Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Olika blonda nyanser

Hej Elin! Jag är lite nyfiken på att höra mer om blonda nyanser från dig. Jag har följt din blogg ett tag nu och du verkar föredra att färga blonda hår i ganska kalla nyanser. Finns det någon speciell anledning till varför du inte gör blonderingar med mycket varma pigment i? Själv är jag nog den där tråkiga kunden som ber om lite solblekt effekt men med lite värme kvar, det kan också vara för att jag är lat när det kommer till utväxt… Men så blir det ju då också lite gult efter ett tag. Har du något tips till oss fegisar när det kommer till att ljusa upp håret?

 

Hej du! 

Absolut, den frågan får jag ganska ofta. Jag lägger inte ut allt jag gör, väljer oftast guldklimparna och det jag vill visa. Jag älskar att färga alla hårfärger och nyanser, det är liksom det jag står för. Men det är lite så att kunder kommer till mig just för att jag är grym på blonda och kalla nyanser, det som oftast många frisörer har svårt med. Det kan låta lite drygt, men det är min specialité. Jag gör varma blonda också, men då blandar jag i mer mocca eller beige för att håret inte ska bli gult eller orange.

Alla kan ljusa upp sitt hår, alla behöver inte vara superblond. Det finns mycket olika ljusa färger som är snygga. Vissa personer passar inte i kalla blonda och vissa passar inte i varma pigment – en smaksak. Mitt tips till dig är att slinga halva håret bara, med tunna fina slingor så du bara ”suddar” bort utväxten. Då kommer inte utväxten bli så skarp, ju mindre och lättare man färgar desto mindre och lättare blir utväxten.

Jag tänkte jag skulle visa dig ett väldigt bra exempel. Angelica Blick är den person som man ser en stor skillnad på när det kommer till varm och kall hårfärg. Här under ser ni när hon är ljus och kall och sedan en bild då hon är guldigare och varmare i håret. Hon ska verkligen vara guldig i håret, det passar henne bäst.

Skillnad va? 

angelica blick

Bilder lånade av Angelica!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Tänk om alla frisörer resonerat som du! Jag är väldigt blond i mej själv men har alltid lagt ljusa slingor någon gång per år. Har testat många frisörer och jag upplever nästan alla som väldigt lata och oengagerade. Jag som kund vet ju att alla har en kartamed olika färgnyanser som jag som kund kan kolla på. Men när jag kommer dit för färgning tas oftast den inte ens fram, trots att jag försöker beskriva att jag vill ha en kall/varm nyans eller hur jag vill ha det. Utan direkt säger frisören: ”Det är blekning som gäller” och så tar de fram den knallblåa massan och målar på några slingor. Så tråkigt när det finns så mycket variationer även för blont hår!

  Julia 2015-01-30 08:47:42
  Svara
 • Bra och tydligt exempel med angelica blick! Jag har en fråga. Hur lockar man ett spikrakt hår klippt i lob? Har du några tips? Funkar ”strump-metoden” även på kortare hår? Eller ska man köpa sig en locktång, har du tips på vilken isf? Tack snälla för grym blogg! Lyser upp min vardag.

  Sofia 2015-01-28 14:08:03
  Svara
 • Bra exempel 🙂

  Cecilia 2015-01-28 09:58:44
  Svara
 • Hej!
  Tusen tack för en jättemysig och bra blogg! DU ÄR GRYM SOM FAN!
  Jag har en fråga, och missar alltid dom där frågeinläggen hela tiden där man får ställa frågor, typiskt..
  Jag tränar väldigt mycket och duschar därför mitt hår ofta, tvättar det dock så sällan som möjligt. Men jag vet inte riktigt hur jag ska bete mig för att mitt hår ska må bäst. Jag duschar ju på kvällen.. Ska man borsta och föna det så att det är torrt när jag går och lägger mig? Men föna sliter väl på håret? Eller ska jag bara låta håret vara, lägga i en go leave-in och fläta utan att borsta? Ibland får jag för mig att jag bara ska låta håret vara så jag kanske inte borstar det på två dagar, det får torka av sig själv och sedan drar jag bara fingrarna igenom det. men vet inte vad som är bäst? Jag har så supertunnt och fint hår så jag bara är rädd för att borsta håret när det är blött typ.. Vill inte tappa mer hår i onödan! Gud hur ska jag bete mig!? Tusen tack för svar!

  Sara 2015-01-28 09:40:54
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!