GUIDE: Matcha hårfärg till din hud

När man ska välja hårfärg så finns det mycket att tänka på. Ni kanske sitter därhemma och kollar på fina bilder på Pinterest och vill göra en förändring det nya året till ära, men den stora frågan är – ” Vad passar mig egentligen?”. Jag tänkte ta upp några enkla tekniska punkter som ni kan lägga på minnet.

1. Har ni tänkt på att vi är väldigt olika och måna om vi passar i guld eller silversmycken. Jag ser ut som en julgran när jag sätter på mig guldiga smycken men ser ut som en lyxfru från Monaco när jag bär silver, om det är en känsla eller fakta – det vet jag inte. Men, vem passar egentligen i guldsmycken:

– Personer som har en varm hud har gula eller gyllene undertoner och ser bra ut i guldsmycken. Man blir lätt solbränd och har oftast en mörkare ögonfärg. Ett enkelt sätt att kontrollera om du har en varm ton är att se om ådrorna/venerna på insidan av armarna är gröntonade.

– Dom som har en kall hud har rosa-baserade eller blåa undertoner och ser fantastiska ut i silversmycken, och då kan ni kika efter blåtonade ådror. Du bränner dig lätt i solen och blir inte så brun. Ögonfärgen är oftast gröna eller blåa. 

– Man kan också ha en blandad ton, ljus hy och grön/blå ögon. Vem vill inte kunna passa i båda?

2. Om man är mörk eller olivtonad hy så ska man hålla sig till mörka hårfärger tycker jag. Generna är så pass starka här och det skulle se knäppt ut att ändra på ett vinnande koncept.

3. Går du åt gula hudtoner kommer du att se bra med mörka och rika färger, alltså djupa pigmenterade hårfärger så som rödbrunt eller kastanjbrun.

4. Om du är väldigt blek i hudtonen så kommer du passa i det mesta.

5. Har du en rosa hud så passar du i neutrala toner som t.ex beige-blond och chokladbrunt, men jag skulle passa mig för röda toner i färgen.

Här nedan är bara några exempel:

1 2 3

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Intressant det där. Jag skulle nog enligt din beskrivning inte passa i guldsmycken men trivs bättre i det. (Blondt hår i kall ton mer rosa underton i huden, svårt att bli brun.) Jag undrar däremot om ”alla” passar i sin naturliga hårfärg? Tänker att vissa hårfärger kanske är lite tråkiga men det brukar väl aldrig skära sig? Funderar lite på det då jag slutade färga håret när jag började plugga och nu, fem år senare är jag nästan klar och tänkte piffa till mig inför intervjuer och sånt. Har själv en kall, askig ton och vill därför ha det med liva upp med lite slingor eller något.

  Cecilia 2015-01-21 08:00:28
  Svara
 • Hej Elin! Tack för en jättebra blogg, jag har lärt mig så mycket av att läsa den och jag har bläddrat hur mycket som helst i ditt arkiv. Men jag har en fråga jag inte riktigt hittar svaret på:

  Vad är egentligen skillnaden på en billig hårborste från tex en matvarubutik eller en tex Mason pearson som du brukar skriva om ibland? Vad är det som gör en hårborste ”bra”? Om min fråga är förståelig haha!

  Tack igen! 🙂 kramar

  Klara 2015-01-20 10:39:57
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!