Färgblandningar

Hej mina vänner! 

Idag tänkte jag ta upp en sak som jag tror många undrar, mina färgblandningar. Jag får den frågan minst en gång per dag, vilken färg jag använder eller vilket ”recept” som gör ett visst resultat. När jag får den frågan så blir jag mest fundersam. Jag ska förklara varför jag inte lägger upp mina blandningar till frisörer eller allmänheten.

Jag var inne på att bli utbildare för ett år sedan ungefär men jag ändrade mig rätt snabbt just för att jag ville bygga upp mitt eget varumärke och lyfta mig själv istället för att lyfta andra. Jag kanske vill utbilda senare i livet, det vore kul men i dagsläget så vill jag bli ännu grymmare och fylla min ryggsäck ännu mer. Jag vill komma till en punkt där jag känner att jag vill förmedla och ge all min kunskap till andra – jag är inte där än. 

Min dröm i framtiden vore att inrikta sig till nyblivna frisörer, att få ge dom världens bästa start, inspirera, lära ut en mer kreativ utveckling än den basic kunskap som man lär sig i skolan. Att ge alla en chans, oftast så får man som nyutbildad frisör en käftsmäll och blir dåligt behandlade när man är klar, den ”trenden” vill jag utrota. Ge dom ett genuint business tänk och bevisa för alla dumma arbetsgivare som behandlar nyblivna frisörer som hundar att kunskap är makt – det har varit mitt motto under hela min karriär hittills. KUNSKAP ÄR MAKT – man kan komma hur långt helst vare sig man är ny eller varit med i leken ett tag. 

Men det sagt så halkar jag in på ämnet för dagen, att vara kreativ. Jag kommer inte ihåg om jag någon gång har frågat någon annan frisör:

– ” Vad blandade du för att få den färgen?”

Man gör bara inte det… Jag vill inspirera andra frisörer som följer mig att med kunskap och en enorm kreativitet så kan man skapa fantastiska resultat. Det finns inga genvägar eller ”recept” som många kallar det. Jag jobbar med tre -fyra olika färgmärken, jag blandar hej vilt och utgår helt utifrån kundens hår, vilket resultat jag vill åt och estetiska val. Tekniskt sätt kanske ingenting jag blandar stämmer i boken, men jag har skapat mig ett eget ”kemi-skåp” i huvudet som jag vet att ingen kommer kunna förstå utom mig själv. Det är just det som gör oss unika, vem vill jobba på samma sätt som din kollega? Du vill väl vara DU och kunden vill gå till dig för att du är du?!

Jag älskar att leka med färg, testa nya tekniker och blandningar. När jag skriver kärlek i mina bilder eller i inlägg så är det verkligen kärlek, det är så personligt det jag gör. Varenda ml färg har jag med eget hjärta och hjärna blandat ihop för att få det resultat som passar kunden bäst och det kunden kräver utav mig, sen att jag kanske vet att resultatet kommer bli ännu bättre i slutändan blir bara en suprice för kunden.

”Tänk såhär: Jag ska måla om huset. Mitt hus är gult och jag säger till alla att jag målar med en viss grön färg, resultatet blir helt magiskt. Nu vill min granne också måla om sitt hus med samma färg som jag använde. Han köper samma färg som mig, han målar huset och resultatet blev inte lika som mitt hus. Varför? Jo, hans hus var brunt från början och mitt var gult. Utgångsläget var olika, så det är självklart att han inte fick samma resultat som på mitt hus” 

Hoppas ni förstår hur jag menar, alla hårfärger jag gör är helt utifrån en viss kund. Lägger jag samma blandning på en annan kund så blir inte resultatet desamma fast det var samma blandning. Testa, pröva och tänk väldigt logiskt så alla kan skapa sitt eget ”kemi-skåp” i huvudet. Hur gymma blir vi inte som frisörer då? Våga och vinn – KUNSKAP ÄR MAKT!

rosegold

Bjuder på min Rose-Gold Haircolor inägget till ära!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Jag tror att du gör en tankevurpa. Det ger mer kreativitet och idéer till oss som läser din blogg att dela med dig utav teknik och blandningar vilket i sin tur gör oss ännu mer intresserade av dig och dina frisörkunskaper. Men det finns andra bloggare och tutorials som visar tekniker och färger så man kan ju komplettera och läsa lite av varje.

  Cecilia 2015-02-13 16:24:22
  Svara
 • Åh, vad fin hårfärg! Jag vill själv göra en förändring nu.

  Elin 2015-02-02 18:18:54 http://elinsskriverier.blogg.se
  Svara
 • Måste bara få fråga, du säger att du inte tar in några nya kunder, ändå när du visar resultatbilderna så går de ofta från något tråkigt, trist till jättevackra färger och frisyrer. Men, var det inte du som klippte och färgade dem senast? Förändrar du din stil så markant mellan klippningarna?

  Pernilla 2015-01-31 17:51:03
  Svara
  • Svar på Pernillas kommentar.

   Hej Pernilla!
   Absolut, såklart då får fråga det. Dom kunder som kommer till mig nu har bokat denna tid för minst 6 månader sedan och vid det tillfället tog jag emot nya kunder. Jag stoppade min bokning för nya kunder i oktober förra året. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-01 15:45:06
   Svara
 • Jag kan förstå att de frågar eftersom du gör fantastiskt fina färgningar, men de kan väl inte på allvar tro att du skulle ge ut vad som är dina affärshemligheter!? Varför skulle du ge någon konkurrent tips.

  Linnea 2015-01-31 09:36:40
  Svara
 • Hej jag har en fråga bara! Kan du med hjälp av en bild på en person se vad denne passar i för hårfärg? 🙂
  Älskar din blogg!

  Wilma 2015-01-31 07:34:09
  Svara
  • Svar på Wilmas kommentar.

   Hej Wilma! Nej, jag föredrar att se personen framför mig. Tack för att du gillar min blogg. Kram

   Elin Johansson 2015-02-01 15:46:16
   Svara
 • Hej! Hur många år har du jobbat som frisör? Du verkar så ung:). Kram

  Ulle 2015-01-30 21:14:01
  Svara
  • Svar på Ulles kommentar.

   Hej!
   Tack, tror jag att jag svarar på den frågan. Jag har jobbat som frisör i 6 år. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-01 15:47:35
   Svara
 • Ja, jag tycker också det är konstigt när folk frågar om färgblandningar. Jobbar i en helt annan bransch men förstått att resultatet blir olika beroende på utgångsläge. Däremot undrar jag allmänt hur man gör en ombre? Eller finns det olika tekniker? haha har lite svårt att förstå hur det går till. Gör man de olika färgerna i olika steg eller lägger man i allt på en gång på något sätt? Behöver inte vara så detaljerat svar men skulle vara kul att veta.

  Som sagt som frisör måste man ju lära sig grunderna så att man kan anpassa till alla kunder.

  Cecilia 2015-01-30 19:55:11
  Svara
 • Hej där!
  Förstår dig! Ett vinnande koncept kan man ju inte bara dela ut… Med risk för att bli tjatig kommer ännu en liten fråga från mig, har ett grymt förtroende för dig så jag hoppas du tar det som en komplimang!
  Gör du slingor någon gång i hätta eller kör du endast folie? Skillnader, för- nackdelar med dessa metoder? Vid hätta blir det max endast två nyanser, blonda slingor och någon nyansering på det sen eller? Jag är en ”snart-nödvändigt-i-behov-av-en-håruppfräschning”- och behöver verkliga proffstips! Tack för din braiga blogg! Mvh Yvonne

  Yvonne 2015-01-30 18:54:44
  Svara
 • Hej där!
  Förstår dig! Ett vinnande koncept kan man ju inte bara dela ut… Med risk för att bli tjatig kommer ännu en liten fråga från mig, har ett grymt förtroende för dig så jag hoppas du tar det som en komplimang!
  Gör du slingor någon gång i hätta eller kör du endast folie? Skillnader, för- nackdelar med dessa metoder? Vid hätta blir det max endast två nyanser eller, blonda slingor och någon nyansering på det sen eller? Jag är en ”snart-nödvädigt-

  Yvonne 2015-01-30 18:51:09
  Svara
 • Detta kanske också hör ihop med ämnet, men är lite nyfiken på vad för teknik du använder dig av när du färgar ett hår? Vet att du oftast kör någon form av ombre, men kör du samma färg i hela ”ovan partiet” och samma i ”under partiet” av håret eller kör du någon slags slingteknik utöver ombretekniken för att få mer nyans/händelse i håret?

  Catharina 2015-01-30 17:40:11
  Svara
 • Hej! Det är så kul att du vill inspirera andra och jag tycker du gör det på ett fantastiskt sätt genom bloggen. Jag tänkte om du kunde inspirera mig nu. Jag jobbar inom vården och som du säkert vet måste håret vara uppsatt vilket är ganska begränsande rent frisyrmässigt. Har du några tips och inspiration på frisyrer som skull fungera?

  Maggan 2015-01-30 17:27:41
  Svara
 • En företagare ger inte bort sina affärshemligheter, inkl recept. Det bästa rådet till unga frisörer som frågar borde vara att om de förväntar sig att tjäna pengar på sitt jobb så gör de en affärsplan och utvecklar sitt eget koncept. Med förslagsvis en större budgetpost för kurser för vidare lärande.

  Emilie 2015-01-30 12:33:27
  Svara
 • Kan tänka mig att det är som att lämna ut julmust-receptet 😛 Det säger man ju inte för då gör ju alla det!

  Isabelle 2015-01-30 11:19:27
  Svara
 • Jag är inte frisör, men förstår precis vad du menar och som innehavare av skadat hår kan jag inget annat än avundas dina kunder. Önskar fler frisörer resonerade som du! Det är så härligt, oavsett yrkesval att läsa om personer som brinner för sina jobb. Keep it up! Hälsningar från Malmö.

  Anna 2015-01-30 09:39:42
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!