Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsa till frisör på distans?

Hej! Vad tycker du om att utbilda sig till frisör på distans? Jag ska utbilda mig till frisör och sitter därför och letar och läser om utbildningar hela dagarna, är ju en djungel! Så fick jag ett tips om en distansutbildning i Malmö, men kan man verkligen utvecklad till en grym frisör på distans? Vore roligt att höra din åsikt tack för en grymt inspirerande blogg!
Kram

Svar: Hej du!

Jag visste inte ens att det gick att läsa till frisör på distans men när jag nu kikade på det lite så känner jag mig väldigt skeptiskt till det. För att dra det lite krasst så tar det 5 års utbildning för att till slut kunna ta Gesällprovet och bli professionell frisör idag, oavsett om man går gymnasiet eller privat utbildning. När det gäller frisöryrket så krävs det väldigt mycket för att lyckas och att bli bra, alla kan läsa sig till saker och ting men att vara en duktig frisör så krävs det så mycket hjärta och kärlek.

Utbildningen är det viktigaste av allt, jag som är frisör och har gått den låååååååååååånga vägen och vet vad som krävs.

1. Full fokus
2. Träna, träna och träna
3. Tålamod
4. Ett jävlar anamma 
5. Att vara enormt envis 
6. Samt det viktigaste av allt, vara väldigt intresserad

Jag skriver helt utifrån vad jag tycker och jag skulle aldrig välja att läsa till frisör på distans utan göra utbildningen på en och samma gång. Jag skulle till och med söka mig till Björn Axén, Tony & Guy eller Vidal Sassoon, dom stora jättarna om man inte läser på gymnasiet förstås (Björn Axén är också CSN-godkända). Där råder dock en enorm hierarki men man lär sig, den hårda vägen från början – det kostar runt 150.000 – 250.000 kr kanske men blir du grym så drar du in den summan på en månad sen. Många gymnasieskolor är riktigt missvisande och tar inte upp svårigheterna med att vara ny i branschen. En frisörutbildning är samma grund för alla och det är när man börjar jobba som man märker om du kommer bli grym eller inte. Det finns inga genvägar, full fokus och vill man bli riktigt bra så är det utbildning fullt ut. Sedan väntar 3500-4500 lärlingstimmar på salong och sedan tar man Gesällprovet som därav kostar 5000 kr att göra och endast bevisar att du kan grunderna.

Som sagt, det är en väldigt lång väg till att bli frisör. Tänk, det tar lika lång tid att bli professionell frisör som det tar att bli ekonom. Stort lycka till och välj en riktigt bra utbildning, kämpa och ge det blod svett och tårar så kommer du bli grym. Kom ihåg, inga genvägar och skapa dig ett enormt tjockt skinn på näsan <3

elindamerna

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej, är lärlingstimmarna olika i olika delar av sverige? Här lite längre ner ska man jobba 3 000 timmar efter avklarat delprov(som kostar 2 500kr), sedan gesällprovet som kostar 3 000kr (:

  Sofia 2015-01-17 16:54:50
  Svara
 • Jag tänker bara hur fasiken man kan ha frisörutbildning distans, låter galet

  Sandi 2015-01-17 15:04:18
  Svara
 • Elin, jag är desperat efter råd. Jag är 24 år gammal och upptäckte idag flera gråa strån. Min reaktion var att börja gråta. Hur ofta ser du unga med gråa strån? Hur kan jag ta hand om mitt hår på bästa sätt nu när det börjar komma gråa strån? Jag märkte att de strån som var gråa hade en annan ”struktur”, de var lite grövre och såg inte lika tunna och fina ut som mitt övriga hår. Snälla snälla, ge mig tips!

  Isabelle 2015-01-17 12:17:36
  Svara
 • Vill verkligen vara för distansutbildningen i Malmö!! Jobbar själv som frisör och hade en elev ett tag som gick den… Hon hade inte långt kvar på utbildningen och hade tyvärr inte lärt sig så mycket på skolan. Lägg dina pengar på en bättre utbildning!

  Amanda 2015-01-17 11:04:48
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!