som jag brukar smörja in i håret, Matrix oil wonders och orofluido. Jag använder alltid värmeskydd när jag fönar eller plattar.

  En lång text, men nu till min fråga, vad ska jag göra för att mitt hår ska se friskt och mjukt ut? känns som att jag prövat allt 🙁

  Emelie Nyberg 2015-01-12 21:56:55
  Svara
 • Hej Elin, har du tips på något gärna ett billigare schampo och balsam(inpackning osv) som inte innehåller sulfater osv Inte för att jag går på balsammetoden utanför för att jag känner att mitt hår mår bättre utav det? Svårt att hitta då jag inte har bra koll på olika märken. Sen undrar jag vilka hår frisyrer som passar oval form ifall jag blir sugen på att ”piffa” upp håret lite.
  Kram 🙂

  Katarina 2015-01-12 19:47:29
  Svara
 • Åh jag har också en fråga!
  Har långt, inte uppklippt blont hår som jag tröttnat på för det är nästintill spik rakt. Jag har lockat det så som du har det men håller max en dag. Vad tycker du om att permanenta håret? Sliter det gör mycket? Hur länge sitter det i? Tills håret växer ut? Om inte har du någon annan idé eller tips vad jag kan göra?
  Tack på förhand & tack för fin blogg!
  Kram 🙂

  Emmy 2015-01-12 17:25:12
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!