Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Livet är orättvist

”Hej Elin! Tack för en superbra blogg med givande tips!
Nu till ett problem som jag har.. Jag följer exakt alla tips som ska ”ge ett bra hår som inte slits snabbt”. Med detta menar jag exempelvis att jag nästan aldrig plattar/lockar håret, låter det självtorka, använder oljor, krämer, tvättar inte håret oftare än 2 gng/vecka, använder lite schampo, dricker mycket vatten osv. Men ändå så envisas mitt hår med att slitas och bli livlöst redan en månad efter det senaste frisörbesöket. Samtidigt har jag kompisar med glänsande, tjockt hår som växer som ogräs men bokstavligen MISSHANDLAR sitt hår. Vad gör jag för fel? Varför slits mitt hår så snabbt?”

Hej! 

Tack så hemskt mycket för dom fina orden. Jag förstår helt ditt problem och det är såhär att alla människor har olika hårtyper, hårsäckar och gener. Det är precis lika som att vi har olika kroppsformer, hudtyper och ögonfärg mm. Jag vet både kunder och vänner som misshandlar sina hår, gör alla fel som man kan göra men har ett vackert hår ändå. Visst är det orättvist? Det låter som att du gör alla rätt och tar hand om både kropp och knopp så du gör helt rätt. Frågan till dig skulle nog vara att :

1. Tänka på hur du tagit hand om håret innan?
2. Under hur många år har du tagit hand om håret?
3. Har ditt hår alltid varit livlöst?
4. Har du brist på något näringsämne i kroppen? 
5. Hur känns hårbotten, växer det ut mycket småhår? 

Det finns miljoner anledningar och orsaker till att ditt hår är så skört. Men ibland är det så att vissa har sämre hår än andra och den faktan är inte roligt att höra. Genetik, yttre påverkan samt hur man lever spelar in väldigt mycket. Men du får tänka såhär att om du skulle misshandla håret och inte använda bra produkter eller vara snäll mot håret: Hur tror du ditt hår skulle må då? Fortsätt att kämpa, du kanske inte kommer få ett eget svall men då får du göra någonting bra av det du har.

– Klipp en passande frisyr till ditt hår
– Färga en mer avancerad färg som sticker ut mer så det blir ett plus
– Hitta produkter som kan hjälpa dig i vardagen, volymprodukter eller hitta något värmeverktyg som passar dig och ditt hår
– Koppla bort tanken av ett ”naturligt svall” Du kommer aldrig känna dig nöjd med dig själv om du krigar för någonting som du inte kommer att få. Gå till din frisör så får hon/han hjälpa dig till en magisk look.

Stort lycka till!

Kram E

lob

Här är en kund till mig som valde att förändra och göra en ny snygg frisyr som passar hennes hår. Ny färg, ny klippning och nytt tänk!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej Elin! Slänger ut en fråga här och hoppas på svar.

  Jag är ute på en fem månader lång resa i Asien (Classic). Detta mår mitt hår inte alls bra utav eftersom jag exponerar det för sol samt badar i saltvatten var och varannan dag. Mitt hår är superslitet och då har jag ändå ca två månader kvar av resan.

  Mitt hår är rätt långt och det mest slitna sitter såklart i topparna. Bör jag klippa mig nu eller vänta? Tänker att om jag klipper mig nu så börjar de nya topparna att slitas istället och då kommer jag hur som att behöva klippa mig på hemmaplan igen = förmodligen inte så långt hår längre. Låter jag det å andra sidan vara sliter ju även det, men främst på topparna som ju kommer ryka i Böda fallen. Vill alltså hålla håret så långt som möjligt i slutändan.

  Vad rekommenderar du?

  Tacksam för svar!

  Anna 2015-02-07 12:40:21
  Svara
 • Hejsan!
  Jag har länge haft problem med slitet hår, har ljusblont, tunt och väldigt skandinaviskt hår. Har sedan 3-4 år tillbaka börjat ta hand om mitt hår ordentligt. Har klippt bort allt slitet, skippat värmen och använder bra produkter. Håret ser och känns mycket friskare nu och börjar växa sig lite längre men har nu fått ett nytt problem, det ser ut som att mitt underhår börjar gå av, håret mellan tinningen och örat blir liksom kortare även fast det inte är slitet.

  Vad skulle det kunna bero på? Använder bara tofs när jag tränar och duschar och sover med fläta.
  Behöver man toppa håret även om det inte ser slitet ut? Har inte toppat håret på kanske 4 månader men jag ser inga slitna hårtoppar och topparna känna inte tunna.

  Lisa 2015-02-03 15:58:47
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag har en fråga om punkt 5 du skrev. Alltså: ”5. Hur känns hårbotten, växer det ut mycket småhår?”

  Vad betyder det om man har mycket småhår som växer ut? Jag har nämligen också nyligen börjat sköta om håret så som du rekommenderar och nu på senaste tiden så har en massa småhår börjat växa upp. Är det nytt hår som kommer eller gammalt som har gått av? Och hur ska jag styla det för att få ner håren? Jag vet att du inte rekommenderar vanlig hårspray. Vad ska jag då använda för att få dom små håren att lägga sig?

  Hoppas du har tid att svara! Tack för en superbra blogg!

  Emma 2015-02-03 11:16:10
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!