Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

6 tecken på när det är dags att klippa sig

När är det egentligen dags att klippa sig då? Stämmer det verkligen att man MÅSTE klippa sig va 8:e vecka? Hur märker man att det är dags? Känner du igen dig i några utav dessa punkter, boka en klipptid.

1. Att man måste klippa sig var 8:e vecka är en myt, det är ingenting som säger att ditt hår förfaller på åtta veckor. MEN, alla har olika hår, vissa sliter mer på håret och vissa tar sämre hand om håret. Mina kunder kommer var 3-4:e månad och klipper sig, dock inte mina ”Lob” (längre page, bob, kortklippta) kunder – dom vill trimma barret oftare. Men det har att göra med att frisyren tappar form, inte för att håret är slitet.

2. Tänk såhär: Håret växer ca 1 cm i månaden, du går och klipper dig var 8:e vecka – ditt hår har växt 2 cm. Frisören klipper 1,5-2cm, du har alltså knappt fått ditt hår längre. Du går och klipper dig var 3-4 månad, håret har växt ca 4 cm, frisören klipper 1,5-2 cm, grattis du har fått 2 cm längre hår sedan sist och håret är fint och friskt.

3. Du känner att håret börjar tappa form, frampartiet börjar gömma ditt ansikte och uppklippningen ligger formlöst i nacken. Det är dags för en klippning!

4. All styling tar längre tid, håret formar sig inte och du får helt enkelt inte till det där välfönade och fylliga håret som du brukar ha.

5. Du sätter upp håret oftare och oftare, du känner att ”det är ingen idé”.

6. Topparna är klyvna och spretiga.

ELINSSTYLING

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej, jag är en tjej som har haft problem med mitt hår ett tag, för några timmar sen innan jag gick till frisören så hade jag väldigt torra hår, topparna var väldigt slitna och sträva och det såg jätte ovårdat ut. Nu har jag varit hos frisören och mitt hår är jätte lent MEN jag vet inte vad för produkter hon använde, jag glömde att fråga och jag vill gärna hålla mitt hår såhär fint och friskt och lent. Hur ska jag göra för att hålla det såhär? Hur ofta ska man klippa håret? Vad för produkter ska man använda? Kram

  Victoria 2015-11-17 18:30:57
  Svara
 • Jag har en fråga till till dig elin. Jag har börjat fundera på en ny plattång och en ny fön. Har hört mycket om ghd. Just nu har jag en gama plattång som jag haft många år + en fön från obh nordica. Vad skulle du rekommendera mig? Är det värt att lägga pengar på ghd fön och plattång? Uppskattar verkligen svar! 🙂

  Elin 2015-01-16 22:08:23
  Svara
 • Vilket bra inlägg!

  Hanna 2015-01-16 22:05:58 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Hej! Har precis hittat din blogg via Bloggkommentatorerna. Kul och bra blogg! Jag har en fråga. Jag bor på landet och har egen vattenbrunn. Vi har mycket järn i vattnet, inte farligt att dricka men ett helsike för håret! Har varit slingat blond i hela livet men sedan vi flyttade till vårt nuvarande hus funkar inte det. Håret blir nämligen grönskiftande och långsamt mörkare några månader efter att jag varit och slingat mig. När jag är hos frisören kokar typ håret när medlet kommer i och färgen smälter mer eller mindre. För några månader sedan färgade jag håret mörkt. Trivs helt OK men inte helt. Tycker det är asjobbig med ful, ljus utväxt, som blond har utväxten funkat rätt bra men nu…fy! Längderna är mest preparerade av järnet eftersom det är mer slitet, så jag har en färg där och i hårbotten där håret är nytt har jag en annan färg. Inte snyggt. Färgen fastnar helt enkelt inte på samma sätt i längderna. Så…hur kan jag vara blond utan gröna toner? Vi kan köpa nåt filter till vattnet, men det kostar oss dryga 20 000. Helst skulle jag vilja spara ut min vanliga råttfärgade hårfärg, min sambo har ofärgat hår och hans hår påverkas inte av järnet. Vad är bästa tipset för att få tillbaka sin riktiga hårfärg för att göra det så snyggt som möjligt? Jag har en lång page typ. Tack för en fin och inspirerande blogg!

  Erica 2015-01-16 20:15:28
  Svara
 • Hej Elin! Du tipsar alltid om produkter som ska användas i handdukstorkat hår och jag har verkligen tagit till mig dina tips och köpt en ny olja och leave in kräm. Jag undrar vilken ordning man har i produkterna för bästa verkan, och är det bättre att ta med måtta eller ta lite mer eftersom håret är blött? Måste man alltid föna torrt för bäst resultat? Jag har rätt långt hår och brukar ta rätt stor mängd produkter efter jag tvättat håret. Tack för en underbar blogg!

  Sofie 2015-01-16 19:53:40
  Svara
 • Elin! Vilken fantastisk blogg! Så generöst med tips som även dödliga icke-frisörer förstår sig på 🙂 jag har en fråga, har en LOB (son jag lärt mig att det heter), tunt fint skandinaviskt hår. ÄLSKAGE Swaghårstilen MEN! Jag vill så gärna ha lite lätt vågigt, busigt hår men oavsett hur jag fått håret uppklippt får jag jobba som en sate för att få håret att hålla sig så. Och jag är rätt lat. Tränar ofta och är på språng nästan jämnt. Kan man typ halvpermanenta hår i vågor på något sätt?

  Kram

  hedda 2015-01-16 15:19:17
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!