Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Så får du tjockare hår

Det är många som knappt kan tro att det är samma person på mina före/efter bilder. Jag vet inte om jag ska ta det som en komplimang eller en förolämpning men det får vara osagt så länge. Men i och med detta så tänkte jag tala om för er hur jag kan göra att håret ser tjockare och fylligare ut – bara genom att styla håret och använda rätt produkter.

1. Första steget är att använda rätt hårvård i schamponeringen. Oftast så vill alla mina kunder att jag ska styla håret på mitt sätt, så jag skulle aldrig använda en tung, oljebaserad serie i schamponeringen. Jag använder oftast för volym eller fukt, avslutar med lite balsam bara.

2. Det som gör det största jobbet är hur jag klipper håret på kunden. Vill kunden få ett fylligare hår så klipper jag på ett sätt så att håret faller sig så, grundarbetet är A&O. Man kan aldrig tro att man ska kunna få ett fylligt hår genom att endast klippa topparna, dom går ur när kunden är vid tunnelbanan.

3. Produkter är viktigt, jag använder alltid någon typ av leave-in creme i längderna och olja för fukt. Sedan root-lift i hårbotten och en förtjockningslotion i längderna som aktiveras när man börjar jobba med håret i värme.

4. Jag fönar ALLTID mina kunder med rundborstar oavsett om kunden vill ha rakt eller lockigt hår, det är jobbigt, alltså för armarna. Det gäller att ta i och arbeta med hela kroppen för att få ett hållbart resultat. HÄR kan ni se på ett klipp där jag fönar håret på mig själv och vilka produkter jag använder.

5. Ibland jobbar jag med locktång efteråt för att få en snygg finish på lockarna, svalna och sedan sprayar jag i wax-spray eller saltvattensspray.

Där har vi alla steg, det låter kanske enklare sagt än gjort men med rätt verktyg hela vägen, tålamod och träning så kan alla få ett fylligare hår. Sen är det självklart olika på olika hår och man måste göra det bästa utifrån det hår man har.

extensions

 

Eller så finns det ett annat alternativ. Du kan göra en förtjockning med extensions som jag har gjort på fina Annica. Här har jag satt i 50st slingor och klippt av i samma längd som hennes eget. Enkelt, stylingen håller desto bättre och sjävklart ett fylligare hår.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Formblåser du ALLA kunder med rundborsten? Fönar alltid med borste men väljer att inte alltid formblåsa med rundborste just för att jag är rädd för att slita ut armar och axlar, de får ta nog med stryk inom frisöryrket. Tycker inte du att det blir tungt för armarna efter 8 kunder per dag? Kram!!

  Matilda 2015-01-15 21:27:49
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Hej!
   Svar Ja, jag formblåser alla kunder. Faktiskt har den tanken aldrig slagit mig, men det jag märker är att:
   Om jag är ledig i 1-2 veckor och sedan börjar jobba igen så kan jag få träningsvärk i armarna, men annars så försöker jag stå rätt och verkligen jobba med hela kroppen medans jag fönar. Blir det bättre om jag står 2cm till höger så flyttar jag på allt och ställer mig 2cm till höger för bättre ergonomi. Självklart i längden så kan jag få problem, men träna kroppen och stå RÄTT så klarar man sig. Jag hör mer att dom som jobbar på kontor får mer skador, konstigt nog. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-01-16 00:19:11
   Svara
 • Hej! Kan inte du göra ett inlägg där du beskriver hur och i vilken ordning man ska använda alla produkter? Finns så himla mycket man kan använda, men känns som att de kan bli för mycket också? För de finns ju leave-in produkter, värmeskydd, olja, frizzkontroll, volymprodukter mm, i vilken ordning ska man använda produkterna för att få bäst effekt? Och är det något man inte ska använda tillsammans? Väldigt surrig fråga men jag hoppas du förstår hur jag menar 🙂
  Tack för en grym blogg!
  Mvh Jennifer

  Jennifer 2015-01-15 08:10:20
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag har nyligen hittat till din blogg och är mäkta imponerad över vad du kan skapa med hår! Jag har precis avslutat en behandling för cancer och blev av med allt mitt hår. Det var faktiskt inte så jobbigt som jag trodde att det skulle vara. Något som känns värre är när mitt lockiga hår kommer vara 5-10 cm långt – hur sjutton stylar jag det? Hade varit tacksam för tips! 🙂 Kram

  S 2015-01-15 03:40:35
  Svara
 • Hej Elin
  Hittade din instagram av en slump och sökte mig sedan vidare till din blogg.. Dina resultat är helt fantastiska och jag blir lila positivt förvånad varje gång du uppdaterar med dina före och efter bilder. Jag har varit hos många frisörer och lagt ut så mycket pengar på mitt hår utan att bli nöjd, resultatet blir alltid ”okej” aldrig som jag verkligen vill ha, går aldrig ut hel nöjd.. Som sagt föll jag för ditt jobb och jag vet att du skrivit att du inte tar emot nya kunder men jag vill SÅ gärna att du färgar mitt hår, och jag kan vänta!! Så nu till min fråga, när börjar du ta emot nya kunder?
  Kram

  Belin 2015-01-14 22:43:47
  Svara
  • Svar på Belins kommentar.

   Hej fina du!
   Tusen tack för dina fina ord. Tyvärr så ser det inte ut som att jag kommer göra det detta år, som sagt: Jag kommer presentera på bloggen om det blir tidigare. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-01-14 23:04:05
   Svara
 • Har du någon erfarenhet av Davines oi oil? Jag köpte den lilla storleken och använder den av och till. Jag gillar doften och håret känns lent. Min frisör sa att jag inte behövde ha något värmeskydd i håret om jag applicerar denna för den skyddar ”lite”mot värmen, men att jag bör ha annat värmeskydd om jag använder plattången efteråt, håller du med? Funderar på om jag ska köpa den stora storleken eller testa kevin murphys shimmer shine som du tipsat om tidigare.

  Maria 2015-01-14 22:30:15
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej Maria!
   Jag älskar alla Davines produkter. Dom skapar dom mest skonsamma och genomtänkta produkterna på marknaden, så du har köpt helt rätt. Jag tycker att du kan köpa ett värmeskydd (i lotion form) faktiskt. Då applicerar du värmeskyddet i handdukstorkat hår, sedan olja och därefter fönar/stylar håret. Du behöver inte använda värmeskydd varje gång du ska platta håret. Styla håret som vanligt och avsluta med olja bara så är du säker. Jag har ett tips till dig: http://www.lyko.se/redken/redken-heat-styling-satinwear-02-1?gclid=CM3U6Je_lMMCFQv4cgodpY0Acw
   Lycka till
   Kram Elin

   Elin Johansson 2015-01-14 23:08:33
   Svara
 • Hej Elin, du har verkligen inspirerat mig till att kämpa för ett välvårdat hår. Var med om en riktigt dålig slingning för ungefär 1,5 år sedan….halva överhåret trilla av, (tur att det bara var det övre). Så där satt jag med en halverad tjocklek på mitt annars så lockiga blonda och tjocka hår.
  Vid den punkten fick jag nog aldrig mer slingning eller försöka manipulera min grova lockar till o bli raka. Jag klippte successivt av mitt färgade hår, skrota allt som hette hårförlängning,värmetång och billiga schampon. Haft håret uppsatt i kinapinnar i 1,5 för att dölja mitt missnöje samt för att de är skonsamma, så nu här om dagen så var det dags för den sista klippningen för att få bort det färgade topparna. HALLELUJA säger jag bara,
  min naturliga underbara blonda hårfärg är tillbaka, lystern,lockarna,tjockleken allt! Nu är det bara längden som fattas, har ner till nyckelbenet ungefär och bröstlängd är målet, tack för alla dina fina tips som verkligen räddat mitt hår, vill verkligen slå ett slag för ett välvårdat hår det finns nog inget bättre! :D<3 p.s jag kan inte sluta ta på mitt underbara Ängla hår!!

  Olivia 2015-01-14 20:37:40
  Svara
 • Men få måste jag fråga angående klippning. Jag har spikrakt hår utan en tillstymmelse till självfall nånstans. Jag har mitt hår rakt typ jämt förutom när jag ska på fest då jag lockar det. Hur ska man klippa ett sånt hår för volym?! Har haft uppklippt förut men det såg ju hemskt ut då varenda etapp syns!

  Linnea 2015-01-14 20:10:40
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag har aldrig varit särskild intresserad av att vårda mitt hår på ett visst sätt, köper liksom det schampoo som finns på matbutiken. Men blev så inspirerad av dig när jag hittade hit! Riktigt roligt.

  Nu till min fråga – skulle DU kunna tipsa om något skonsamt schampoo och balsam? Har ett blondt, blekt hår. Har väldigt långt hår men det är ganska tunt och blir fett otroligt fort (hatar det, duschar det varje dag).

  Tack för en superblogg!!

  Linn 2015-01-14 20:00:49
  Svara
 • Åhh ge tips på root lift och förtjockningslotion!

  Sanna 2015-01-14 18:10:00
  Svara
 • Hej fina du! Jag har helt rakt hår som är svårformat så när jag lockar håret är det platt igen efter en halvtimme.. Kan du inte tipsa om bra produkter för att få lockarna att hålla?
  Och förresten, du är väldigt inspirerande och tack vare din blogg tar jag nu hand om mitt hår exemplariskt 🙂

  c 2015-01-14 17:09:53
  Svara
 • Hej Elin! Har du några bra tips på återfuktande schampo/balsam som inte tynger ner håret och gör det ”fettigt”? Mitt hår är tydligen väldigt torrt i topparna främst, men är rädd att använda produkter för torrt hår då det oftast bara brukar resultera i fett hår (vilket jag redan har problem med efter ca 1,5 dag) utan någon volym för min del…

  Karolina 2015-01-14 16:48:49
  Svara
 • Hej! Vilket intressant inlägg. Verkar inte helt lätt för en amatör men med lite övning kke.. Kommenterade ju tidigare om att det är svårt att tro att håren på efter o förebilderna var samma. Vill bara förtydliga att jag aldrig betvivlat att det är samma, det var mest ett sätt att uttrycka hur imponerad jag är av hur du kan förvandla o styla olika hår. Vad kul att du gjorde ett inlägg om detta iallafall. Också kul att du lyssnar så mycket på dina läsares kommentarer o frågor i ämnen till bloggen. Tror det är en del i din framgång 🙂

  malin 2015-01-14 16:06:11
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag kan bara tala för mig själv, men när jag skriver och frågar om det så är det den största komplimang jag kan ge dig! Tycker du gör fantastiska förvandlingar och undrar om mitt eget hår skulle kunna bli lika fint.

  Hoppas verkligen att du inte tog illa upp, det va som sagt bara menat som en stor komplimang!

  Anna 2015-01-14 15:33:14
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!