Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

10 st läsarfrågor – kom din fråga med?!

1. Hej! Vad tycker du om dermorganics produkter? Har du testat dom?
Ha en fin dag!! Kram

Svar: Jag har endast testat schampo och balsam från det märket. Det är alltid en lite speciell känsla att byta från ”vanliga” frisörprodukter till ECO produkter, antingen gillar man det eller inte. Jag tyckte varken att dom är bra eller dåliga men den första ingrediensen i produkterna är vatten vilket jag tycker är lite si sådär. Det framkommer inte helt hur många procent arganolja som finns i produkten så jag vet inte hur skonsamma dessa produkter är. Kram Elin

2. Fantastiska Elin, vilken inspirerande person du är!
Tänkte kolla med dig om du hört talas om Kevin Murphys ”Smoothing Brush”?

Svar:  Men gulle dig, TACK <3 Absolut, jag tycker mycket om den borsten. Vem vill inte ha en härlig och skonsam vildsvinborste? Dock tycker jag den passar bäst att borsta i torrt hår med, samt perfekt för att borsta ut lockarna med.

3. Hej Elin! Jag fick Kevin Murphy blond angel balsam när jag fyllde år. Alltså bara balsamet och inte schampot. Kan jag använda balsamet efter mitt vanliga schampo eller måste jag köpa till blond schampot också? 🙂
Tack för världens bästa hårblogg!
Kram

Svar: Tusen tack (: Jag rekommenderar alltid att hålla sig till samma serie när det kommer till schampo och balsam. Men inpackning samt olja kan man använda olika märken. Men det går jättebra att använda ett schampo för fukt och ett balsam för färgat hår men bara dom är i samma serie. Kram E

4. ELIN HJÄLP MIG! Jag älskar att locka håret och har för tillfället en 21 mm tror jag, men vill ha en större locktång som ger mer vågor som du ofta har. Har du några tips på någon locktång som inte kostar allt för mycket? Med vänliga hälsningar, fattig stundent!

Svar: Självklart. Storleken på locktången väljs utifrån längden på sitt hår, ju större omkrets på tången desto större lockar/vågor. Jag har långt hår och använder en 32 mm tång från GHD Curve. Om du vill ha en lite billigare tång så kan du kolla på locktänger från OBH Nordica – Björn Axén, dom är prisvärda och bra.

5. Hittade din blogg för ett tag sedan och är helt sold, har bläddrat igenom hela arkivet! Undrar var du tycker om Bed Head och Aussies produkter? Tack för en fantastisk blogg!

Svar: Men vad roligt, välkommen (: Jag tycker att Bed Head luktar mer än vad dom levererar, aldrig gillat deras produkter tyvärr. Aussies är en konsumentprodukt, jag håller mig till frisörprodukter.

6. Hej!
Kan inte du skriva lite vad du tycker om blondinbellas olika produkter för håret? Skulle vara kul!

Svar: Jag har tyvärr inte testat så många utav hennes serie än, men du kan kika in detta inlägg (länk). Jag tycker att dom är helt klart godkända, vissa produkter gillar jag mer än andra. Produkterna är mellan konsumentprodukter och frisörprodukter så helt klart bra och prisvärda produkter som håller vad dom lovar.

7. Hej Elin! Hur har det gått efter trådningen? Hur växer håret ut? Blir det mörkare hårstrån i ansiktet? Skulle vara så tacksam för svar.

Svar: Hej! Du kan kika in detta inlägg (länk) där jag svarade på frågor ang min trådning. Nu har det gått några veckor och jag är helt klart nöjd, hade lite problem i början men inga hårstrån har kommit ut och min hy är helt skinande len.

8. Fattig student och jag vill verkligen använda bra schampo + balsam. Använder frisörserum + uniq one leave-in, men vill också använda bra schampo+balsam. Vet du något bra billigt som man kan köpa på ica eller något hyfsat billigt frisörschampo+balsam?

Svar: Jag förstår att alla inte har råd med frisörprodukter men som jag oftast brukar säga att det är bättre att använda någon/några produkter som är riktigt bra än inga alls. Kolla på Kicks, eller Åhléns, där finns det bättre schampo och balsam runt 100 lappen, det är knappt en drink på krogen eller en lunch ute. Välj lite dyrare bas, alltså schampo, balsam och inpackning men välj någon billigare olja eller en billigare leave-in crème. Uniq-one är en jättebra lite billigare produkt, kör på den.

9. Varför ska man INTE låta håret självtorka? Det måste väl vara det mest skonsamma, eller?

Svar: När håret är blött så är håret som skörast och drar åt sig mycket skit från luften vilket gör att håret kan bli mer frissigt, hårfärgen blir matt och dassig samt slits håret mer när det är blött. Det största problemet är hårbotten, om man har tjockt hår t.ex och går runt med en fuktig hårbotten för länge så kan det faktiskt blidas svamp eller att hårbotten torkas ut och det kan bli ett stort problem i slutändan. Jag rekommenderar alltid att applicera vårdande produkter i handdukstorkat hår, full fräs med fönen och torka håret torrt.

10. Elin, jag är desperat efter råd. Jag är 24 år gammal och upptäckte idag flera gråa strån. Min reaktion var att börja gråta. Hur ofta ser du unga med gråa strån? Hur kan jag ta hand om mitt hår på bästa sätt nu när det börjar komma gråa strån? Jag märkte att de strån som var gråa hade en annan ”struktur”, de var lite grövre och såg inte lika tunna och fina ut som mitt övriga hår. Snälla snälla, ge mig tips!

Svar:  Hej du! Min första fundering var, är det verkligen gråa strån? Det kan vara att din utväxt är kallare och ljusare så du upplever att du har gråa hår. Om det är gråa strån så är det rätt ovanligt, jag ser sällan så pass unga som får gråa hårstrån. Jag vet att vissa utav mina kunder har fläckar eller vissa hårstrån som är utan pigment, men då har man oftast det från att man var barn. Mitt tips är att börja slinga håret ljusare så du ”blandar” in dom gråa hårstråna, styla håret med en volymborste så du får ner allt hår i samma riktning. Annars är det naturens lagar som gäller, välkommen to the gray world!!

elindamerna

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Hej! Det ända jag gör med mitt hår är att ha i oljor ibland, tvätta det med vilket schampoo och balsam som helst och så en inpackning för det. Mitt hår torkar på 10 min så jag låter det handukstorka men jag gör inte mer än så. Jag vill börja styla mitt hår och ska nu alltså börja från 0. Jag har i princip rakt och lite uppklippt hår som gör det möjligt att få till det där svallet av håret närmast ansiktet som jag vill ha. Jag vill också få tjockare hår och mycket volym i hårbotten, har du någon ide för jag jag borde införskaffa för produkter?

  Linda 2015-02-14 17:38:36
  Svara
 • Hej,

  jag skrev min fråga i ett annat inlägg också men såg nu att du hade detta inlägg om just frågor så därför ställer jag den här också.

  Har du testat hört något om Olaplex? Ska tydligen vara helt otroligt för håret vid färgning/blekning. Jag är jätte intresserad av att testa den men vill även höra om du kan ge din syn på produkten.

  Kram Jossan

  Jossan 2015-02-13 22:15:41
  Svara
 • Tackar så mycket för svaret! Jag fortsätter inspireras av din blogg och söka frisör. Och hoppas lite på 2016 😉 Therese

  Therese 2015-02-11 11:53:00
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag skulle gärna vilja ha lite tips för att förnya sitt hår.
  Jag har långt hår, sidbena och slingat i olika blonda och ljusbruna nyanser, jag har väldigt ljus hy och har väldigt svårt för att bli brun.
  Nu är det så att jag har börjat tröttna på mitt hår och vill göra en förändring. Jag har funderat på att klippa av ca 10-15 cm men vad händer om jag blir missnöjd? Hur ska jag göra?
  Jag har haft långt hår i ca 6 år och nu känner jag bara att det är i vägen och går oftast med tofs. Kan inte du tipsa om några snygga halvlånga frisyrer som skulle kunna passa och se till så jag vågar ta steget för att göra en förändring. Tack på förhand! Kram

  Sofia 2015-02-11 11:12:03
  Svara
 • Tack för dina svar! Dock var det inga klagomål som du insinuerar att det skulle vara 😉

  Pia 2015-02-10 18:03:03
  Svara
 • Hej Elin och tack för en superbra blogg!

  Färgade håret hemma här om dagen och resultatet blev brunt/lila/röd.Jag är ute efter en mustig brun men på skalpen är det bara röda skiftningar och jag hatar det! Jag har inte pengar att gå till en frisör och rätta till det men frågan är om jag ens kan rätta till det själv? Jag vill alltså gå från detta till chokladbrun. Är det möjligt? Vad ska jag göra?

  KRAM!

  Freja 2015-02-10 16:30:45
  Svara
  • Svar på Frejas kommentar.

   Hej Freja!
   Mitt tips till dig är att gå till en professionell frisör som hjälper dig med det resultatet du vill. Genom att du experimenterar hemma gör du bara håret samt din plånbok en otjänst i slutändan. SLUTA FÄRGA HÅRET HEMMA!!! Trodde det var tabu nu förtiden? Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-10 20:55:31
   Svara
 • Nu var jag lite snabb med att tricka på skickaknappen. Du svarade att vatten som första ingrediens inte är lika ”okej” i ekologiska produkter, varför?

  Isabelle 2015-02-10 15:19:07
  Svara
 • ”Något mer att klaga på”, reagerade lite på det. Tar du illa upp när läsare ställer motfrågor?

  Isabelle 2015-02-10 15:17:35
  Svara
  • Svar på Isabelles kommentar.

   Absolut inte, men när jag svarar på frågor så svarar jag utifrån vad JAG tycker och jag ogillar när folk ska kommentera någonting bara för sakens skull. Tyvärr så är det ofta folk kommenterar bara för att när jag har mina ”frågor&svar” inlägg vilket i slutändan gör att jag kommer tröttna och sluta svara på läsarfrågor. Tyvärr

   Elin Johansson 2015-02-10 15:54:35
   Svara
 • hej Elin! Har du testat bangstyles produkter?? Om du har vad tycker du? Funderar på att testa

  Karro 2015-02-10 14:31:40
  Svara
 • Hej Elin! Har alldeles nyligen upptäckt din blogg och läser den varje dag. Är liksom inte ens intresserad av hår/färg/hårvård – förrän nu! Skulle göra allt för en tid hos dig men förstår det som att du hr fullt upp. Kan du rekommendera någon salong eller frisör i Stockholm? Tillhör ju inte dem som kommer in med ett slitet svall. Jag har kort och tunt hår som verkligen behöver kärlek. Har bara inte hittat rätt frisör. Keep up the good work!

  Bella 2015-02-10 13:58:37
  Svara
 • Oj, tack för så snabbt svar! Då förstår jag. Måste säga också att jag har köpt hem Redken torrschampo som du tipsade om, och är SÅ nöjd! Har provat massor av olika märken och inte hittat något jag har gillat. Så tack för tipset! 🙂

  Cecilia 2015-02-10 12:28:22
  Svara
 • Hej, och tack för svaret på min fråga angående gråa strån. Och Jepp, det är 100% garanterat att det är gråa strån. Har hittat rätt många :'( känns skit, men men. Tack för svaret åter igen 🙂

  Isabelle 2015-02-10 12:09:39
  Svara
 • Hej Elin, jag undrar hur man egentligen får tid för färgning/klippning hos dig? Jag bor i utlandet och har inte hittat en frisör som kan fixa rätta blonda färgen på mitt skandinaviska hår.

  Det är lite tråkigt att se alla dessa super fräscha färger och frisyrer, men så kan jag inte boka in mig för att göra likadant. Men gläds trots detta för dig – måste vara galet kul att vara så duktig & fullbokad 🙂 Go girl!

  MVH,
  Therese

  Therese 2015-02-10 00:21:01
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Hej Therese!
   Haha, jag förstår – tack snälla för det. Jag är helt fullbokad samt tar inte emot nya kunder, som det ser ut nu så kommer jag inte öppna bokningen för nya kunder under 2015 tyvärr. Lycka till med att finna en bra frisör 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-10 20:50:53
   Svara
 • Hela min kommentar kom inte med :s
  Skrev även: förstår om du inte har tiden för att görs massa videos, men dom är så himla bra! 🙂
  Hoppas allt är bra med dig, kram!

  Jennifer 2015-02-09 22:29:07
  Svara
 • Gillar verkligen såna här inlägg! Så intressanta och roliga att läsa 🙂 hoppas dock på att det kommer en frågestund snart med dina svar i en video

  Jennifer 2015-02-09 22:27:17
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Tack snälla 🙂 det kommer komma mycket fler videor framöver samt självklart ska jag nog svänga ihop en frågestund som svaras i en video inom kort. Håll utkik!! Krem <3

   Elin Johansson 2015-02-10 20:49:09
   Svara
 • Hej!
  Jag hoppas du kan hjälpa mig med min fråga!
  Det är så att min naturliga hårfärg ligger på en 2a. Och jag vill färga till en 7-8a ungefär. Är det möjligt med hårfärg eller måste jag bleka det ljust först innan jag kan lägga i den önskade färgen? Eller finns det nån chans att jag kan få det så ljust av att bara lägga i färgen jag vill ha?

  Hoppas på svar! Tack på förhand! 🙂

  Linda 2015-02-09 22:18:21
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej Linda!
   Mitt tips är att gå till en professionell frisör som hjälper dig. Det är en lång väg att gå med många färgningar och behandlingar för att uppnå ditt önskvärda resultat. Lycka till! Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-10 20:48:12
   Svara
 • Hej! Jag blir också lite fundersam när du säger att det är si sådär att dermorganics första ingrediensen är vatten. Samma för mitt Kevin murphy som du brukar hylla. Hur är det egentligen?
  Sedan är Blondinbella din kund så det är väl svårt att vara opartisk i frågan om hennes produkter. Vem har bestämt att de ligger mellan konsument/frisörsegmentet? /Pia

  Pia 2015-02-09 22:12:56
  Svara
  • Svar på Pias kommentar.

   Hej Pia! Som jag svarade på förra kommentaren så tycker jag inte vatten ska vara första ämnet i en ECO-produkt som dermorganics är. Det finns vatten i alla produkter men jag tycker som sagt att det inte ska vara första ämnet. Jag har både gett Bellas produkter ris och ros, jag älskar Bella som person men hennes produkter är som vilken produkt som helst – två helt skilda saker. Sen säljs hennes produkter på Apoteket och även på frisörsalonger vilket gör att hennes produkter är både en konsument samt frisörprodukt. Hoppas du fick svar på dina frågor samt att du inte hade något mer att klaga på. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-09 22:22:21
   Svara
 • På första frågan skrev du att första ingrediensen är vatten! Detsamma gäller ju dock de schampo & conditioner från Kevin muprhy som du (även jag) använder!

  Cecilia 2015-02-09 22:04:04
  Svara
  • Svar på Cecilias kommentar.

   Absolut, stämmer helt! Men när det kommer till ECO naturliga produkter så tycker jag att vatten inte ska vara första ingrediensen! Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-09 22:07:00
   Svara
 • Hej Elin! Jag är så glad att jag hittade din blogg, har lärt mig så mycket nytt.
  Jag har en fråga. Vad är viktigt att tänka på när man ska färga håret hemma? Och är det jättestor skillnad på kvalitén (alltså är det mycket sämre för håret) att färga hemma än hos frisören? Eller är det bara att det är lättare att få rätt färg ifall man färgar hos frisör?

  Sofia 2015-02-09 21:22:12 http://sofiaaulldahls.blogg.se
  Svara
 • Hej Elin! Jag har kollat efter redkens blonde idol på nätet och såg att nordicfeel hade dessa till ett väldigt bra pris. Är det en seriös sida, vad säger du? 🙂

  Om man är ute efter att neutralisera gula toner i håret vilket produkt rekommenderar du? Använder inte silverschampo alls tycker håret blir så torrt utan har använt revlons nutri colour creme i färgen 1002 tidigare men är sugen på att prova något nytt och har läst en massa bra om revlons så tänkte bara kolla vad du tycker/tänker om dessa.

  Sandra 2015-02-09 20:27:47
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!