Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Massage för hårbotten

alterna

 

Jag satt och kollade igenom internet igår och fick nys om denna skönhet från Alterna. Jag har alltid gillat Altarna’s produkter för att jag tycker om är genomtänkta, lyxiga och produkter för speciella problem. Det ända är priset på produkterna, dom är väldigt dyra. Men helt klart värda det!

Men jag hittade denna: CAVIAR CLINICAL® Exfoliating Scalp

– Det är alltså en behandling för hårbotten som ska lindra torrhet och återställa fukt för en välbalanserad hårbotten. Jag talar mycket om att man ska tänka på hur hårbotten mår, det är grunden till ett fint hår i slutändan. Det jag tyckte var superkul var ”borsten” som liknar en sån här borste man rengör potatisen med, haha. Helt genialiskt, men nackdelen kan vara att man inte får ut all produkt ur flaskan samt så måste man nog också rengöra ”borsten” efter varje behandling. Men om produkten fungerar som den ska så kan man skratta sig lycklig.

Jag har inte testat denna än, men syftet är alltså att tillsammans med borsten ska rengöra och skrubba bort överflödig olja/smuts från hårbotten. Jag tror att detta är nästa steget efter detox-behandligarna – men helt anpassat till hårbotten.

Man ska alltså skölja håret med vatten, massera med borsten i cirkelrörelser tills man känner att hårbotten är genomkörd och sedan helst schamponera med Altarna Caviar schampo och balsam. Jag hittar bara denna på amerikanska Sephora (länk) och den kostar där 36 dollar, alltså ca 300 kr. Men kommer den till Sverige får vi nog räkna med ett pris på 400-500 kr.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej! Jag är precis som lina i stort behov av råd o tips vad gäller för hårfärg och hudton. Har oxå en hudton åt rosa, en kall ton. Har naturligt mörkblont/ cendrefärgat hår. Men om man vill ha brunt hår, vilken färg ska man välja då? En kall brun? Hur mörk brun kan man ha med kall hudton… detta är så svååårt! Och alla frisörer kan inte det här. Sist jag färgade bruna slingor hos frisör blev det otroligt snyggt gjort men passade inte alls min kalla hudton. Så jag gjorde ljusa slingor igen efter en kort tid…men vill egentligen ha brunt jue!!! Men vill ju se frisk o fräsch ut i fejjan oxå 🙂
  Kram o återigen Tack för din proffsiga blogg!

  malin 2015-02-18 15:45:17
  Svara
  • Svar på malins kommentar.

   Hej Malin!
   Du kan söka på hudton i sökfältet så kommer det komma upp inlägg om det. Sen är det helt olika från person till person, för att få en helt rätt bedömning så måste en frisör kika på dig. Det är jättesvårt att bedöma, eller det går inte för mig att bedöma om jag inte ser personen framför mig. Det finns alltid några riktlinjer man går efter men för att det ska bli perfekt måste en frisör kika på dig. Hoppas du hittar din rätta frisör och ett stort lycka till. Kram <3

   Elin Johansson 2015-02-18 18:56:53
   Svara
 • Hej hej! Först vill jag bara säga att jag önskar att vi hade en så grym frisör som dig i min stad! 🙂 sen har jag en fråga om du kan tipsa om ett bra schampo och balsam mot torr hårbotten? Tack på förhand. Ha en bra dag 🙂

  Marita 2015-02-18 10:45:58
  Svara
  • Svar på Maritas kommentar.

   Hej Marita!
   Men vad gullig du är, tack snälla <3 Det beror lite på hur torr hårbotten är, men jag tycker att Kevin Murphy Hydrate Me serien är fantastisk eller om du vill fokusera på hårbotten så tycker jag att du ska använda så skonsamma produkter som möjligt. Eco-vänligt eller schampo från Apoteket för torr hårbotten specifikt. Men du kan också välja ett mer estetisk balsam om du ändå vill behandla längderna med frisörprodukter. Kram Elin

   Elin Johansson 2015-02-18 19:06:51
   Svara
 • Spännande! Kommer du testa den om du får tag på den? 🙂

  Cecilia 2015-02-18 10:39:02
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har efter många års blekning av håret nu i tre års tid låtit det ”vila” och växa ut helt i min naturliga hårfärg. Nu när våren närmar sig börjar jag bli sugen på att ljusa upp det igen och undrar om du kan skriva ett inlägg om vad man ska tänka på gällande hudton och hårfärg? Jag själv har lite rödare hudton och undrar vad som passar mig bäst då! Kanske har du redan skrivit om detta men då har jag missat det..:-)
  Tack för en inspirerande och proffsig blogg!

  Lina 2015-02-18 09:30:36
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!