Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Läsarfråga / Rosa brunt hår?

Hej elin! Tack för en helt underbar blogg. Du har inspirerat mig till mycket.

Jag håller just nu på att gå från rött till ljusbrunt/slingat hår. Men efter första besöket hos frisören så avfärgade hon endast i botten då det bara var där jag hade rött kvar. hon la sedan i en ask färg i hela håret och det resulterade i att jag nu är guldbrun/rosabrun i botten ner till öronen och sedan är det vrålkallt och mörkt i topparna…. :(hon tycker jag ska gå såhär i några veckor till men fy fasiken vad jag hatar det. finns det något jag kan göra för att jämna ut färgen sålänge? Färgbomb eller vad som helst?

tacksam för svar.

MVH
En tjej som verkligen är beroende av sitt hår!!

Hej du!

– Tack så hemskt mycket, vad roligt.

Vad konstigt att hon endast avfärgade botten, även fast du var mest röd vid det partiet så brukar jag ändå avfärga hela håret till det ljushetsläget man i slutändan vill komma till (när man ändå gör processen). Det gör att man har stenkoll på vilka partier som behövs lyfta för ett jämnare resultat inför infärgningen. Nu vet inte jag hur bra din hårkvalité är men jag tycker du INTE ska acceptera att gå runt fläckig och må dåligt över ditt hår.

Självklart kanske inte man inte får önskat resultat vid första behandlingen men hårfärgen ska ändå vara fin och snygg mellan färgbehandligarna. Gå tillbaka, be frisören kolla igenom håret ordentligt. Avfärga håret till det mörkhetsläge du vill ligga på och sedan att frisören färgar in håret till en ny grundfärg tillsammans med slingor/ombre teknik om så önskas samt om hårkvalitén tillåter.

Rött är en väldigt svårt färg att bekämpa, man får göra det i flera steg MEN man ska ändå känna sig något snygg i håret mellan frisörbesöken. Fråga frisören om olika alternativ och håll dig borta från kalla hårfärger, det kommer bara göra håret dassigt efter en avfärgning.

Stort lycka till:

– Stå på dig och krama ur frisören så mycket som möjligt så ni kommer fram till alternativ tillsammans. Men var försiktig och behandla utifrån din hårkvalité, men det där ska frisören ha koll på.

Kram Elin

elindamerna

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Självklart och det förstår jag såklart! Men jag tror min fråga gäller många och du skulle säkert kunna göra ett bra inlägg av det. Handlar om mitt hår som blivit så mycket tunnare under det året jag haft extensions. Många skulle nog vilja ha din rekommendation om man vågar fortsätta eller vilka alternativ som finns. Jag har fina före/efter bilder sida vid sida utan och med extensions men de kan jag ju inte skicka med då. Hör av dig om du är intresserad att skriva om det.
  Tror det är många som är oroliga för hur extensions sliter på håret och när man ska sluta och inte.

  Mia 2015-02-18 19:46:40
  Svara
 • Hej Elin!
  Tack för en helt fantastisk blogg!! Har lärt mig så mycket av dig!!
  Jag har en läsarfrågor till dig om extensions med före och efter bilder. Men, känner mig helt korkad här, hittar ingen mailadress eller kontaktflik. Är jag blind?
  Kram! Mia

  Mia 2015-02-17 21:42:06
  Svara
  • Svar på Mias kommentar.

   Hej!
   Jag svarar sällan på frågor via mail då jag har väldigt ont om tid. Om du har en fråga så kan du ställa den i ett inlägg så svarar jag i mån av tid 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-18 19:20:47
   Svara
 • Hej!

  Vilken av dessa märken är bäst tycker du?
  Kevin Murphy
  Maria Nila
  Redken

  Har börjat intressera mig mer och mer för att behandla mitt hår som det är värt att behandlas. Jag har precis börjat använda mig av Maria Nila, både schampo, balsam, inpackning, olja, torrschampo och värmeskydd… Är helt lost i hårproduktsvärlden. Om du inte får begränsa dig mellan just Kevin Murphy, Maria Nila eller Redken; vilken hårvårdsserie hade du valt då? SOM ÄR BÄST BÄST BÄST!!

  Mvh Melissa

  Melissa 2015-02-17 21:00:42
  Svara
  • Svar på Melissas kommentar.

   Hej Melissa!
   Det är såhär att jag har ingen serie/märke som jag tycker är BÄST. Allt beror på kundens hår och dina önskemål, allt detta informeras du om när du är hos frisören. Det är så mycket som spelar in för att du ska kunna få den bästa hårvården för just ditt hår. Stort lycka till!
   Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-18 19:22:46
   Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!