Hårfärger i fokus, dags att förändra?

Dagen igår var helt i förändringens tecken. Tre fina tjejer som ville rusta upp sina hår ordentligt, så jag tänkte visa er två utav dessa verk jag gjorde igår. Den sista makeovern kommer upp på min Instagram (StyleElin) senare idag, den vill ni verkligen inte missa.

bronde

Före/Efter

Detta mission flög rakt in i hjärtat. Jag bara ÄLSKAR dessa Brondes, det är helt förbannat snygg ton att jobba med. Ni ser förvisso sällan ansiktet på kunden vilket gör det svårt att förklara hur bra min fina kund passade i denna nya look. Hon har mörka ögon men en väldigt ljus hy, då kände både hon och jag att en mörkare färg skulle det bli men ändå ville jag att hon ska upplevas ljus med mycket kontraster. Mocca-Ombre när den är som bäst och denna ton är här för att stanna. KÄRLEK PÅ HÖG NIVÅ!

softombre

Före/Efter

Detta mina vänner, är alltså min absoluta specialité. Eller denna förändring är så känslosamt för mig, jag vet hur smärtsamt det är att vara gul och enfärgad i håret – det är inte roligt. Som blond vill man hela tiden ha en snygg blond ton, man kämpar med torrt och skadat hår och glans är ingenting man är bortskämd  med. Som jag sa till denna kund att detta utgångsläge (före) är det läget oftast kunden kommer med och man är helt öppen för förslag. Jag ville direkt ha en mörkare botten, då tar jag automatiskt bort kunden från ett ”fack”. Bort från facket där kunden måste färga utväxten var 6-8 vecka, där skapar jag direkt en mer hållbar färg.

Skapar kontraster och byter ton på hela håret, det orangea blir beige, det gula blir kallt och botten blir en kall ”rå” mörkblond ton. Jag har inte ljusat upp henne någonting egentligen utan endast jobba med nyanser och kontraster. Jag har försökt att jobba så skonsamt som möjligt och få in så mycket glans som jag kunde. I och med detta så får håret vila och resultatet blir helt smashing.

 || Så vad tycker ni om dessa makeovers? ||

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • FANTASTISKA makeovers, speciellt den blonda. Jag blir väldans inspirerad till min nästa frisörtid!

  Mici 2015-02-03 20:39:40
  Svara
 • Åh, jag önskade att du jobbade i Kalmar,
  FÖRBANNAT snyggt, båda två! !

  Helen 2015-02-02 14:21:25
  Svara
 • Ni som försöker få specifika gratistips på era hår under varje inlägg. Ett tips: boka en tid hos en frisör!

  ErikaJ 2015-02-02 09:53:06
  Svara
 • Sååå snyggt!!! Du är sååå grymt duktig! Den blonda WOW!!!

  Anna-Karin 2015-01-31 11:26:22
  Svara
 • elin, du är så fantastiskt begåvad!!!
  har läst din blogg ett tag och nu måste jag bara skriva en kommentar 🙂
  dina kunder kan verkligen skatta sig lyckliga att de har haffat dig.
  jag själv är en tjej (ja, visserligen en tvåbarnsmamma på 32… men ;-)) som aldrig riktigt fått rätt på mitt hår. har aldrig varit nöjd när jag gått till en frisör och har liksom inte hittat ”MIN” frisyr som jag trivs och känner mig fin i.
  har sedan jag var 13 färgat mitt hår mörkt (är typiskt ”råttfärgad” i mig själv, blev förr dock ganska blond på somrarna), men för några månader sedan bestämde jag mig för att spara ut håret till min naturliga färg och sedan börja om från scratch, då jag verkligen vill bli ljusare med lite färgskiftningar då jag tycker det får håret att se så mycket mer levande ut än en mörk ”färghjälp” som jag haft så länge.
  men det här med att spara ut – det är INTE roligt vill jag lova, nu är ca halva håret brunt och andra halvan ”råttfärgat”. ja, hu vad det ser ut. men jag klipper regelbundet av det mörka och jag ser ju att det går sakta men säkert framåt.
  din blogg har VERKLIGEN givit mig inspiration till att skaffa en fin frisyr och färg som jag trivs med och jag längtar så tills jag är där.
  fram tills dess suger jag åt mig av alla dina tips om vård av håret.
  oj, nu blev det lite väl långt, men jag ville verkligen bara tala om för dig att du är en STOR inspiration och en fantastiskt duktig frisör.
  önskar dig en riktigt trevlig helg.
  kram /åsa

  åsa 2015-01-30 10:57:33
  Svara
 • Hej! Helt underbara färger båda två 😀 Läste nyss även ditt nyare inlägg om att man måste använda olika färger på olika hår och att det inte bara finns ett recept för blonda hår, så ska ej fråga om receptet för denna fina blonda tonen på andra bilden. MEN, du skrev att du inte ljusade upp något utan bara använde olika toner och kontraster, hur kan du då få bort det gula/oranga utan att göra det mörkare? (För på bilden ser de ljusare ut på efter-bilden)
  Tacksam för svar!!

  Josefine 2015-01-30 09:48:43
  Svara
 • Fantastiska förvandlingar, älskar framför allt din Mocca-Ombre. Supersnyggt!!

  Jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på. Jag är har ganska mörka färger, bruna ögon och brunt hår (den skandinaviska typen med tunna fina hårstrån). Har färgat (alltid hos duktiga frisörer) håret flera gången genom åren men alltid hållit mig till min färgskala, dvs inga blekningar. Upplever att mitt hår lätt drar åt det gula hållet när färgen börjar gå ut, speciellt om det blir solblekt vilket det lätt blir. Det är inte snyggt alls. Vad kan jag gör för att undvika det? Kan du rekommendera någon frisör som är duktigt på just mörka hår (jag vet att du inte tar emot nya kunder). Hälsningar Rebecka

  Rebecka 2015-01-29 22:47:31
  Svara
 • Gud vilka fina färger!! Helt kär!

  Amanda 2015-01-29 16:40:14
  Svara
 • Drömfärger båda två! Ser naturligt ut men med mycket färg och liv liksom 🙂

  Julia 2015-01-29 16:37:47
  Svara
 • Wow! Skitsnyggt!

  Klara nylen 2015-01-29 14:15:14
  Svara
 • Verkligen supersnyggt!!Vad är det fantastiska receptet på framförallt första? 🙂

  Isa 2015-01-29 13:16:47
  Svara
 • Supersnyggt, båda två!

  Annika 2015-01-29 12:34:18
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!