Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

In med det nya, bort med det gamla

Det är precis vad detta är, K Ä R L E K. Hårfärg, jag vet att jag tjatar om det men när jag ska skriva inlägg om mina jobb på hår så är det just det som kommer ur mig. Jag ville bara visa er en kund som fick sig ett lyft från förra veckan.

lob

 Hennes resa har varit från sönder-blonderat hår från botten och med olika personliga anledningar har gjort att hennes tjocka hår har blivit tunnare, gått av och för henne känns detta givetvis surt. Jag har försökt att lugna ner håret lite, behandlat håret snällare så vi har börjat med att färga en Softombre, dämpa ner det superblonda håret. Klippt igenom ordentligt men ändå vill hon ha längden kvar. Ni ser på denna förebild så har jag nog färgat två Softombre tidigare, nu ser hennes hår mer naturligt ut. Men denna gång var det dags att fräscha upp håret igen men hon kände att någonting måste göras så att hon kan känna sig fin igen.

Bort med det gamla och in med det nya. Eftersom hennes hår har gått av så pass mycket sedan tidigare så har hon jättetjockt hår mot botten och dom kortaste längderna är ungefär den längden som på eferbilden. Så vi bestämde oss för att klippa av det slitna och tunnaste, så håret har en chans att växa starkt. Fortsatte på samma ombre fast fick tänka om lite eftersom håret blir nu mycket kortare. Fräschade upp dom blonda längdern till en mer kall och krispig ton. Eftersom hon ville klippa bort så mycket utav det slitna så kunde jag färga hela håret så hon får denna snygga kalla blonda tonen, där har ni tricket till den perfekta blonda tonen:

– Friskt hår = Snygg blont hår –

Summan av kardemumman så blev det en LOB (längre bob) med en kall blond ton med ett ombre inslag. Ska man förbättra så måste man stänga en dörr för att öppna en annan. Alla förändringar man gör blir till 99% till det bättre och jag påbörjar aldrig någonting förens kunden är helt säker på sitt beslut samt frågar hundra gånger.

Mycket bättre va? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • Hejsan. Jag undrar vilken färg teknik du har använt? Helt blekning eller slingor?

  Hälsningar

  Sofie

  Sofie Borgstedt 2016-04-05 15:20:27
  Svara
 • Hej Elin! Rebecka heter jag och jobbar som frisör på en salong i Visby. Dina jobb är helt underbara! Mina kollegor och jag diskuterar ofta hur du får dina ombre’s att bli så naturliga. Har du lust att bidra med lite tips? Hur brukar du gå tillväga? Använder du mest färg eller toning? Slingor eller frihand? Tacksam för all inspiration och hjälp vi kan få! Med vänlig hälsning, Rebecka Jacobsson, Soft Hår Visby

  Rebecka Jacobsson 2015-01-27 13:22:08
  Svara
 • Hej Elin!

  Först och främst vill jag tacka för din otroligt lärorika och intressanta blogg, du är så himla begåvad.

  Jag har en fråga gällande min hårtyp. Jag har mörkt (färgat) hår, som sträcker sig ca 6 cm under brösten och det är även väldigt lockigt, korkskruvar rättare sagt. Jag har väldigt bra kvalité på håret men vet inte riktigt vilka produkter jag ska köra på för att motverka den frissighet som uppstår. För min hårtyp vad föreslår du då för inpackning, leave-in och sådant? Super tacksam för svar då jag är förvirrad i den djungel av produkter som finns.

  Kram Matilda

  Matilda 2015-01-19 23:13:15
  Svara
 • Hej Elin!
  Besatt av mitt hår i kombination med att ständigt jaga det perfekta håret är jag minst sagt fast i din blogg! Jag är lite smått fixerad av att få ett bra hår, sen är jag jobbigt kräsen… Tycker att du är superduktig och du ger så himla bra tips! Det här inlägget är fantastiskt! Fin färg och fin klippning! Tyvärr upplever jag att inte alla frisörer (relativt bra salonger) har denna koll som du… Alla frisörer borde ju läsa din blogg för att få tips och hänga med. Det känns ju lite konstigt att jag som kund använder begrepp mm om färg och klippning mer än frsören själv… Skulle vara bra om du kunde beskriva lite hur du gjort denna klippning och färgning än mer ingående så jag vet hur jag förklara för frisören? T ex om du klipper upp loben något, använder mer än en nyans vid färgningen osv. Kanske låter petigt men det är med skräckblandad förtjusning man sitter där i frisörstolen och helt enkelt vill få färg och klipp bra! Å söta du, en sista fråga, jag som börjar få vit-gråa hårstrån… är det snyggare att göra kalla färger (krispigt ;-)) om jag vill fortsätta vara blond. Visst är det svårt med ombre då också eftersom utväxten då kommer att synas fortare? Ett långt inlägg från mig- men du är bäst!

  Yvonne 2015-01-19 21:20:40
  Svara
 • Gosh så snyggt! Är så sugen på att göra samma sak med mitt alldeles för långa slitna hår, men vågar inte gå till vilken frisör som helst! Har du någon du rekommenderar efter som att du inte tar emot nya kunder?

  Natasha 2015-01-19 19:45:35
  Svara
 • Otroligt vad lite färg och klippning kan göra. Ett lyft!

  Familjen Resin - Egentillverkade smycken 2015-01-19 16:32:59 http://familjenresin.blogg.se
  Svara
 • Hej! Är sååååå nyfiken på vad du använder dig av för färger? Skulle vara superkul att få veta det =)

  Malin 2015-01-19 14:33:53
  Svara
 • Tusen gånger bättre! Tycker den nya frisyren är mycket mer chic och rakryggad än att behålla några gamla längder bara för att. Ser ut som ett nytt hår återigen, du kan din grej Elin. Från ris till ros!

  Emma 2015-01-19 11:04:34
  Svara
 • Hej! Jag beställde hem Uniq One förra veckan och jag har även lite av Lanza Healing Strength Silk Serum‎ hemma. När jag har tvättat håret, kan jag använda dessa ihop på något sätt eller blir allt förstört då? Exempelvis först ta i Lanza-serumet och sen spruta i Uniq One, eller kan jag bara använda det ena eller andra? Kram

  Emelie 2015-01-19 10:44:00
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Hej Emelie!
   Jag skulle bara köra på Uniq One i vått hår sedan lite Serum i torrt hår.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2015-01-19 19:55:05
   Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!